• 1
Cursuri Karate Copii Sector 4 si arte martiale Bucuresti

Cursuri Arte Martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo Speciale Pentru Tine

Organizam cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo, unde se practica Wado Ryu. Participarea la aceste cursuri este benefica copiilor din mai multe motive.

In primul rand regula specifica de antrenament ShuHaRi Dojo, este aceea de 1%.

La fiecare antrenament cer copiilor si adultilor sa dea doar 1% in plus fata de antrenamentul precedent. Atat si este suficient.

Intr-un an fiind aproximativ 90 de antrenamente castigul este de 90% pentru acel practicant. Evolueaza de la simplu la dublu intr-un singur an, ceea ce inseamna foarte mult.

De asemenea aceasta regula se aplica oricarei categorii de varsta si de sex, cu rezultate, nu doar copiilor.

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru copii

Copii mici cu varsta minima 4,5 ani prin cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo, isi vor dezvolta sistemul nervos.

Asta va duce la varste mai mari la dexteritate crescuta. Inseamna ca vor putea invata cu usurinta atunci, miscari complexe. Rezultatul este dezvoltarea lor multilaterala fizica si intelectuala mai rapida .

Aceste cursuri vor avea caracter de joc. Aici li se vor dezvolta calitatile fizice, inteligenta, disciplina, respectul, creativitatea, caracterul, lipsa violentei.

In cadrul acestor arte martiale Bucuresti, avand in vedere continua dezvoltare a copiilor, nu se va urmari performanta.

Orice incercare de a forta un copil sa obtina rezultate planificate la antrenamentele de karate, va duce la pierderea acestuia ca si sportiv. Acesta este si motivul pentru care sportivi valorosi cu rezultate in competitii nu ajung sa performeze ca si seniori. Ei renunta timpuriu din cauza supraefortului la care au fost solicitati.

cursuri arte martiale bucuresti

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru dezvoltarea inteligentei

La arte martiale Bucuresti ShuHaRi se va tine seama ca de la an la an prin crestere, centrul de greutate al acestora se modifica. La fel se intampla si cu membrele lor.

Din acest motiv, copilul ce participa la antrenamente, va suferi un proces de permanenta adaptare. De la an la an  acestia isi vor redescoperi calitatile fizice. Castigarea de medalii in competitii va avea caracter intamplator si nu planificat. Asa se va reduce considerabil stresul tinerilor sportivi.

Din acest motiv nu este cazul ca parintii sa insiste in obtinerea de rezultate.

Datorita metodologiei de predare si stilului Wado Ryu, copii isi vor dezvolta inteligenta. Copii vor aplica principiile stilului de karate intr-o atmosfera de joaca. Vor invata cum sa foloseasca energia externa (gravitatia) pentru a inainta sau lansa tehnicile mai usor.

De asemenea prin prezenta la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, acestia isi vor dezvolta caracterul puternic, disciplina. Astfel vor fi pregatiti pentru urmatoarea etapa de viata sportiva. De asemenea isi vor castiga increderea in ei, schimbandu-si atitudinea cu efect in evitarea situatiilor conflictuale.

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru tineri

Prin participarea la cursuri arte martiale Bucuresti, se vor dezvolta rezistenta fizica si forta miscarii la tineri. Incepand de la 18 ani sportivul isi va putea atinge planificat obiectivele pentru sportul de inalta performanta. Asta daca va alege aceasta cale. Tinerii, adolescentii isi pot forma repede baza de pregatire fizica necesara sportului competitional.

Mijloacele de pregatire de la general la specific, fac din arte martiale Bucuresti ShuHaRi, locul potrivit in antrenamentul artelor martiale japoneze.

Tinerii se vor putea bucura de un antrenament atat sportiv, dar si traditional cat si de mod de viata.

arte martiale bucuresti stagiu de pregatire

Pregatirea in karate sportiv

Datorita specificului de kumite (lupta cu adversar) rezultatele se decid in 0,25 secunde. Sportivul va fi antrenat pentru a aplica in acest timp o tehnica sau serii de tehnici complexe, folosind toate resursele sale fizice si mentale.

Este necesara dezvoltarea viteza – forta, cat si de viteza – rezistenta.

Se vor antrena toate cele 3 tipuri de viteza:

 • viteza de actiune
 • viteza de reactie
 • viteza de repetitie

Tinerilor li se va asigura neaparat o pregatire multilaterala generala, tocmai pentru a nu-i limita timpuriu in specificitatea karate-ului. Intotdeauna dupa pregatirea generala va urma cea specifica. Ea va culmina cu varful de performanta sportiva din timpul campionatului programat.

Pregatirea in karate Wado ryu la cursuri arte martiale Bucuresti

Aceasta cuprinde toate tehnicile traditionale specifice stilului Wado ryu. Acest stil este creat din combinarea artelor martiale din Okinawa si Shinto Yoshin Ryu stravechea arta martiala japoneza.

La inceputul secolului trecut din cele 3 scoli de karate okinawan Shuri – te, Naha-te si Tomari-te au rezultat cele 4 mari stiluri de karate. Dintre toate, Wado ryu este o combinatie dintre vechiul shotokan, cel original nu cel de astazi si jiu juitsu. In fapt Wado Ryu, aplicand principiile scolii japoneze stravechi Shinto Yoshin Ryu, se deosebeste in esenta de celelalte stiluri de karate.

Deci la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHARi se vor preda principiile vechilor arte martiale japoneze. Aplicarea lor dezvolta inteligenta si armonia mentala si fizica prin folosirea energiei interne si cea externa, mai degraba decat puterea muschilor.

Tehnicile invatate la arte martiale Bucuresti pot fi verificate doar in competitii nationale si internationale de stil si interstil. De asemenea tinerii si copii pot participa anual la stagii de pregatire in tara si in strainatate, cu sensei japonezi. Toate competitiile se vor tine sub regulament WKF.

Pregatirea in modul de viata Wado ryu

Indiferent de varsta, aplicarea filozofiei specifice artelor martiale stravechi japoneze, duce la dezvoltarea corpului, a mintii si spiritului. Copii au avantajul de a intelege concepte precum:

 • folosirea armoniei in locul fortei fizice
 • absenta si evitarea violentei
 • dezvoltarea observarii pentru a intelege pentru ca mai apoi sa evolueze (Shu = privire, ascultare Ha = intelegere, Ri = Evolutie)
 • dezvoltarea fizica multilaterala
 • dezvoltarii inteligentei si caracterului

Tinerii vor beneficia de antrenamente atat sportive cat si traditionale ce le vor asigura o baza complexa de pregatire.

Antrenamente de Arte Martiale Bucuresti pentru Adulti

Adultii de asemenea pot practica cu succes Wado Ryu datorita laturii sale profunde de budo.

Principiile de miscare izvorate din filozofia Armoniei, fac ca partea traditionala a Wado Ryu sa fie studiata toata viata. Profunzimea invataturilor vor permite adultilor sa isi poata dezvolta abilitatea de miscare in acelasi timp cu evolutia spirituala.

Accentul va fi pus pe invatarea filozofiei de gandire, cu efect in miscarea fizica, mai degraba decat a unor simple tehnici.

Mai mult, se va invata generarea energiei interne (ki) si folosirea ei corelata cu energia externa (gravitatia). Aceasta va putea oferi eficienta crescuta tehnicilor de Wado practicantilor adulti a caror forma fizica nu mai corespunde laturii sportive.

Pe masura inaintarii in varsta energia interna ki va creste si va asigura o degradare mult mai lenta a corpului fizic. Astfel se va asigura practicantilor o viata lunga si sanatoasa.

Se spune ca maximul de intelegere, de invatare si crestere in stilul Wado Ryu se atinge intre 60 si 70 de ani. Daca luam in considerare ca acest stil Wado Ryu:

    • a fost destinat practicarii studentilor din Japonia inceputului de secol trecut
    • foloseste principiile vechilor arte martiale japoneze bazate pe armonie si nu forta
    • creste energia interna invatadu-i pe practicanti sa lucreze si cu cea externa

Putem spune la arte martiale Bucuresti ShuHaRi se vor dezvolta inteligenta, caracterul, mentalitatea, fizicul copiilor si spiritualitatea adultilor.

Poti sa te inscrii chiar acum la cursuri arte martiale Bucuresti, folosind butonul de mai jos.

Inscrie-te la cursuri arte martiale Bucuresti

Dupa inscrierea ta la cursuri arte martiale Bucuresti, te vom contacta curand pentru restul detaliilor.

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru |Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation |Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta |Component al Lotului National de Wado Ryu |Antrenor asistent la scoala japoneza de karate |Arbitru World Karate Federation |Experienta Profesionala si Alte Certificari |Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 |Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 |Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale siCorporate Engineering Comunicatii |Antreprenor

1 Comment

Vlad Simona

octombrie 5, 2020 at 11:05 am

Buna ziua,
As dori inscrierea unui baiat de 13 ani la cursurile dvs. Am prefera dimineata sau dupa ora 19, deoarece invata dupa-amiaza.
Multumesc,
Simona Vlad

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cursuri Karate Copii si Adulti Pe Toata Perioada Verii, Luni si Miercuri 16.30 - 18.00, str Verzisori nr 2, Bucuresti, langa Pasaj Marasesti, Inscriere 0766440398.

Cursuri Karate Bucuresti Pe Toata Perioada Verii

Program Toata Vara [tot anul], Luni si Miercuri 16.30 – 18.00 grupa copii mici si mari |

Locatie: Sala de karate se afla in Piata Bucur, str Verzisori nr 2, langa pasaj Marasesti.

Telefon 0766440398

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Piata Bucur, str. Verzisori nr 2

sala pentru cursuri karate copii sector 4

Conditii de respectat pentru viitorii participanti la ShuHaRi Dojo

Shuhari Dojo clase de karate

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Ce crezi despre ShuHaRi Dojo ? Exprimă-ţi părerea pe CYLEX!

Urmărește-mă pe Twitter

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi