• 0

Beneficiile practicii karate Wado Ryu pentru copii tai dar si pentru adulti

Category : Uncategorized

Copii nu mai stiu sa se joace si nici nu prea mai au unde. In schimb isi folosesc tableta sau telefonul cat mai mult posibil. In acest fel ei sunt lipsiti de cel mai natural stimulent al dezvoltarii, joaca. Ii vad ca vin la cursul de karate si nu stiu sa alerge, sa sara, nu au un minim de dexteritate al miscarilor de baza.

In acest fel ei devin apatici, lenesi, foarte confortabili influentandu-le in acelasi fel si mintea. Neajunsurile lipsei exercitiilor fizice nu se opresc aici influentandu-le deopotriva si starea interioara. Prin miscare, joaca, sistemul hormonal este stimulat sa produca endorfine si dopamina. Acestea ii produc copilului starea de fericire si satisfactie. Greu de crezut ca joaca pe tableta poate genera aceste efecte.

Altfel si copii pot deveni usor stresati iar corpul lor secreta cortizol inhiband secretia celor amintiti. Cum e si normal toate procesele lor cognitive vor fi influentate de reactia lupta sau fugi. Nu mai poti vorbi de calitatea proceselor de invatare sau sinteza in aceste conditii.

Cursuri karate copii beneficii si avantaje

Acum poate iti dai seama de ce sportul in general influenteaza mintea si corpul practicantilor, in sens pozitiv. Doar asa, prin sport ei se vor dezvolta in adulti increzatori in propriile forte, motivati, capabili, cu o personalitate complexa si puternica.

Dintre toate sporturile, karate-ul si in mod special stilul Wado Ryu este foarte potrivit pentru dezvoltarea si formarea copiilor.

In primul rand la aceste cursuri de karate nu se invata „bataie”. Nu o sa vezi copii lovind sacul de box sau perne in nestire. O arta martiala reala veche de aproape 1000 de ani, a dezvoltat niste principii. Ele sunt transmise prin stilul Wado Ryu singurul stil autentic japonez de karate.

In primul rand copii le vor invata pe acestea si asta necesita un anume timp. Astfel ei vor invata sa se miste prin dinamica corpului si mai putin folosind muschii.

Acestea ii vor ajuta foarte mult in stadiul de adult.

Arta martiala formatoare a corpului mentalului si caracterului copiilor

Doar si prin acest fel de invatare al unei arte martiale, practicantul va invata sa se simta liber in propriul lui corp si sa-si dezvolte simturile la capacitatea maxima.

Astfel se regleaza multe din problemele practicantului legate de increderea in sine, timiditate, lipsa de integrare in colectiv, bullying, etc. Se schimba atitudinea interioara si consecinta este pozitiva in aceste aspecte.

Apoi, fiind totusi o arta martiala se va invata si lupta cu adversar real cu exersarea abilitatiilor in competitiile sportive. Acest tip de mentalitate va duce la o maturizare normala cu un caracter puternic al viitorului adult.

De aceea copiilor le trebuie rabdarea necesara pentru a parcurge acesti pasi. Este normal ca odata veniti la cursuri de karate atmosfera sa fie alta decat cea cu care sunt obisnuiti.

Aici parintii ar trebui sa inteleaga ca este in avantajul copilului sa nu fie el un criteriu de evaluare al antrenamentului sau al instructorului. De unde sa inteleaga el:

ce urmeaza sa invete

cum il va slefui in timp acea invatatura

calificarea instructorului sau oportunitatile prezentate de acesta

ce cale i se va deschide prin acea practica

Colaborarea parintilor cu antrenorul esentiala in antrenamentul de karate

De aceea nu accept la cursuri de karate parintii ce isi transforma copii in criterii de analiza „daca ii place copilului”. Acestia, parintii nu se vor implica si nici nu vor avea interesul sa o faca, in activitatea sportiva formatoare a copilului.

Acesti copii nu vor performa nicaieri fiind intr-o vesnica miscare de la un club la altul, de la un sport la altul. Si astea sunt cazurile fericite, deoarece altii se lasa de tot.

Parintele ce se va implica in a incuraja copilul sa-si depaseasca comoditatea, angoasele, temerile, timiditatea va avea de castigat. Copilul va avea de castigat deoarece va dori sa face ce trebuie sa se integreze intr-o echipa deja organizata pe merite, efort depus. Va sti sa se integreze sa doreasca sa fie format de echipa si instructor. Prin acest gen de comportament copilul se va lasa modelat de instructor la cursuri de karate si de parinte acasa.

Castig si eu ca antrenor pentru ca voi avea o baza de selectie, a unor sportivi ce vor aduce rezultate. Rezultatele acestea le vor deschide usi indiferent de viata profesionala aleasa.

De aceea consider ca o colaborare intre parinte si instructorul de karate in sensul completarii efortului de la sala, prin educatia de acasa, este esentiala.

In acest fel, prin implicarea parintilor, copilul poate capata drag de activitatea de la sala de karate, dezvoltandu-se armonios cu un caracter ferm si corp viguros.

Sportul si artele martiale, Wado ryu in special, sunt esentiale in a asigura o dezvoltare completa si complexa in adultului de maine, pentru o viata de succes.

Va astept cu drag la cursuri karate copii Wado Ryu.


About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru Sensei 3 DAN conform Japan Karate Federation Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta Component al Lotului National de Wado Ryu Antrenor asistent la scoala japoneza de karate Arbitru World Karate Federation

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cursuri Karate Copii si Adulti Pe Toata Perioada Verii, Luni si Miercuri 16.30 - 18.00, str Verzisori nr 2, Bucuresti, langa Pasaj Marasesti, Inscriere 0766440398.

Cursuri Karate Bucuresti Pe Toata Perioada Verii

Program Toata Vara [tot anul], Luni si Miercuri 16.30 – 18.00 grupa copii mici si mari |

Locatie: Sala de karate se afla in Piata Bucur, str Verzisori nr 2, langa pasaj Marasesti.

Telefon 0766440398

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Piata Bucur, str. Verzisori nr 2

sala pentru cursuri karate copii sector 4

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

LikeBox

Translate in your preferred language

Abonati-va si la canalul Youtube ShuHaRi Dojo

Ce crezi despre ShuHaRi Dojo ? Exprimă-ţi părerea pe CYLEX!

Urmeaza-ne aici