• 0
sportul pentru copii karate copii 5 ani

Karate Copii 5 Ani Sportul Pentru Copii Realizati | ShuHaRi Dojo

Sportul pentru copii a fost ani la rand cel mai bun stimulent pentru dezvoltarea lor. Afla de ce acum karate copii 5 ani in sus este cel mai complex sport pentru copilul tau.

Generatiile mai vechi au crescut pe strada, jucand sotron sau diverse alte jocuri de echipa, exersandu-si un bagaj de miscari de baza. Sareau garduri, fugeau si se jucau de parca viata lor depindea de acest lucru.

Acum avem parinti ocupati si copii apatici si lenesi, cu telefonul in brate doar sa stea linistiti. Si stau fara sa stie ca sportul pentru copii este singurul mijloc ce azi inlocuieste joaca de altadata pe strada, in natura. Stau ”linistiti” hipnotizati de prostiile din mobil sau tableta fara sa dezvolte conexiunile nervoase corecte intre mana si picior, cu trecere prin creier.

Linistea asta este falsa, conducand la oboseala mentala, iritabilitate, adictie fata de jocuri debilizante, si totul ca tu ca parinte sa-ti vezi linistit de treaba. E un pret prea mare pe care copilul tau il plateste pentru comoditatea ta.

 

Sportul pentru copii o necesitate si nu o alegere

Cursurile pentru karate copii 5 ani in sus ii vor oferi copilului tau stimulentele potrivite in toate aspectele legate de dezvoltarea complexa a mintii, corpului si conexiunii din ce in ce mai complexa dintre ele.

Tu ce crezi ca este mai potrivit pentru copii tai, sa stea apatici, absenti, iradiati  [apasa pe link si citeste] sau sa faci un efort bisaptamanal sa-i aduci la karate copii 5 ani in sus? Ce spui?

sportul pentru copii karate copii 5 ani

Ii vad ca vin la cursul de karate copii 5 ani si nu stiu sa alerge, sa sara, nu au un minim de dexteritate al miscarilor de baza.

Neajunsurile lipsei exercitiilor fizice nu se opresc aici influentandu-le deopotriva si starea interioara. Prin sportul pentru copii avem miscare, joaca, iar sistemul hormonal este stimulat sa produca endorfine si dopamina. Acestea ii produc copilului starea de fericire si satisfactie. Greu de crezut ca joaca pe tableta poate genera aceste efecte. Produce mai degraba frustrari, iritabilitate si dependenta.

Altfel copii pot deveni usor stresati iar corpul lor secreta cortizol inhiband secretia celor amintiti. Cum e si normal toate procesele lor cognitive vor fi influentate de reactia lupta sau fugi. Nu mai poti vorbi de calitatea proceselor de invatare sau sinteza in aceste conditii.

 

Cursuri karate copii 5 ani beneficii si avantaje

Acum poate iti dai seama de ce sportul pentru copii in general, le influenteaza mintea si corpul, in sens pozitiv. Doar asa, prin sport ei se vor dezvolta in adulti increzatori in propriile forte, motivati, capabili, cu o personalitate complexa si puternica.

Dintre toate sporturile, karate copii 5 ani si in mod special stilul Wado Ryu este foarte potrivit pentru dezvoltarea si formarea copiilor.

In primul rand la aceste cursuri de karate copii 5 ani nu se invata „bataie”. Nu o sa vezi copii lovind sacul de box sau perne in nestire. O arta martiala reala veche de aproape 1000 de ani, a dezvoltat niste principii. Ele sunt transmise prin stilul Wado Ryu singurul stil autentic japonez de karate. Acest stil a suferit bineinteles o adaptare la prezentul zilelor noastre, dar asta a vizat doar latura sa de sport.

Este singurul stil de karate ce a pastrat si transmite nemodificate vechile cunostinte ale samurailor din Japonia centrala [continentul, nu cea insulara din Okinawa]. Asta este latura traditionala a Wado Ryu, transmisa exclusiv prin linie de invatare a maestrilor Japonezi.

Sportul pentru copii este astfel bine reprezentat de latura sportiva de karate copii 5 ani.

In primul rand copii vor invata principii ce stau la baza tehnicilor si asta le ascute mintea bine de tot. Ei vor invata sa se miste prin dinamica corpului si mai putin folosind muschii.

In felul asta sportul pentru copii reprezentat excelent de karate copii 5 ani conform recomandarilor UNESCO, si in mod particular de antrenamentele de Wado Ryu, ii vor ajuta foarte mult in stadiul de adult.

 

Cum formeaza prin karate copii 5 ani corpul mentalul si caracterul copiilor

Sportul pentru copii ii va invata pe acestia sa se simta liber in propriul lor corp si sa-si dezvolte simturile la capacitatea maxima.

Astfel se regleaza multe din problemele practicantului de karate copii 5 ani, legate de increderea in sine, timiditate, concentrare, lipsa de integrare in colectiv.

Apoi, fiind totusi o arta martiala se va invata si lupta cu adversar real cu exersarea abilitatiilor in competitiile sportive. Acest tip de mentalitate va duce la o maturizare normala cu un caracter puternic al viitorului adult.

De aceea copiilor le trebuie rabdarea necesara pentru a parcurge acesti pasi. Este normal ca odata veniti la cursuri de karate copii 5 ani, atmosfera sa fie alta decat cea cu care sunt obisnuiti.

Aici parintii ar trebui sa inteleaga ca este in avantajul copilului sa nu fie el un criteriu de evaluare al antrenamentului sau al instructorului. De unde sa inteleaga el:

 • ce urmeaza sa invete
 • cum il va slefui in timp acea invatatura
 • calificarea instructorului sau oportunitatile prezentate de acesta
 • ce cale i se va deschide prin acea practica

 

Colaborarea parintilor cu antrenorul esentiala in antrenamentul de karate copii 5 ani

De aceea nu accept la cursuri de karate copii 5 ani, parintii ce isi transforma copii in criterii de analiza „daca ii place copilului„. Acestia, nu se vor implica si nici nu vor avea interesul sa o faca, in sportul pentru copii ca activitate formatoare a copilului.

Acesti copii nu vor performa nicaieri fiind intr-o vesnica miscare de la un club la altul, de la un sport la altul. Si astea sunt cazurile fericite, deoarece altii se lasa de tot dupa varsta de 8 ani.

Parintele ce se va implica in a incuraja copilul sa-si depaseasca comoditatea, angoasele, temerile, timiditatea va avea de castigat.

Copilul va avea de castigat deoarece va dori sa fac ce trebuie sa se integreze intr-o echipa deja organizata pe merite, efort depus. Va sti sa se integreze sa doreasca sa fie format de echipa si instructor. Prin acest gen de comportament copilul se va lasa modelat de instructor la cursuri de karate 5 ani si de parinte acasa.

Castig si eu ca antrenor pentru ca voi avea o baza de selectie, a unor sportivi ce vor aduce rezultate. Rezultatele acestea le vor deschide usi indiferent de viata profesionala aleasa. Deci tot ei vor avea de castigat.

De aceea consider ca o colaborare intre parinte si instructorul de karate in sensul completarii efortului de la sala, prin educatia de acasa, este esentiala.

In acest fel, prin implicarea parintilor, copilul poate capata drag de activitatea de la sala de karate, dezvoltandu-se armonios cu un caracter ferm si corp viguros.

Sportul pentru copii si artele martiale, Wado ryu in special, sunt esentiale in a asigura o dezvoltare completa si complexa in adultului de maine, pentru o viata de succes.

Daca rezonezi cu aceste idei si vrei binele copilului tau, participa cu el la sportul pentru copii, mai exact la cursurile noastre de karate copii 5 ani Wado Ryu.

Inscrie-te apasand butonul din formularul de mai jos.

Inscriere karate copii 5 ani in sus

Daca iti doresti sportul pentru copii tai si consideri karate copii 5 ani in sus ca cel mai complex mijloc de dezvoltare, poti apasa butonul de inscriere de jos.

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shu = fii atent si asculta, Ha = intelege ce ti se explica, Ri = evolueaza pe baza ascultarii si a intelegerii. Urmeaza cea mai buna forma de dezvoltare personala pentru copii si adulti.

Preturi abonament

Reduceri aplicate la membri de familie
Ron 200 Lunar
 • 1 membru de familie
 • 2 membri 175 lei / persoana
 • 3 membri in sus 150 lei / persoana
Plata online

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti | Citeste si apoi inscrie-te

Te rugam sa consideri urmatoarele, daca te inscrii la cursurile noastre:

 • prima sedinta nu este gratuita
 • singura cerinta din partea noastra pentru practicanti, indiferent de varsta, este seriozitatea
 • karate in sine acopera toate tipurile de efort conform UNICEF, deci nu este necesar sa faca si alte sporturi pentru o dezvoltare complexa. Dar daca tot iti doresti acest lucru macar sa nu faca 2 antrenamente in aceeasi zi
 • la cursurile noastre copii si adultii, nu fac contact fizic violent, agresiv, deci nimeni nu bate pe nimeni
 • nu permitem prezenta in si la sala noastra de antrenament, a adolescentilor ''precoce'' cu apucaturi nesanatoase si agresive
 • respectul este esential intre participanti, indiferent de varsta. Atmosfera la antrenament este senina, dar concentrata pe ceea ce avem de facut

Karate Japonez versus Karate Occidental - Nota explicativa

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat.
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi

%d blogeri au apreciat: