• 0
cursuri arte martiale copii

Un razboinic pasnic prin cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo

Cursuri Arte Martiale Copii ShuHaRi Dojo

Daca vrei sa te inscrii la cursuri arte martiale copii, as dori sa-ti ofer mai intai cateva criterii inedite de analiza in privinta acestora.

Cand te gandesti sa te instruiesti intr-o tehnica de lupta, trebuie sa analizezi motivatia, varsta celui interesat si scopul acestui training.

Vrei sa fii eficient in cel mai scurt timp intr-o lupta de strada, sau pe campul de lupta daca faci parte din armata sau fortele de ordine? Se subintelege ca asta e valabila daca esti adult.

Atunci poti alege sisteme de lupta ce reprezinta un conglomerat din cele mai eficiente tehnici, dublate de o pregatire fizica corespunzatoare. Vei deveni eficient in autoaparare, supravietuire sau mai generic spus ”bataie”. Odata cu trecerea timpului atat organismul tau cat si tehnicile invatate se vor deprecia.

Aceasta cale nu va determina o dezvoltare ce

 • sa-ti deschida mintea altfel fata de propriul corp
 • sa te faca sa intelegi lumea din alta perspectiva
 • sa te faca sa te cunosti in primul rand pe tine mai profund
 • sa te faca sa devii mai intelegator cu slabiciunile celorlalti
 • sa te faca sa fii empatic
 • sa te delimiteze de violenta
 • sa te schimbe ca persoana in profunzime

Daca vrei sa alegi o cale ce sa includa pe cele de mai sus si in plus o dezvoltare personala completa, poti alege sa te inscrii la cursuri arte martiale copii si adulti.

Arte martiale copii si adulti o alegere intre generic si specific

Sub denumirea de arte martiale ca si termen generic, intalnim multe sisteme de lupta. In schimb, o arta martiala reala, se diferenteaza de un simplu sistem de lupta, prin faptul ca are in plus o filozofie, un mod de viata asociat si principii pe care se bazeaza.

Urmand aceasta cale, in functie de stilul practicat, vei ajunge sa te formezi intr-un anume fel, dar in timp.

Aceasta se datoreaza modului de viata, dar si partii de Budo caracteristice acelui stil specific.

Dezvoltare personala prin cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo

O posibilitate pentru tine este studiul  Wado Ryu – singurul stil de karate Japonez si asta datorita

cursuri arte martiale copii

 • liniei de invatare exclusiv Japoneza a instructorului
 • mostenirii directe a Ken Jitsu [lupta cu arma] si Jiu Jitsu [lupta cu mana goala] specifice samurailor din Japonia centrala

Studiul participantilor la cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo, imbraca mai ales forma de dezvoltare personala.

De fapt Karate nu inseamna ”bataie”, tipete, orgolii. In schimb …

Karate inseamna antrenarea tuturor resurselor unei persoane pe plan fizic, mental emotional si spiritual, pentru a se invinge pe sine in cele mai grele conditii de viata.

Este clar ca daca vrei sa iti invingi adversarul, mai intai trebuie sa te invingi pe tine.

Adica trebuie sa renunti la rezerve, frici, temeri, zona de confort si sa intri in lupta pe teritoriul adversarului [zona de actiune a tehnicilor sale]. In acest mod te vei dezvolta la cursuri arte martiale copii si adulti ShuHaRi Dojo.

Deci la arte martiale copii  Wado Ryu ShuHaRi Dojo, vei invata sa te cunosti mai bine pe tine pentru a te putea invinge in orice clipa.

Arte martiale copii ShuHaRi Dojo si zona de confort

Acest ”a te invinge pe tine” este cea mai grea parte pentru multi si imbraca forme diverse

 • obisnuinta de a iesi constant din zona de confort
 • depasirea propriilor temeri, limite
 • stapanirea pornirilor violente si orgoliilor

De fapt acest aspect este mult mai important decat a-ti invinge adversarul in concurs. Daca stii sa te invingi, vei obtine rezultate favorabile si in viata profesionala, dar si in cea personala si sociala.

Lipsa stapanirii de sine reprezinta pentru majoritatea un serios factor limitativ. Exact stiinta invingerii de sine, sta la baza adaugarii a noi obiceiuri sanatoase in defavoarea celorlalte.

Cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo calea reusitei personale 

Iar rezultatele bune in orice domeniu se obtin pas cu pas, cu o rutina sanatoasa, mai degraba decat in salturi dorite foarte mari dar cu rezultate improbabile.

Cursurile de arte martiale copii ShuHaRi Dojo, constituie o serioasa forma de educatie prin disciplina si conduita corecta.

De aceea aceste cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo capata forma de dezvoltare personala mai degraba decat de ”bataie”.

Asa am plecat de la a avea de ales intre 2 tipuri de sisteme de lupta si am ajuns la o forma reala de dezvoltare personala pentru copilul tau, cu rezultate clare in viata sa de adult.

In cazul in care doresti inscrierea la aceste cursuri arte martiale copii, apasa butonul de mai jos.

arte martiale japoneze

Criterii folosite in alegerea unor cursuri arte martiale copii

Parintii de multe ori si fara voia lor folosesc criterii subiective in alegerea unei arte martiale pentru copii lor, cum ar fi

 • cat de aproape se afla sala de traseul servici casa
 • ce pot face ei in timpul antrenamentului copilului lor
 • cat costa abonamentul lunar si de ce alte servicii aditionale mai pot beneficia
 • interesul copilului lor pentru o activitate fizica, ce tinde sa devina oricum cvasi nul
 • ”il dau sa faca miscare” sau sa invete ”bataie”
 • interesul lor pentru autoaparare sau anti-bullying
Aceste criterii pot sa te aranjeze pe moment, dar practicarea unei arte martiale complete ii va conferi copilului tau multe alte avantaje.
Participarea lor la cursuri arte martiale copii si adulti, duc la transformarea practicantilor in timp ca si Spirit – Minte – Corp [Shin – Gin – Tai].
Asta inseamna ca la antrenamentele de arte martiale copii, acestia trebuie sa invete mai mult decat
 • simple tehnici aplicabile cu mana sau piciorul.
 • respectul de sine si pentru ceilalti
 • cresterea conditiei fizice si mental emotionale
Instructorul de cursuri arte martiale copii trebuie sa se implice in formarea acestora din interior catre exterior, precum
 • adoptarea unor principii de viata sanatoase si ganduri curate – mentalitate benefica
 • ascutirea atentiei, concentrarea pe lucrurile importante, pe prezent
 • masuri menite sa creasca antrenabilitatea copiilor
 • modelarea caracterului practicantului in acord cu latura de Budo – cu trimitere catre avantaje in toate aspectele de viata
 • reducerea sau anularea laturii egoiste si cresterea empatiei fata de colegii din echipa – a sti cum si a putea aduce rezultate pozitive ce va face echipa mai puternica
 • transformarea treptata a copilului, prin punerea fata in fata cu sinele sau, intr-o persoana mai buna

Dupa cum vezi este normal ca mai intai sa il formezi pe practicant ca si OM si mai apoi ca si campion. Asta inseamna educatie prin karate, ce implica miscare fizica ca si realitate de infruntat. In schimb copii greu mai vor sa faca sport abandonand miscarea fizica atat de importanta dezvoltarii, mediului virtual reprezentat de tableta sau telefon mobil.

Daca te intereseaza sa-ti pui copilul [sau pe tine] in situatia de a invata ceva folositor, ai posibilitatea sa te inscrii la cursuri arte martiale copii si adulti ShuHaRi Dojo.

Inscriere cursuri arte martiale copii si adulti

Inscrie-te apasand butonul de mai jos la cursuri arte martiale copii si vom reveni curand cu restul detaliilor necesare participarii tale la curs.

 • 0
sportul pentru copii karate copii 5 ani

Karate Copii 5 Ani Sportul Pentru Copii Realizati | ShuHaRi Dojo

Sportul pentru copii a fost ani la rand cel mai bun stimulent pentru dezvoltarea lor. Afla de ce acum karate copii 5 ani in sus este cel mai complex sport pentru copilul tau.

Generatiile mai vechi au crescut pe strada, jucand sotron sau diverse alte jocuri de echipa, exersandu-si un bagaj de miscari de baza. Sareau garduri, fugeau si se jucau de parca viata lor depindea de acest lucru.

Acum avem parinti ocupati si copii apatici si lenesi, cu telefonul in brate doar sa stea linistiti. Si stau fara sa stie ca sportul pentru copii este singurul mijloc ce azi inlocuieste joaca de altadata pe strada, in natura. Stau ”linistiti” hipnotizati de prostiile din mobil sau tableta fara sa dezvolte conexiunile nervoase corecte intre mana si picior, cu trecere prin creier.

Linistea asta este falsa, conducand la oboseala mentala, iritabilitate, adictie fata de jocuri debilizante, si totul ca tu ca parinte sa-ti vezi linistit de treaba. E un pret prea mare pe care copilul tau il plateste pentru comoditatea ta.

Sportul pentru copii o necesitate si nu o alegere

Cursurile pentru karate copii 5 ani in sus ii vor oferi copilului tau stimulentele potrivite in toate aspectele legate de dezvoltarea complexa a mintii, corpului si conexiunii din ce in ce mai complexa dintre ele.

Tu ce crezi ca este mai potrivit pentru copii tai, sa stea apatici, absenti, iradiati  [apasa pe link si citeste] sau sa faci un efort bisaptamanal sa-i aduci la karate copii 5 ani in sus? Ce spui?

sportul pentru copii karate copii 5 ani

Ii vad ca vin la cursul de karate copii 5 ani si nu stiu sa alerge, sa sara, nu au un minim de dexteritate al miscarilor de baza.

Neajunsurile lipsei exercitiilor fizice nu se opresc aici influentandu-le deopotriva si starea interioara. Prin sportul pentru copii avem miscare, joaca, iar sistemul hormonal este stimulat sa produca endorfine si dopamina. Acestea ii produc copilului starea de fericire si satisfactie. Greu de crezut ca joaca pe tableta poate genera aceste efecte. Produce mai degraba frustrari, iritabilitate si dependenta.

Altfel copii pot deveni usor stresati iar corpul lor secreta cortizol inhiband secretia celor amintiti. Cum e si normal toate procesele lor cognitive vor fi influentate de reactia lupta sau fugi. Nu mai poti vorbi de calitatea proceselor de invatare sau sinteza in aceste conditii.

Cursuri karate copii 5 ani beneficii si avantaje

Acum poate iti dai seama de ce sportul pentru copii in general, le influenteaza mintea si corpul, in sens pozitiv. Doar asa, prin sport ei se vor dezvolta in adulti increzatori in propriile forte, motivati, capabili, cu o personalitate complexa si puternica.

Dintre toate sporturile, karate copii 5 ani si in mod special stilul Wado Ryu este foarte potrivit pentru dezvoltarea si formarea copiilor.

In primul rand la aceste cursuri de karate copii 5 ani nu se invata „bataie”. Nu o sa vezi copii lovind sacul de box sau perne in nestire. O arta martiala reala veche de aproape 1000 de ani, a dezvoltat niste principii. Ele sunt transmise prin stilul Wado Ryu singurul stil autentic japonez de karate. Acest stil a suferit bineinteles o adaptare la prezentul zilelor noastre, dar asta a vizat doar latura sa de sport.

Este singurul stil de karate ce a pastrat si transmite nemodificate vechile cunostinte ale samurailor din Japonia centrala [continentul, nu cea insulara din Okinawa]. Asta este latura traditionala a Wado Ryu, transmisa exclusiv prin linie de invatare a maestrilor Japonezi.

Sportul pentru copii este astfel bine reprezentat de latura sportiva de karate copii 5 ani.

In primul rand copii vor invata principii ce stau la baza tehnicilor si asta le ascute mintea bine de tot. Ei vor invata sa se miste prin dinamica corpului si mai putin folosind muschii.

In felul asta sportul pentru copii reprezentat excelent de karate copii 5 ani conform recomandarilor UNESCO, si in mod particular de antrenamentele de Wado Ryu, ii vor ajuta foarte mult in stadiul de adult.

Cum formeaza prin karate copii 5 ani corpul mentalul si caracterul copiilor

Sportul pentru copii ii va invata pe acestia sa se simta liber in propriul lor corp si sa-si dezvolte simturile la capacitatea maxima.

Astfel se regleaza multe din problemele practicantului de karate copii 5 ani, legate de increderea in sine, timiditate, concentrare, lipsa de integrare in colectiv.

Apoi, fiind totusi o arta martiala se va invata si lupta cu adversar real cu exersarea abilitatiilor in competitiile sportive. Acest tip de mentalitate va duce la o maturizare normala cu un caracter puternic al viitorului adult.

De aceea copiilor le trebuie rabdarea necesara pentru a parcurge acesti pasi. Este normal ca odata veniti la cursuri de karate copii 5 ani, atmosfera sa fie alta decat cea cu care sunt obisnuiti.

Aici parintii ar trebui sa inteleaga ca este in avantajul copilului sa nu fie el un criteriu de evaluare al antrenamentului sau al instructorului. De unde sa inteleaga el:

 • ce urmeaza sa invete
 • cum il va slefui in timp acea invatatura
 • calificarea instructorului sau oportunitatile prezentate de acesta
 • ce cale i se va deschide prin acea practica

Colaborarea parintilor cu antrenorul esentiala in antrenamentul de karate copii 5 ani

De aceea nu accept la cursuri de karate copii 5 ani, parintii ce isi transforma copii in criterii de analiza „daca ii place copilului„. Acestia, nu se vor implica si nici nu vor avea interesul sa o faca, in sportul pentru copii ca activitate formatoare a copilului.

Acesti copii nu vor performa nicaieri fiind intr-o vesnica miscare de la un club la altul, de la un sport la altul. Si astea sunt cazurile fericite, deoarece altii se lasa de tot dupa varsta de 8 ani.

Parintele ce se va implica in a incuraja copilul sa-si depaseasca comoditatea, angoasele, temerile, timiditatea va avea de castigat.

Copilul va avea de castigat deoarece va dori sa fac ce trebuie sa se integreze intr-o echipa deja organizata pe merite, efort depus. Va sti sa se integreze sa doreasca sa fie format de echipa si instructor. Prin acest gen de comportament copilul se va lasa modelat de instructor la cursuri de karate 5 ani si de parinte acasa.

Castig si eu ca antrenor pentru ca voi avea o baza de selectie, a unor sportivi ce vor aduce rezultate. Rezultatele acestea le vor deschide usi indiferent de viata profesionala aleasa. Deci tot ei vor avea de castigat.

De aceea consider ca o colaborare intre parinte si instructorul de karate in sensul completarii efortului de la sala, prin educatia de acasa, este esentiala.

In acest fel, prin implicarea parintilor, copilul poate capata drag de activitatea de la sala de karate, dezvoltandu-se armonios cu un caracter ferm si corp viguros.

Sportul pentru copii si artele martiale, Wado ryu in special, sunt esentiale in a asigura o dezvoltare completa si complexa in adultului de maine, pentru o viata de succes.

Daca rezonezi cu aceste idei si vrei binele copilului tau, participa cu el la sportul pentru copii, mai exact la cursurile noastre de karate copii 5 ani Wado Ryu.

Inscrie-te apasand butonul din formularul de mai jos.

Inscriere karate copii 5 ani in sus

Daca iti doresti sportul pentru copii tai si consideri karate copii 5 ani in sus ca cel mai complex mijloc de dezvoltare, poti apasa butonul de inscriere de jos.

 • 0
scoala de karate pentru copii

Scoala De Karate Pentru Copii si Karate Adulti Bucuresti

Inscriere la scoala de karate pentru copii si karate adulti ShuHaRi Bucuresti

curs karate copii 4 ani


Inscriere Cursuri Karate

* indicates required
karate adulti

sala pentru cursuri karate copii sector 4Sunt disponibile maxim 20 de locuri. Conditii de inscriere la scoala de karate pentru copii

 • varsta minima 4 ani si jumatate maxim 13 ani inclusiv
 • fara deficiente de educatie
 • capacitate normala de coordonare a corpului
 • la aceasta grupa pot participa atat copii cat si adulti

Locatie sala de antrenament:

Bucuresti, Zona Budapesta la 8 – 9 minute de metrou Unirii sau Tineretului, langa bulevardul Unirii, str Verzisori nr 2

Program: Luni si Miercuri 16:30 – 18:00 – grupa mixta copii / adulti

Pret abonament:  200 lei lunar [la mai multi membri de famile sunt reduceri]

Beneficiile intalnite la scoala de karate pentru copii

Dezvoltarea fizica generala: viteza, rezistenta, forta

dezvoltarea caracterului, disciplinei si inteligentei

Dezvoltarea specifica in karate Wado Ryu conform standardelor japoneze

Copii vor putea atinge niveluri de pregatire inalte, prin care sa poata [daca doresc] participa la campionate interne si internationale de stil si interstil. Posibilitati de afirmare nelimitate.

Ce obtin participantii la cursuri karate adulti Bucuresti

 • imbunatatirea conditiei fizice, mental-emotionale si energetice 
 • stapanirea si eliminarea stresului
 • recapatarea increderii in sine
 • cunostintele avansate de Wado Ryu inseamna stapanirea principiilor complexe de miscare ale samurailor ce conduc la o minte linistita in orice situatie
 • crearea si folosirea energiei interne [ki] cu consecinta cresterii vitalitatii si sanatatii
 • o mai buna cunoastere de sine, autocontrol
 • stilul Wado Ryu permite atingerea nivelului maxim de crestere personala la varsta de 70 de ani.  
 • varsta maxima de inscriere la karate adulti este de 50 ani

Conditii: Un examen medical ce sa confirme disponibilitatea participantului pentru exercitii cu intensitate moderata.

Program: Luni si Miercuri 16.30 – 18.00 grupa mixta copii adulti 


 • 0
cursuri karate copii shuhari dojo

Cursuri Karate Copii si Adulti In Afara Tiparului | ShuHaRi Dojo

Scoala noastra de karate copii si adulti, are un specific aparte si este destinata invatarii unei arte martiale speciale.

Predam altceva decat doar karate sportiv sau occidental, ce se deosebeste fundamental de cel Japonez.

Deosebirea consta in cunostintele principiile de gandire si miscare, precum si filozofia ce sta la baza acestui stil de karate Wado Ryu.

Decizia de a participa la cursuri karate copii si adulti ShuHaRi Dojo, iti va apartine, noi doar iti spunem ce facem.

Ne trebuie doar persoane serioase, ce rezoneaza cu noi si sunt in stare sa ramana pe o directie un timp indelungat. In acest mod actualii participanti nu vor fi deranjati de un ”du-te vino” al neinteresatilor si al lui lasa-ma sa te las.

Asa se obtin rezultatele durabile, menite sa transforme practicantul de karate intr-o persoana mai buna.

Odata atins numarul maxim de participanti inscrierile se vor opri pentru a permite un avans maxim intregii echipe.

Daca vrei sa faci parte si tu din aceasta echipa, trebuie sa fii deschis catre a cunoaste mai mult despre aceste cursuri karate copii si adulti, citind cele ce urmeaza.

Specificul nostru e deosebit si cei neseriosi, ce nu se pot tine de un plan de dezvoltare, nu sunt potriviti.

Cursuri karate copii ShuHaRi Dojo diferite

Noi predam la cursuri karate copii, un stil Japonez, foarte aproape de ce practicau samuraii in trecut. Nu este doar o poveste inventata ca sa te atraga, ci chiar asa si este.

Principiile lor de gandire si de lupta, se regasesc in acest stil de karate, dar fara a folosi armele.

Inainte vreme, acesti samurai ajungeau prin practicile lor, la un nivel inalt de pregatire prin perfectionare continua.

Atat mentalitatea lor, cat si cunostintele dobandite in peste 900 de ani de perfectionare a artelor lor martiale, i-au facut pe samuraii japonezi modele demne de urmat in acea societate. Prin karate copii ShuHaRi Dojo, noi dorim sa deschidem acestora o cale catre o lume, la care altii au acces doar in filme.

Exemple bune de urmat prin cursuri de karate copii

Rezultatul acelui tip de mentaliate si cunostinte, este ca astazi, japonezii, au o intelegere mult mai profunda asupra armoniei si a traiului mai aproape de principiile obiective de viata.

Unul din aceste principii este respectarea adevarului si face parte din codul Bushido sau Dojo Kun, o varianta moderna a acestuia.

Si in cultura noastra occidentala, se spune ca nu e bine sa minti, sau sa pacalesti. Si cu toate astea, numara si tu cate notariate sunt intr-un oras de marime medie, gen Bucuresti. Chiar, sunt cateva sute? Eu nu le-am numarat dar te invit pe tine sa o faci ”just for fun”.

In Nagoya, un oras de acelasi numar de locuitori ca si Bucurestiul, exista doar 1 singur notariat.

Asta pentru ca acel ”Makoto no michidin Dojo Kun, ”sa apar adevarul”, la ei functioneaza din plin.

Asa cum cuvantul samuraiului il angaja pe acela sa faca ce a spus, caci altfel era dezonorat, asa astazi generatiile prezentului lor respecta cuvantul dat.

La noi este mai greu, ca ne trebuie multe notariate sa certifice tot felul de angajamente scrise, ce si asa nu prea se respecta.

M-am referit la adevar ca si valoare absoluta, nu relativa, ce capata diverse semnificatii in functie de conjunctura de moment, a celui ce il reclama.

Invatarea principiilor morale prin karate copii

De ce este atat de bine sa traim respectand principiile fundamentale de viata, cand este mult mai usor sa obtii rezultate mintind, pacalind, furand, fiind dezinteresat, lenes, ambitios, orgolios, rau?

Poate un raspuns il vei intui in realizarile si performanta acelui tip de civilizatie din toate timpurile.

Incearca sa-ti raspunzi, in scris in propria agenda, la aceste intrebari:

 • de ce sa te perfectionezi constant, cand este mult mai usor si comod sa nu o faci?
 • de ce sa traiesti dupa valori morale inalte, cand este mult mai simplu sa faci exact pe dos?
 • de ce are nevoie copilul tau sa ajunga la un nivel ridicat de dexteritate mentala si fizica, inteligenta, cand e mult mai usor sa uite de el cu telefon sau tableta in brate?
 • chiar crezi ca a invata ce presupune evolutia personala reala pas cu pas prin tenacitate, munca in echipa, obisnuinta cu statul in afara zonei lui de confort, dorita de evolutie, il va ajuta in stadiul de adult?
 • merita sa-ti sacrifici din propriul tau confort si timp pentru a-i da sanse suplimentare la reusit in viata?
 • de ce ar face copilul tau parte dintr-o retea de cluburi cu reprezentare internationala, in care linia de invatare este exclusiv japoneza, cu examene si stagii anuale sustinute cu sensei Japonezi?

Le poti considera intrebari ironice, dar daca incerci la modul serios sa iti raspunzi in detaliu si la altele de acelasi gen ce iti vin in minte, poate realizezi ceva.

Si anume ca nu ar fi rau sa luam ce este bun de la altii, chiar nu ne-ar strica. Din pacate experienta a aratat ca nu toti sunt potriviti acestui gen de plan de actiune.

cursuri karate copii shuhari dojo

Karate japonez si karate occidental

La urma urmei karate-ul a aparut in Japonia si din cate imi imaginez originalul are valoarea sa. Secretele se pare ca inca le apartin, desi japonezii se straduiesc din greu sa le raspandeasca in toata lumea. Chiar fac un efort considerabil de zeci de ani, in acest sens.

Ca nu vrem sa pricepem, ca avem sistemul nostru occidental de gandire si nu putem face abstractie de el, ca am considera ca ”noi” nu putem si ca doar ei ”pot”, ca nu ne intra in cap chestia cu armonia si principiile de viata, nu stiu din ce motiv, dar inca sunt chestii interesante si definitorii de aflat de la sursa karate-ului.

Este adevarat ca in occident s-a pus un mare accent pe latura de sport, de acrobatie, impresie artistica, dar din pacate aceasta abordare se poate compara cu o imagine frumoasa dar fara continut. Lipseste miezul, motorul real al miscarii, ca sa nu mai vorbim de adevarata filozofie de Budo.

Asa aceasta arta se va pierde in timp, devenind un sport, asa cum s-a intamplat cu Judo. Se va transmite din generatie in generatie doar superficialul, fara semnificatia ce o plaseaza in zona de arta. Dar noi prin karate copii, dorim sa dam mai departe acest gen de cunoastere.

Intrebarea este, cine ”vede” in asemenea maniera si cine nu.

Karate copii ce trebuie sa stii

Noi nu predam la karate copii, ”bataie”, autoaparare, aplicatii contondente de strada, si altele de gen, ci oferim o linie de invatare foarte aproape de cea a vechiilor samurai, pentru:

 • o dezvoltare personala reala multilaterala
 • o alta abordare mentala si fizica a legaturii minte-corp
 • construirea dexteritatii mentale si fizice, cresterea inteligentei la copii
 • invatarea a unor noi principii de gandire si miscare, ce sa permita lucrul cu energia interna, gravitatia, axele corpului, si multe alte ”secrete” ale samurailor – ce permit o dezvoltare spirituala in fond, mult in afara sportului
 • un mijloc suplimentar de educatie pe mai multe planuri sportiv, traditional autentic Japonez, mod de viata, etc
 • pregatire generala fizica si specifica in acest stil deosebit de karate
 • includerea practicantilor in circuitele competitionale internationale de stil, cu energie buna, prieteni din multe tari ca Austria, Ungaria, Irlanda, Anglia, Japonia, etc, fara ambitii si orgolii ce strica atmosfera

Cunostintele dobandite de tine sau copilul tau la cursurile noastre de karate copii, pot fi aplicate practic doar in competitii.

De ce nu incurajam sa urmaresti eficienta de ”strada”

In afara unui alt principiu Dojo Kun ce conduce practicantul la a se delimita de violenta, mai sunt si niste aspecte practice pentru care nu ar fi bine sa escaladezi violenta de strada.

Acestea sunt gloantele [fie si de cauciuc] si avocatii.

Si unul si altul se manifesta mai eficient decat cunostintele tale sau ale copilului tau de karate pe strada sau la scoala. De aceea nu agreem persoanele violente sau cu inclinatii de acest gen la cursuri karate copii sau adulti.

Senzatii tari si la cursuri karate copii

Asa ca motivatia ta de a practica acest stil de karate trebuie sa fie strict in zona de evolutie personala atat pentru tine cat si pentru copilul tau.

Competitiile sportive in schimb, iti vor oferi din plin o zona larga de realitate. Acolo vei realiza ce inseamna sa concurezi cu practicanti poate mai buni ca si tine, ce se scoala in dimineata aia cu o singura fixatie in cap. Anume aceea de a castiga.

Mai pune publicul, tensiunea si emotiile momentului, numarul mare de participanti cu ambitiile si orgoliile lor, prezenta mass mediei cu ”zoom-ul pe tine”, dar si alte elemente ce sa iti ofere o mare doze de ”senzatii tari”.

Crede-ma, dupa ce treci de cateva incercari de acest gen o sa ai aceeasi parere si anume ca aceste competitii sportive sunt tot ce-ti trebuie ca sa te simti verificat in cunostintele tale de karate copii si adulti.

Ele pot fi  interne si externe sub regulament World Karate Federation cu arbitru, judecatori, comisie, etc. Astfel daca invingi ai parte de un loc pe podium, recunoastere, premii. Pe strada … te asteapta altceva.

Cursuri karate copii ca si dezvoltare personala

O abordare mai aproape de ce urmarim noi prin cursurile noastre de arte martiale, este urmatoarea.

Odata cu decizia ta de a participa la aceste cursuri karate copii, pornesti de fapt intr-o calatorie. Tu deja traiesti intr-un anumit mediu si ai anumite valori si perceptii despre ce poti si nu poti face.

Prin tenacitatea ta ca la fiecare antrenament sa te depasesti pe tine insuti, iti vei schimba perceptia asupra propriei persoane.

Depasindu-ti inertia, zona de confort, temerile, discomfortul fizic, oboseala, iti vei crea treptat un alt model de realitate. Vei putea, fireste, mult mai multe decat inainte.

Lupta in sine nu este exclusa, dimpotriva, doar ca pana acolo se urmeaza o cale anume de dezvoltare a calitatilor atat la copii cat si adulti. Oricum este mult mai elegant si onorabil sa lupti in acest mod.

Cu rabdarea treci marea la cursuri karate copii ShuHaRi Dojo

La aceste cursuri karate copii si adulti creez mici ‘’misiuni’’ sub forma unor exercitii specifice, ce te vor provoca sa aduci de fiecare data doar cu 1% mai mult curaj, rezistenta, suflet, dorinta, mai putin atasament si ego.

Daca la fiecare antrenament aduci doar 1% in plus fata de cel precedent, gandeste-te unde vei fi intr-un an.

Intr-un an poti avea 90 antrenamente la care daca aduci de fiecare data doar 1% in plus, ai la finalul unui an castig de 90%.

Adica aproape ti-ai dublat calitatile fata de anul precedent ceea ce inseamna déjà foarte mult.

Modelul tau diferit de realitate [cea pe care ti-ai creat-o] va aduce cu sine si un alt sistem de viata ce sa-l intretina si sa-l dezvolte pe mai departe.

Practicarea acestui stil de karate, este de fapt un nou sistem de viata ce dezvolta in sens pozitiv modelele tale de realitate. De fiecare data vei putea mai mult, fata de tu cel de dinainte.

Efectul acestei transformari este de a-ti fi schimbat déjà atitudinea interioara inclusiv fata de conflicte.

Si numai prin prezenta de spirit si atitudine le poti evita fara sa le escaladezi.

Din cate vezi nu ti-am vorbit de tehnici, ci de cum te vei forma tu ca si persoana mai buna in viitor la antrenamentele noastre.

Asa ca iata ce diferenta de perceptie ai acum intre cea de la inceput de ”bataie” si ultima, in care se parcurge o continua transformare a practicantului intr-o persoana mai buna din toate punctele de vedere.

In concluzie predarea Caii Armoniei – Wa = Armonie si Do = cale – la cursuri karate copii si adulti se face doar in scopul performantei in sport si al dezvoltarii personale si spirituale reale, asa cum procedau si samuraii din vechime.

Cursuri karate copii Wado Ryu in afara tiparului clasic de ”karate”

Karate-ul este mai mult cunoscut prin latura sa sportiva, competitionala, artistica. Dar aceasta este doar una din cele 3 cai de invatare a unei arte martiale autentice.

Principiile de miscare si filozofice de care am vorbit pana acum, se reflecta de fapt in 3 moduri de antrenament:

 • sportiv cu posibilitatea de selectie pentru performanta
 • traditional autentic japonez cu explicatiile de rigoare
 • de mod de viata. 

Ce scoate cursuri karate copii Wado Ryu din tiparul clasic al artelor martiale si al genericului, sunt principiile pe care acest stil se bazeaza.

Wado Ryu desi la prima vedere nu se deosebeste de alte stiluri, are la baza principiile din jiu – jitsu [lupta cu mana goala], si ken jitsu [lupta cu sabia].

Asta il scoate de fapt din tiparul sirului de lovituri si blocaje, specifice stilurilor de karate cu influente puternice chinezesti.

Fiind mai ”soft” il face mult mai potrivit pentru karate copii si de fapt pentru toate categoriile de varsta.

Cum inveti sa opui Armonia Fortei Fizice 

In ziua de azi copii se joaca prea putin in natura si nu pot sa-si dezvolte natural calitatile fizice necesare unei vieti echilibrate. Din cauza ca nu mai alearga sau catara in copaci, nu si-au dezvoltat coordonarea dintre minte corp.

Stand prea mult pe telefon, tableta, copilul sau tanarul are echilibrul deranjat deoarece sistemul de referinta este virtual si nu real. Atentia devine deficitara si cu timpul se instaleaza zapaceala si superficialitatea.

Din acest motiv sportul este bun. Dar sporturile se impart in mai multe categorii:

 • miscari ciclice (repetitive precum alergatul)
 • miscari aciclice (luptele, boxul, artele martiale)
 • sporturi individuale
 • sporturi de echipa

Dintre toate, la karate copii Wado Ryu mintea si corpul practicantului invata sa opuna fortei fizice chiar armonia.

Asa se dezvolta capacitatea neurologica de adaptare la un mediu in schimbare ce impinge fizicul la performante superioare altor sporturi.

Asa cum a spus, dintre toate stilurile de karate, Wado – Ryu foloseste principiile din Jiu – Jitsu ce inseamna absoarberea, dirijarea si evitarea fortei adversarului. Pe langa ca este total deosebit si complex, dobandirea unor astfel de abilitati face ca practicantul sa aiba caratceristici fizice mentale emotionale, net superioare altor sporturi.

Antrenamentele noastre au caracter de joc pentru copii, iar pe masura inaintarii catre maturitate a practicantului capata caracter de educatie, dezvoltare mentala, emotionala, fizica dar si spirituala.

Multi considera ca stiu ei ce inseamna karate copii, sau altii pur si simplu nu-i intereseaza decat sa-si ”dea copilul la karate” sa faca si el ceva sport.

Acum tu stii mult mai multe decat ceilalti si poti decide daca ce facem noi este pentru tine sau nu.

Daca consideri ca da, acceseaza acum sectiunea de inscriere la karate copii si adulti.

Inscriere cursuri de karate Bucuresti

Rezerva un loc acum la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo si te vom contacta curand pentru restul detaliilor necesare participarii.

 • 0
Shuhari Dojo clase de karate

Clase de Karate ShuHaRi Dojo Pentru Oameni Seriosi si Dedicati

La aceste clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo, se va respecta o anume eticheta de catre toti participantii si insotitorii lor.

Motivul acestei conduite obligatorii este dat de rezultatele la care trebuie sa ajungem cu totii, in timp.

Aceste clase de karate se deosebesc esential de orice alt tip de antrenament box, fotbal, etc.

Karate-ul are sau ar trebui sa aiba la baza, vechiul cod de conduita Bushido, ce insemna un set de reguli de respectat, cu un anume scop.

Prin Bushido samuraii ajungeau la loialitate, curaj, veridicitate, compasiune și onoare calitati importante, pentru a fi un model in societatea acelor vremuri.

Ei aveau un cult pentru aprecierea si respectarea vietii, in echilibru cu caracterul lor razboinic.

Dojo Kun sunt un set de reguli Bushido simplificate, adaptate epocii moderne pentru a fi folosite in Dojo.  Ele trebuiesc respectate in scoala de karate, pentru a face un model demn de urmat din practicant.

Departe de a forma o latura ”razboinica” din practicant, nici la propriu nici la figurat, la clubul nostru este necesara o anumita conduita. Motivul acesteia il reprezinta obiectivele clubului nostru.

Simplu spus ne dorim doar persoane serioase, ce isi respecta un angajament luat. Adica odata ce te-ai hotarat sa participi, sa te si tii de treaba. Astfel te vei integra intr-o echipa omogena.

Conteaza mai putin talentulul tau sau al copilului tau, cat dorinta si straduinta ta de a evolua.

La ce este buna seriozitatea in clase de karate

clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo

Consecventa este o calitate a celor putini din pacate. De aceea majoritatea nu ajunge macar la un nivel acceptabil in mai toate domeniile sociale si profesionale.

La aceste clase de karate, prin consecventa, copilul tau sau tu ca si adult, vei ajunge la o calitate buna a pregatirii.

Daca ajungi sa stii sa-ti antrenezi toate resursele si apoi sa si stii sa le si folosesti, atunci vei reusi ca si adult in multe privinte.

Dar regula de baza este ca rezultatele sa fie obtinute in timp. Nu poti forta un copil, in formare neurologica si fizica, sa dea rezultate dupa obiectivele si necesitatile unui adult. Spre exemplu un parinte vrea ca pustiul lui sa castige o medalie peste 3 luni si 7 zile. La copii nu merge asa, daca vrei cu adevarat ceva bun pentru ei.

Obiectivele noastre sunt stabilite:

 • pentru fiecare antrenament
 • saptamanale
 • lunare
 • trimestriale
 • anuale
 • pe mai multi ani

Exista un plan clar de antrenament la scoala de karate ShuHaRi Dojo. Am explicat mai sus la ce duce absenteismul sau nehotararea si nu ne dorim asta.

Desi studiul karate-ului este individual, omogenitatea echipei determina atingerea fiecarui obiectiv in parte.

Echipa si nu individul la ShuHaRi Dojo

Intr-o echipa neomogena, in care unul vine si altul pleaca dupa bunul plac, cu absente justificate sau nu, este foarte greu sa apara rezultate. Intr-un final acest lucru ii afecteaza pe cei prezenti, interesati, doritori, seriosi, implicati.

Din acest motiv alegem sa colaboram doar cu parinti implicati in educarea copiilor lor si adulti seriosi.

Ei ne inteleg ca obiectivele noastre de antrenament sunt si ale copilului lor.

Alte obiective aparute la clase de karate ShuHaRi Dojo, sunt legate de nevoia de adaptare fizica permanenta a copiilor.

Acestea implica readaptarea anuala a propriului corp la miscare. Datorita cresterii in inaltime, pozitia centrului de greutate se modifica si ea. Copilul trebuie anual sa-si redescopere  echilibrul prin exercitii specifice.

Daca va lipsi la antrenamente dupa cheful lui sau al parintilor sai, ce nu se implica cu seriozitate in cresterea copilului lor, calitatea tehnicilor sale va suferi. Astfel antrenamentele nu vor da roadele, obiectivele nu vor fi atinse, echipa va fi slaba si se pierde interesul pentru obiective. Nu dorim asa ceva.

Cine evaluaza pe cine la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Copiii sunt prin natura lor schimbatori si azi vor una, maine altceva. Din pacate din ce in ce mai putini copii vor sa faca miscare fizica educata, adica sa iasa din zona de confort.

Inainte copiii se jucau afara pe strada, sareau garduri, erau fugariti de vecinii carora le luau ciresele din pomi, spargeau un geam, jucau sotron.

Azi prefera sa se hipnotizeze cu telefonul sau tableta. Din pacate parintii accepta asta doar ca sa aiba liniste.

Rezultatul pe scurt este ca in tarisoara noastra sportul este pe ultimul loc in preferintele copiilor [adica ale parintilor], iar Romania printre ultimile in clasamentul international in multe ramuri sportive.

Inainte vreme, copii talentati erau luati de pe maidanul unde jucau fotbal, bagati in cluburi sportive si mai si primeau bani.

Azi parintii trebuie sa plateasca pentru a face sport. Datorita lipsei de educatie cel putin sportive, daca nu si celei financiare,  majoritatea lor crede ca daca plateste un abonament, au de a face cu un prestator de servicii.

Daca platesti esti Bosssss. Ei …. nu este asa.

Ca si parinte ar trebui sa intelegi ca prin acest ”daca ii place copilului” il transformi intr-un criteriu de decizie. Uite de ce vei gresi procedand asa:

 • copii au tendinta naturala, la varste mici, de a evita greutatile
 • se sperie de chestii ce ii scot din zona de confort
 • nu au cunostintele necesare sa inteleaga daca un antrenament sau obiectiv le va servi pe termen lung sau nu
 • ca sa ajungi la rezultate cu un sportiv, trebuie sa-l impingi intr-un fel peste limita. Aici in relatia sportiv – antrenor nu e mereu dragoste netarmurita, tocmai din acest motiv. Reducand la scara copilariei, simpla impingere peste ce considera el o limita, se va solda cu intreruperea antrenamentului.

Copilul va ”evalua” un antrenament dupa criteriile lui ”daca-l dor picioarele”, ”daca antrenorul nu a zambit”, etc. Aceste criterii nu au legatura cu ce poti face tu ca si antrenor pentru el, ani de zile de azi inainte. 

Sigur nu e cazul sa cazi in extrema celalata sa-ti fortezi copilul sa faca ceva daca chiar nu ii prieste.

Dar lasand extremele la o parte, copilul in mare asculta de parinti si cu drag fata de ei va face un sport tocmai ca parintii lui ii doresc binele.

Turismul sportiv la clase de karate saboteaza antrenamentul, clubul cat si sportul in sine

Ar trebui sa intelegi ca plimbatul de la o sala la alta, de la un sport la altul, doar ca sa aleaga copilul (cu criteriile lui limitate) saboteaza activitatea tuturor celor implicati.

Daca vrei sa-l dai spre exemplu la mai multe sporturi pe rand si el sa aleaga unde vrea el [cu capacitatea lui redusa de discernamant] colaborarea cu noi se va incheia brusc, cand vom afla acest lucru. Asta se numeste turism sportiv si este un sabotaj constient al carierei sportive al copilului si al activitatii clubului nostru.

Ce ”ii place” copilului, nu e totuna cu talentul sau ce poate fi exprimat ani mai tarziu, cand isi incheie un ciclu de dezvoltare.

Investitie versus Rezultate la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Sa investim ani de zile pregatind un copil, ca apoi sa paraseasca sala, echipa, dupa cheful parintilor sau al lui, este o pierdere nedorita de ambele parti.

Spun ca noi investim, deoarece nu raportam pretul unui abonament la efortul si cunostintele noastre pe ani de zile. Investitia este a noastra, in timp ce abonamentul reprezinta angajamentul lui de a veni la sala pe luna respectiva.

Avand in vedere cele de mai sus, nu vrem sa colaboram cu parinti ce nu pricep ideile de mai sus. Odata ce-ti dai copilul la karate, bazat pe dorinta lui initiala clara de a face asta, iti dai si interesul de a-l tine pe directia asta.

O treaba serioasa se face cu oameni seriosi, ce stiu si pot sa-si tina niste angajamente fata de ei insisi, dar si fata de altii. Este ceva de baza, simplu dar care lipseste majoritatii.

La noi la antrenament sta 3 ore pe saptamana cu noi, acasa restul timpului si daca nu aude ce trebuie de la parinti, in timp se va lasa de sport.

Cine face selectia la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Noi ca si Dojo facem selectia, atat cat vremurile si conditiile ne lasa sa o facem. In principiu aceasta selectie nu tine de talentul copilului sau sportivului, cat de bunul simt al lui, al parintilor sai, seriozitate si de dorinta de participare cat se poate din ambele directii.

Din pacate tot mai multi copii aleg prin parintii lor sa nu mai faca activitate fizica dupa ce implinesc 8 ani.

Trebuie sa intelegi ca la noi ShuHaRi Dojo, antrenamentul chiar daca pare o joaca [pentru copii mici], este unul serios. Daca observam lipsa de angajament din partea ta, disciplina in fond, renuntam la colaborare rapid.

Din aceasta grupa vor face parte doar cei ce dovedesc respect fata de activitatea noastra.

Instructorul va fi numit intotdeauna Sensei, adica Profesor in traducere din limba japoneza. Acesta nu este un prestator de servicii si nici un performer de stand-up comedy pentru copilul tau, ci un formator de oameni. Respectul este o conditie eliminatorie atat pentru parinti cat si pentru copii. 

Un lucru ar mai fi de adaugat si anume parintii nu pot asista la curs de karate in ShuHaRi Dojo, copii fiind astfel complet concentrati pe antrenament.

Astfel sabloanele de comportament nepotrivite cu respectul, vointa, determinarea, taria caracterului precum si alte slabiciuni, vor fi inlocuite cu unele potrivite karate-ului.

Obraznicia si lipsa de educatie sunt elemente eliminatorii pentru orice practicant, indiferent de vechime. Mai popular vorbind, cine o ia razna va parasi echipa, Dojo-ul, pentru alte oportunitati ce i se vor deschide.

Acum sper ca ai luat la cunostinta conduita necesara pentru a te integra in echipa deja formata.

Daca ai rezistat pana aici, te felicitam si iti facem curaj sa continui catre sectiunea de inscriere de mai jos sau din meniu.

Inscriere clase de karate ShuHaRi Dojo

Completeaza cu datele necesare formularul de inscriere la scoala de karate ShuHaRi Dojo si te vom contacta in curand pentru restul detaliilor.

 • 0
Tehnici Specifice Predate la Curs Karate Copii Sector 3

Tehnici Specifice la Curs Karate Copii Sector 3 | ShuHaRi Dojo

La curs karate copii sector 3 ShuHaRi Dojo se predau tehnici de Wado Ryu. Ele sunt complet diferite fata de cele folosite in alte stiluri de karate.

Acest lucru se datoreaza unicitatii acestui stil de karate ce mosteneste principiile din jiu jitsu. Vechile arte martiale japoneze practicate de samuraii perioadei feudale a shogunatului erau:curs karate copii sector 3

 1. Kenjutsu – lupta cu sabia
 2. Jiu jitsu – lupta fara arme

Stilul Wado predat la curs karate copii sector 3 ShHaRi, mosteneste aceste principii de miscare ce includ armonia si nu duritatea. Tehnicile de atac sunt lungi si ascutite precum cele ale vechilor samurai.

Tehnicile de blocaj ale loviturilor adversarului implica neaparat absoarberea si devierea energiei acestuia. Pozitiile de lupta si de kata sunt mai naturale, inalte, apropae de mersul obisnuit.

curs karate

Tehnicile de deplasare Wado Ryu au fost preluate din cele ale samurailor. Ei aveau armura grea si o sabie de cateva kilograme asa ca nu-si permiteau sa lucreze cu muschii. Importanta este pozitionarea axei proprii si a centrului de greutate in raport cu membrele.

Intotdeauna la deplasarea spre inainte se va intra pe calcai altfel greutatea sabiei i-ar dezechilibra. Tehnica de retragere  va fi cu varful piciorului tot din acest motiv.

Tehnicile folosite implica cat mai putina energie musculara in schimbul energiei interne (ki) si a celei externe (gravitatia). Acestea sunt doar cateva avantaje ale practicarii Wado Ryu la curs karate copii sector 3 ShuHaRi Dojo.

Curs Karate ShuHaRi Principii Traditionale Ale Vechilor Samurai

La curs karate Bucuresti ShuHaRi participantii vor invata sa induca partenerului schimbarea perceptiei asupra propriei greutati. Variind propria greutate asemena vechiilor samurai, deplasarea se va face pe distante mai mari si fara un efort deosebit.

Acestea au fost doar cateva repere ce face stilul Wado Ryu deosebit fata de altele de karate.

Un exemplu concret asupra unicitatii karate in stilul Wado Ryu il reprezinta conceptul TENITENTAITENGI.

TENI inseamna schimbarea pozitiei. TENTAI inseamna schimbarea formei. TENGI inseamna schimbarea tehnicii.

Este foarte important ca practicantul unui curs de karate sa foloseasca toate cele 3 miscari impreuna pentru a iesi de pe directia de atac a oponentului. Astfel atacul adversarului va deveni ineficient. Practicantul de Wado va evita forta mare a atacului opunand o forta mica cu castig de timp.

Aceasta sincronicitate in cele 3 miscari se numeste SANMI ITTAI.

Un alt principiu de miscare este numit IRIMI ce vizeaza deplasarea spre inainte prin intrarea cu soldul.  Fata de axa corpului ce trece prin centrul de greutate jumatatea din fata se deschide. Toata miscarea e condusa de sold intrand pe calcai.

Tehnici speciale stilului Wado invatate la curs karate copii sector 3 Bucuresti

NAGASU – eschiva prin miscarea fluida a corpului utilizata impotriva atacatorului

INASU – contraatacul simultan cu cel al oponentului. Atacul utilizand  miscarea atacatorului si greutatea corpului pentru a-l dezechilibra in combinatie cu NAGASU

NORU – inseamna sa nu opui rezistenta atacatorului in schimb sa devii una cu el, utilizand propria greutate. Astfel se va obtine un efect maxim in controlul si dezechilibrarea oponentului. Aceasta tehnica se aseamana cu cea a unui surfer mergand mereu in directia valului fara a i se opune.

Acestea sunt doar cateva principii si tehnici caracteristice Wado, ce se invata la curs karate copii sector 3 ShuHaRi.

Practicantii unui curs karate indiferent de varsta, vor incepe cu studiul kihonului adica a tehnicilor de baza. Astfel se vor invata deplasarile si tehnicile de lovire combinate caracteristice Wado Ryu.

Al doilea pas va fi acela de a invata kata, o forma de lupta cu adversar imaginar. Kata include toate tehnicile traditionale, ascunzand de multe ori si secret in miscarile stilizate.

Kumite sau lupta propriuzisa va fi invatala la curs karate copii sector 3 Bucuresti ca si latura sportiva.

Inscrierea la cursurile noastre se face prin butonul de mai jos.

Inscrie-te la curs karate copii sector 3

Dupa completarea datelor cerute prin formular te vom contacta pentru restul detaliilor necesare participarii la curs karate copii sector 3

 • 0
activitati dezvoltare personala copii

Cursuri Dezvoltare Personala Copii ShuHaRi Dojo Bucuresti

Aceste cursuri dezvoltare personala copii constau in mare parte si in antrenamentul mintii. Mintea copiilor va fi prima solicitata in a intelege in ce constau principiile karate-ului si cum sa le aplice prin corp.

Aceste principii stau de fapt la baza tehnicilor de karate, iar antrenamentele noastre vizeaza invatarea in primul rand a acestor principii. Este ceva deosebit fata de a invata fiecare tehnica in parte, fara sa stii numitorul lor comun.

Prin aceste cursuri dezvoltare personala copii, acestia dobandesc o altfel de intelegere in ce priveste legatura dintre minte si corp.

Principiile acestea definesc dezvoltarea copilului intr-un fel diferit fata de alte sporturi fotbal, volei, inot, etc.

Stilul nostru de karate Wado Ryu provine din lupta cu sabia, dar nu folosim armele ci doar principiile ce stau la baza folosirii lor.

De aceea noi nu antrenam pentru ”bataie”, autoaparare, etc. Noi avem o alta abordare in ce priveste antrenamentul de karate, mai ales la copii.

Astfel copilul va invata cunostintele vechilor samurai ce i-au format pe aceia ca si modele de urmat in societatea acelor vremuri.

Avand in vedere specificul scolii noastre si linia de invatare exclusiv Japoneza, ceea ce scriem aici sunt realitati si nu povesti de marketing.

Dezvoltare Personala Copii Prin Formarea caracterului vs perfectionarea atitudinii si atat

O latura importanta a filozofiei si principilor pe care trebuie sa se bazeze o dezvoltare personala copii la antrenamentele noastre, este formarea caracterului practicantului.

Astazi se pune accentul doar pe dezvoltarea unui tip de atitudine si atat.

Din pacate acest gen de ”luat pe scurtatura” precum ”haina face pe om”, creaza persoane superficiale.

In situatii critice oameni vor reactiona conform laturilor ascunse si nelucrate ale propriului caracter.

Atitudinea ”imbraca” comportamentul precum haina pe om. Un caracter se formeaza in zeci de ani, dar o haina o cumperi in 5 minute ca sa-ti stea bine pe tine.

De aceea cizelarea si formarea caracterului a fost atat de importanta in epoca samurailor, tocmai pentru ca acestia sa fie puternici in vremuri dificile.

Nici vremurile de astazi nu sunt usoare si de aceea un caracter puternic cu o minte calma si linistita, vor asigura sanse mai mari de reusita pentru practicantul de karate.

Pe de alta parte, cunostintele si calitatile dobandite la Dojo, se vor verifica doar in cadrul evenimentelor sportive.

Depinde de tine acum, ca si parinte daca vei considera aceasta abordare potrivita copilului tau la cursuri dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo.

In continuare vei afla si alte laturi comune cu practica artelor martiale japoneze de care tinerii practicanti pot beneficia direct la cursuri dezvoltare personala copii.

Aceste puncte comune, in vremuri dificile atunci dar si acum, te pot duce cu mintea la avantajele pe care practicantii acestui gen de arta martiala le pot avea.

Cursuri Dezvoltare Personala Copii prin ShuHaRi Dojo

Vorbim de cursuri dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo, pentru ca nu facem doar niste simple antrenamente de karate.

O practica corecta in arte martiale conduce obligatoriu la formarea unei persoane mai bune.

Daca doar dai din maini si picioare, tipi si bati bine, bine, nu intelegi ce inseamna lipsa ambitiilor si orgoliilor, nu s-ar chema chiar ca practici o arta.

Un practicant martial desavarsit, ajunge la rezultate doar prin instruire continua, antrenandu-si fizicul si mintea, invatand principiile traditionale autentice si adoptand modul de viata specific karate-ului.

La dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo acestia vor invata cea mai pretioasa lectie a lor.

O lectie pretioasa la dezvoltare personala copii

Anume sa stie cum sa-si poata stabili un scop important legat de propria persoana si sa-l si atinga. Asta apropo de perseverenta in a-si administra resursele intr-o singura directie si aia foarte clara.

Perseverenta este o calitate definitorie pentru succesul in viata, pe care o manifesta din ce in ce mai putini.

Altfel spus intr-o abordare mai clasica, aceste cursuri dezvoltare personala copii sunt altceva decat un simplu sport destinat castigarii locului pe podium.

Este o arta martiala ce formeaza practicantul in a se cunoaste pe sine la un nivel superior, sa stie cum sa-si administreze resursele mentale si fizice pentru un rezultat de calitate pe lunga durata.

Aceasta arta martiala este destinata sa dezvolte mintea, corpul si spiritul practicantului ca un tot unitar.

Perseverenta intr-o disciplina bazata pe formalism reguli si respect

Pentru ca aceste cursuri dezvoltare personala copii sa dea rezultate, ei trebuie sa urmeze o disciplina bazata pe reguli, principii, respect.

De aceea este necesar formalismul intr-o sala de karate, altfel mai bine faci fotbal sau alt sport ca tot aia este.

Baza acestei discipline este esenta Zen ce sta la baza Bushido, ce reprezinta si filozofia ShuHaRi.

Samuraii din vechime au ajuns la o minte calma si linistita in orice situatie intalnita, respectand Bushido.

Tot asa, practicantii de karate contemporani respecta Dojo Kun [Bushido simplificat si adaptat acestor timpuri] pentru o stare superioara a mintii.

Aceasta filozofie cu setul aferent de reguli, plus formalismul necesar in Dojo, creaza cadrul necesar evolutiei practicantului pe plan mental, spiritual si fizic, asa cum vei vedea mai jos.

Cursuri Karate pentru dezvoltare personala copii

Prin invatarea kihon-ului, kata si kumite practicantii de karate invata sa-si coordoneze mintea si corpul unitar. In acelasi timp invata sa si abandoneze controlul mintii, unui alt ”resort”. Corpul invata tehnicile de karate si le va aplica in conditiile in care mintea nu are timp sa gandeasca.

In esenta, corpul isi va aduce aminte cum sa se miste, iar mintea cum sa ramana linisita fara sa se concentreze la ceva anume.

Unitatea armonioasa dintre minte si corp este net superioara oricarei forte fizice ce i se opune.

Aceasta unitate este de fapt esenta artei martiale ce permite o miscare naturala, fara efort, cu incredere, pace interioara, cu performanta fizica maxima.

Asa cum am mai mentionat, la baza activitatii noastre de dezvoltare personala copii, sta Bushido, codul samurailor, bazat pe invataturile zen.

Acest cod de conduita intenționa in trecut, sa-i ajute pe samurai sa se stapâneasca, sa-și ințeleagă mintea și universul prin experiență directa. Tot prin aplicarea lui isi consolidau puterea, autocontrolul și înțelepciunea.

La antrenamentele noastre copii vor parcurge invataturile Bushido dar fara duritati si exagerari. Va fi o experienta utila de viata, ce ii va ajuta sa se creasca din toate punctele de vedere de la an la an.

cursuri dezvoltare personala copii

Karate Japonez este guvernat de Bushido ce are ca esenta Zen

Bushido practicat si respectat la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, se bazează pe șapte principii esențiale:

1. Seigi:        Decizia corectă și corectitudinea
2. Yuki:        Bravie și eroism
3. Jin:           Compasiune și bunăvoință pentru toți
4. Reigi:       Curtoazie și acțiuni corecte
5. Makoto:   Adevăr și sinceritate totală
6. Meiyo:     Onoare și glorie
7. Chugi:      Devotament și loialitate

De asemenea s-au urmarit si dezvoltarea spiritului martial si a curajului ca aspecte esentiale a Bushido. Samuraii urmau codul de conduita cu strictete pentru a-si armoniza mintea cu corpul si de a dezvolta calmul mintii. Acestia ajungeau la heijoshin ce inseamna o minte calma zi de zi in orice situatie.

Asemenea samurailor si practicantii de karate urmeaza acelasi cod de conduita in Dojo. Acesta le permite sa-si dezvolte aceleasi calitati.

Prin cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, acestia ajung astfel la armonizarea mintii si corpului prin dezvoltarea calmului mintii in orice situatie.

Acum ai vazut un paralelism intre practicantii acestui gen de arta martiala si samuraii din vechime, pe baza principiilor comune ale unei arte martiale stravechi.

Daca te decizi ca aceasta practica este potrivita dezvoltarii copilului tau, viziteaza sectiunea de inscriere completand datele tale. Te vom contacta curand pentru restul detaliilor.

Regulile Dojo Kun la cursuri dezvoltare personala copii

Principiile de care s-a vorbit pana acum, ce guverneaza actiunile practicantilor la cursuri dezvoltare personala copii dar si in afara lor, sunt exprimate prin Dojo-kun.

dezvoltare personala copii

Jinkaku kansei ni tsutomuru koto

Sa-mi dezvolt continuu caraterul

Makoto no michi o mamoru koto

Sa caut adevarul

Doryoku no seishin o yashinau koto

Sa-mi dezvolt capacitatea de efort si tenacitatea

Reigi o omonzuru koto

Sa respect principiile morale

Kekki no yuu o imashimuru koto

Sa ma delimitez de violenta

In concluzie la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi, se organizeaza cursuri de karate in stilul Wado Ryu. Acesta difera esential de celelalte stiluri de karate datorita:

 • principiilor adoptate direct din scoala stravehe japoneza Shinto Yoshin Ryu
 • adoptarii principilor din jiu jitsu, ce fac ca duritatea fizica sa fie eliminata din aceste cursuri karate
 • folosirii energiei interne (ki), celei externe (gravitatia), a sincronizarii, axei, principiilor de natura opusa
 • continuitatea invataturilor direct prin filiera japoneza a unui club de karate renumit in Japonia

Daca vrei si tu sa iei parte la aceste cursuri dezvoltare personala copii, acceseaza butonul de inscriere din meniu.

Inscriere cursuri de karate Bucuresti

Rezerva un loc acum la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo si te vom contacta curand pentru restul detaliilor necesare participarii.

 • 0
karate pentru copii

Cursuri Karate Pentru Copii Dezvoltare Mentala Morala Fizica

Participand la cursuri karate pentru copii acestia au posibilitatea de a invata valorile si principiile karate-ului. Astfel, atat copii cat si tinerii pot aplica aceste principii folositoare si in afara dojo-ului.

Antrenamentul de karate pentru copii si adulti se abordeaza cu seriozitate. In loc de ”fac si eu niste karate”, practicantul se va gandi ca acolo este un spatiu destinat invatarii si evolutiei sale.

Respectul parintilor pentru activitatea celor mici si a instructorului, va crea un mediu placut, pozitiv.

La aceste cursuri karate pentru copii organizate de ShuHaRi Dojo, practicantii vor intalni aceleasi principii ca in orice sistem de educatie valabil.

Aceste principii sunt exprimate in limba japoneza ca si chiiku (dezvoltare mentala), tokuiku (dezvoltare morala), taiiku (dezvoltare fizica).

Ce deosebeste un antrenament de karate pentru copii de alte sporturi, este dezvoltarea simultana a acestor 3 aspecte.

Nu mai vorbim ca UNESCO  a recomandat antrenamentul de karate pentru copii de minim 4 ani, ca fiind cel mai complex dintre toate sporturile.

Dar karate este mult mai mult decat un sport, este o arta in primul rand. Iar arta are o folozofie si principii de urmat.

Respectarea lor prin consecventa, influenteaza mentalitatea, comportamentul etic si dezvolta fizic practicantul la un nivel superior.

Spun superior, pentru ca in mai toate sporturile, tehnicile isi pierd calitatea odata cu degradarea corpului. Chiar si in karate, datorita faptului ca este practicat mai mult ca si sport, se constata aceeasi degradare a tehnicilor, odata cu inaintarea in varsta.

Dar in karate Japonez, exact aplicarea principiilor ce stau la baza tehnicilor, impiedica aceasta degradare, odata cu inaintarea in varsta. Aici iti dai seama de fapt in ce consta o arta martiala, practicata ca atare.

Wado Ryu este practicat ca si arta martiala autentica datorita

 • provenientei sale exclusiv din Japonia centrala
 • a liniei de invatare exclusiv japoneza a instructorului de cursuri karate pentru copii

In practica Wado Ryu, maximul de acumulare de cunoastere se realizeaza in jurul varstei de 70 de ani. Deci in loc sa scazi in calitatea vietii, in inaltime, in sanatate, in calitatea tehnicilor, prin aceasta practica se intampla invers.

Nu mai spun ca mintea este ”pusa pe roti” prin Wado Ryu deoarece trebuie sa intelegi aceste principii si apoi sa le aplici cu corpul. Invatand lucruri noi la cursuri karate adultii isi vor face un ”upgrade” mental serios.

In ceea ce priveste dezvoltarea mentala prin karate pentru copii, acestia isi dezvolta prin cursuri karate:

 • concentrarea
 • focusul
 • gandirea clara
 • puterea de decizie
 • creativitatea
 • hotararea

Datorita specificului de antrenament la cursuri karate, practicantii vor fi mult mai atenti si concentrati in executarea cu acuratete a tehnicilor de karate. Aceste tehnici fie ca sunt de kumite (lupta) sau kata, trebuie aplicate cu viteza, forma buna, putere, concentrare, echilibru, prezenta de lupta, sincronizare.

karate pentru copii

Karate pentru copii si adulti pentru dezvoltare mentala

La cursuri karate pentru copii ShuHaRi Dojo mentalul lor se va dezvolta datorita incercarilor repetate de a intelege simplitatea unor principii, ce alcatuiesc tehnici din ce in ce mai complexe.

Complexitatea este data de capacitatea creierului de a gestiona legatura minte-corp in secvente de miscari. Se numeste Dexteritate si ea nu este posibila fara dezvoltare mentala. De fapt coordonarea, se va dezvolta pana la varsta de 12 ani prin exercitii specifice. Apoi ea va asigura adultului o dexteritate sporita in a invata [mentalul], orice lucruri noi.

Ce inseamna Shu-Ha-Ri

Clubul de karate ShuHaRi are ca si deviza insasi numele lui.

Este un concept ce poate fi dezvoltat mai mult, dar aici i-am dat o semnificatie cat mai simpla pentru a fi inteles de copii.

Astfel Shu inseamna dezvoltarea atentiei asupra explicatiilor despre executarea tehnicilor si a modului de viata.

Participantii trebuie sa priveasca si sa asculte cu toata atentia explicatiile, caci altfel nu au cum sa le inteleaga.

Urmatorul pas este Ha ce semnifica intelegerea a ceea ce copilul a observat. Prin Intelegere copilul va incerca sa creeze tehnica, aplicand principiile de baza.

Fara privit si ascultat, nu putem vorbi de intelegere, si din acest motiv este atat de importanta concentrarea.

Ri semnifica evolutia pe care copilul sau tanarul o parcurge la karate pentru copii, dupa ce a observat cu atentie si a incercat sa aplice principiile ce creaza tehnicile de karate.

Fara Ascultare nu poti intelege si fara Intelegere nu exista Evolutie.

Din acest motiv exista o Conduita de Respectat la Dojo pe care te invitam sa o citesti.

cursuri karate pentru copii si adulti

Cursuri Karate pentru dezvoltare morala

La cursuri karate pentru copii acestora li se va insufla curtoazia, calmul, pacea si autocontrolul.

In ceea ce priveste dezvoltarea morala copii isi vor dezvolta perseverenta, disciplina, rabdarea, intelegerea.

Prin practicarea stilului de karate Wado Ryu, vor invata cum sa tina pacea. Copii vor fi obisnuiti cu ideea ca adersarul va fi obligat sa se predea in loc sa fie distrus prin lupta.

Aceasta filozofie este practic esenta Wado Ryu si ii va ajuta pe copii si adulti sa se delimiteze de violenta.

Autocontrolul va fi dezvoltat prin interzicerea atingerii adversarului la copii inclusiv la juniori. Dar tehnicile vor trebui sa corespunda in viteza, forma, forta, prezenta, atentie pentru a fi punctate.

Aceste invataturi primite la antrenamentele de karate, ii va ajuta pe practicanti in stadiul de adult in viata profesionala, personala, etc..

Cursuri Karate pentru copii si adulti pentru dezvoltare fizica

In ceea ce priveste dezvoltarea corpului antrenamentul de karate va dezvolta sistemul circulator si inima. De asemenea va ajuta practicantii la dezvoltarea oaselor puternice, sistemului imunitar, a muschilor puternici. Rezistenta sportivilor va creste facandu-i mai putin sensibili la rani si lovituri.

Antrenamentele de karate pentru copii si adulti sunt foarte utile. Ii ajuta pe acestia sa faca fata tuturor provocarilor unei societati moderne si competitive.

Prin cursuri karate pentru copii ShuHaRi practicantilor li se vor deschide perspective noi si vor dobandi echilibru acolo unde este mai multa nevoie de el.

Inscriere cursuri de karate Bucuresti

Rezerva un loc acum la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo si te vom contacta curand pentru restul detaliilor necesare participarii.

 • 1
Cursuri Karate Copii Sector 4 si arte martiale Bucuresti

Cursuri Arte Martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo Speciale Pentru Tine

Organizam cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo, unde se practica Wado Ryu. Participarea la aceste cursuri este benefica copiilor din mai multe motive.

In primul rand regula specifica de antrenament ShuHaRi Dojo, este aceea de 1%.

La fiecare antrenament cer copiilor si adultilor sa dea doar 1% in plus fata de antrenamentul precedent. Atat si este suficient.

Intr-un an fiind aproximativ 90 de antrenamente castigul este de 90% pentru acel practicant. Evolueaza de la simplu la dublu intr-un singur an, ceea ce inseamna foarte mult.

De asemenea aceasta regula se aplica oricarei categorii de varsta si de sex, cu rezultate, nu doar copiilor.

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru copii

Copii mici cu varsta minima 4,5 ani prin cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo, isi vor dezvolta sistemul nervos.

Asta va duce la varste mai mari la dexteritate crescuta. Inseamna ca vor putea invata cu usurinta atunci, miscari complexe. Rezultatul este dezvoltarea lor multilaterala fizica si intelectuala mai rapida .

Aceste cursuri vor avea caracter de joc. Aici li se vor dezvolta calitatile fizice, inteligenta, disciplina, respectul, creativitatea, caracterul, lipsa violentei.

In cadrul acestor arte martiale Bucuresti, avand in vedere continua dezvoltare a copiilor, nu se va urmari performanta.

Orice incercare de a forta un copil sa obtina rezultate planificate la antrenamentele de karate, va duce la pierderea acestuia ca si sportiv. Acesta este si motivul pentru care sportivi valorosi cu rezultate in competitii nu ajung sa performeze ca si seniori. Ei renunta timpuriu din cauza supraefortului la care au fost solicitati.

cursuri arte martiale bucuresti

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru dezvoltarea inteligentei

La arte martiale Bucuresti ShuHaRi se va tine seama ca de la an la an prin crestere, centrul de greutate al acestora se modifica. La fel se intampla si cu membrele lor.

Din acest motiv, copilul ce participa la antrenamente, va suferi un proces de permanenta adaptare. De la an la an  acestia isi vor redescoperi calitatile fizice. Castigarea de medalii in competitii va avea caracter intamplator si nu planificat. Asa se va reduce considerabil stresul tinerilor sportivi.

Din acest motiv nu este cazul ca parintii sa insiste in obtinerea de rezultate.

Datorita metodologiei de predare si stilului Wado Ryu, copii isi vor dezvolta inteligenta. Copii vor aplica principiile stilului de karate intr-o atmosfera de joaca. Vor invata cum sa foloseasca energia externa (gravitatia) pentru a inainta sau lansa tehnicile mai usor.

De asemenea prin prezenta la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, acestia isi vor dezvolta caracterul puternic, disciplina. Astfel vor fi pregatiti pentru urmatoarea etapa de viata sportiva. De asemenea isi vor castiga increderea in ei, schimbandu-si atitudinea cu efect in evitarea situatiilor conflictuale.

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru tineri

Prin participarea la cursuri arte martiale Bucuresti, se vor dezvolta rezistenta fizica si forta miscarii la tineri. Incepand de la 18 ani sportivul isi va putea atinge planificat obiectivele pentru sportul de inalta performanta. Asta daca va alege aceasta cale. Tinerii, adolescentii isi pot forma repede baza de pregatire fizica necesara sportului competitional.

Mijloacele de pregatire de la general la specific, fac din arte martiale Bucuresti ShuHaRi, locul potrivit in antrenamentul artelor martiale japoneze.

Tinerii se vor putea bucura de un antrenament atat sportiv, dar si traditional cat si de mod de viata.

arte martiale bucuresti stagiu de pregatire

Pregatirea in karate sportiv

Datorita specificului de kumite (lupta cu adversar) rezultatele se decid in 0,25 secunde. Sportivul va fi antrenat pentru a aplica in acest timp o tehnica sau serii de tehnici complexe, folosind toate resursele sale fizice si mentale.

Este necesara dezvoltarea viteza – forta, cat si de viteza – rezistenta.

Se vor antrena toate cele 3 tipuri de viteza:

 • viteza de actiune
 • viteza de reactie
 • viteza de repetitie

Tinerilor li se va asigura neaparat o pregatire multilaterala generala, tocmai pentru a nu-i limita timpuriu in specificitatea karate-ului. Intotdeauna dupa pregatirea generala va urma cea specifica. Ea va culmina cu varful de performanta sportiva din timpul campionatului programat.

Pregatirea in karate Wado ryu la cursuri arte martiale Bucuresti

Aceasta cuprinde toate tehnicile traditionale specifice stilului Wado ryu. Acest stil este creat din combinarea artelor martiale din Okinawa si Shinto Yoshin Ryu stravechea arta martiala japoneza.

La inceputul secolului trecut din cele 3 scoli de karate okinawan Shuri – te, Naha-te si Tomari-te au rezultat cele 4 mari stiluri de karate. Dintre toate, Wado ryu este o combinatie dintre vechiul shotokan, cel original nu cel de astazi si jiu juitsu. In fapt Wado Ryu, aplicand principiile scolii japoneze stravechi Shinto Yoshin Ryu, se deosebeste in esenta de celelalte stiluri de karate.

Deci la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHARi se vor preda principiile vechilor arte martiale japoneze. Aplicarea lor dezvolta inteligenta si armonia mentala si fizica prin folosirea energiei interne si cea externa, mai degraba decat puterea muschilor.

Tehnicile invatate la arte martiale Bucuresti pot fi verificate doar in competitii nationale si internationale de stil si interstil. De asemenea tinerii si copii pot participa anual la stagii de pregatire in tara si in strainatate, cu sensei japonezi. Toate competitiile se vor tine sub regulament WKF.

Pregatirea in modul de viata Wado ryu

Indiferent de varsta, aplicarea filozofiei specifice artelor martiale stravechi japoneze, duce la dezvoltarea corpului, a mintii si spiritului. Copii au avantajul de a intelege concepte precum:

 • folosirea armoniei in locul fortei fizice
 • absenta si evitarea violentei
 • dezvoltarea observarii pentru a intelege pentru ca mai apoi sa evolueze (Shu = privire, ascultare Ha = intelegere, Ri = Evolutie)
 • dezvoltarea fizica multilaterala
 • dezvoltarii inteligentei si caracterului

Tinerii vor beneficia de antrenamente atat sportive cat si traditionale ce le vor asigura o baza complexa de pregatire.

Antrenamente de Arte Martiale Bucuresti pentru Adulti

Adultii de asemenea pot practica cu succes Wado Ryu datorita laturii sale profunde de budo.

Principiile de miscare izvorate din filozofia Armoniei, fac ca partea traditionala a Wado Ryu sa fie studiata toata viata. Profunzimea invataturilor vor permite adultilor sa isi poata dezvolta abilitatea de miscare in acelasi timp cu evolutia spirituala.

Accentul va fi pus pe invatarea filozofiei de gandire, cu efect in miscarea fizica, mai degraba decat a unor simple tehnici.

Mai mult, se va invata generarea energiei interne (ki) si folosirea ei corelata cu energia externa (gravitatia). Aceasta va putea oferi eficienta crescuta tehnicilor de Wado practicantilor adulti a caror forma fizica nu mai corespunde laturii sportive.

Pe masura inaintarii in varsta energia interna ki va creste si va asigura o degradare mult mai lenta a corpului fizic. Astfel se va asigura practicantilor o viata lunga si sanatoasa.

Se spune ca maximul de intelegere, de invatare si crestere in stilul Wado Ryu se atinge intre 60 si 70 de ani. Daca luam in considerare ca acest stil Wado Ryu:

    • a fost destinat practicarii studentilor din Japonia inceputului de secol trecut
    • foloseste principiile vechilor arte martiale japoneze bazate pe armonie si nu forta
    • creste energia interna invatadu-i pe practicanti sa lucreze si cu cea externa

Putem spune la arte martiale Bucuresti ShuHaRi se vor dezvolta inteligenta, caracterul, mentalitatea, fizicul copiilor si spiritualitatea adultilor.

Poti sa te inscrii chiar acum la cursuri arte martiale Bucuresti, folosind butonul de mai jos.

Inscrie-te la cursuri arte martiale Bucuresti

Dupa inscrierea ta la cursuri arte martiale Bucuresti, te vom contacta curand pentru restul detaliilor.

 • 2
cursuri karate adulti si cursuri de karate bucuresti

Cursuri de Karate Bucuresti Wado Ryu la Scoala ShuHaRi Dojo

Stilul practicat la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi este Wado Ryu, ce in japoneza inseamna “calea pacii”.

Practicantii de Wado Ryu invata de fapt arta pacii si nu cea a razboiului, precum este gresit inteles karate-ul.

Aceste cursuri de karate Bucuresti, se adreseaza celor ce isi doresc o schimbare profunda la toate nivelele.

Am identificat 12 categorii de influente pozitive prin care un adult isi poate schimba viata:

 1. sanatatea si conditia fizica
 2. capacitatea intelectuala
 3. partea emotionala
 4. caracterul
 5. viata spirituala
 6. relationarea cu ceilalti
 7. parentingul
 8. viata sociala
 9. aspectul financiar – oare nu te ”vinzi” mai bine cand esti sigur pe tine?
 10. cariera profesionala
 11. calitatea vietii
 12. viziunea de viata

Prin karate Bucuresti ShuHaRi Dojo iti poti imbunatati mult mai multe aspecte decat sanatatea si conditia fizica, la care majoritatea se gandeste.

Sigur, pentru copii pot fi valabile doar anumite puncte in functie si de vizunea parintilor lor.

Despre Wado Ryu prin Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

Exista o diferenta in abordarea Wado Ryu, fata de alte stiluri de arte martiale. Atunci cand un practicant de Wado Ryu reuseste sa-si domine adversarul, il obliga de fapt sa se recunoasca invins acceptand pacea, in loc sa-l distruga fizic.

Aceasta abordare arata cat de diferit sunt percepute artele martiale datorita mass mediei, fata de ce sunt ele in realitate.

cursuri de karate bucuresti

Sigla Wado

Wado Ryu Calea Pacii si Armoniei

Wa-do mai inseamna si “calea armoniei”.  Caracterul “Wa” se regaseste in primul articol al primei Constitutii Japoneze, semnificand ca Wa este insusi spiritual japonez.

“Do” inseamna cale de urmat, drum. Deci in traducere din japoneza Wado – inseamna calea armoniei dintre cer, pamant si oameni, armonie ce se va regasi in toate tehnicile acestui stil de karate.

Wado ryu – a fost creat de sensei  Otsuka Hironori ( 1892 – 1982) in 1934 prin imbinarea karate-ului traditional din Okinawa, cu o alta arta martiala traditionala japoneza Shinto- yoshin – ryu Jyujutsu.

Avantajele practicarii Wado Ryu la karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In acest stil de arta martiala nu se foloseste forta fizica, ci mai degraba principiile de gandire si lupta folosite de samurai: Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jyu Jitsu [lupta cu sabia/arma].

Pozitiile folosite sunt naturale, fara a induce tensiuni inutile in ligamente, articulatii, tendoane, muschi. Astfel se evita aparitia in timp a accidentarilor sau uzurilor specifice practicarii karate.

De fapt la antrenamentele de karate Bucuresti ShuHaRi, practicantii de Wado vor invata sa-si relaxeze corpul. Asa vor invata sa se miste cu ajutorul energiei interne (ki) si cu ajutorul energiei externe (gravitatia).

Sensei Naka un profesor renumit al altui stil de karate si unul din actorii principali ai filmului Kuro Obi, prezinta interesul sau in studiul in detaliu al stilului Wado Ryu. Acesta este uimit de profunzimea Wado Ryu si de principiile profunde ale acestui stil de karate.

Specificul Wado la Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In toate tehnicile de Wado Ryu se vor urmari in primul rand respectarea principiilor de miscare. Aceste principii de miscare urmaresc armonia si nu forta fizica, aranjand corpul natural in tranzitie.

Blocajele spre deosebire de alte stiluri de karate vor absobi si devia atacul adversarului. Deplasarea se va face prin modificarea greutatii proprii in raport cu solul. Forta in lovire se va obtine respectind principul armoniei si nu al folosirii muschilor.

Toate acestea provin din influenta Shinto Yoshin Ryu. Aceasta este stravechea arta martiala Japoneza a carui principii guverneaza stilul Wado. La Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se pune accent in primul rand pe respectarea acestor principii:

 • generarea energiei interne (ki)
 • folosirea energiei externe (gravitatia)
 • armonia principiilor de natura opusa generatoare de energie si mai putin a fortei fizice brute

Astfel acest stil de karate practicat la clubul nostru de karate Bucuresti este potrivit:

 • copiilor pentru dezvoltarea fizica multilaterala armonioasa si a caracterului
 • tinerilor pentru sportul competitional eliminand uzurile fizice si accidentarile specifice karate-ului
 • adultilor datorita laturii adanci si complexe traditionale a wado ryu potrivita dezvoltarii fizice si spirituale

Wado Ryu un stil de Karate potrivit dezvoltarii inteligentei

Acest stil de karate mosteneste foarte mult din stilul traditional okinawan shuri-te. Miscarile specifice sunt foarte rapide si lungi, specific samurailor.

Sensei  Otsuka Hironori, a creat Wado Ryu pentru a-l introduce studentilor japonezi. A rezultat un stil foarte inteligent de karate, dar in acelasi timp, la prima vedere, foarte complex.

Odata intelese aceste principii de miscare izvorite din insasi filozofia Armoniei, practicantul de Wado are marele avantaj al avansului spiritual.

Dupa cel de al doilea razboi mondial Wado Ryu s-a raspandit in intreaga lume.

Generatii de Sensei Wado Ryu

Prima generatie a apartinut Sensei Suzuki, Sensei Takashima si Sensei Arakawa.

Mai tarziu Senseii Kono, Shiomitsu, Ishikawa, Iwasaki, Sugasawa, Sakagami si Ajari au raspandit invataturile Wado.

Aceasta este genealogia raspandirii Wado Ryu in Europa dar si Romania.

cursuri de karate bucuresti

Astfel la Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se va invata karate-ul japonez conform genealogiei prezentate mai sus.

Daca doresti si tu sa practici cel mai frumos si inteligent stil de karate te poti inscrie la selectie pentru unul din locurile disponibile.

Inscrierea la karate Bucuresti se face pe pagina dedicata din meniul principal sau in caseta speciala din meniul lateral, sau apasand butonul de mai jos.

Inscriere cursuri de karate Bucuresti

Rezerva un loc acum la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo si te vom contacta curand pentru restul detaliilor necesare participarii.

 • 0
stiluri de arte martiale japoneze

Afla Cate Stiluri de Arte Martiale Japoneze Exista De Fapt

Cand vorbim de arte martiale japoneze, te gandesti automat la Karate. Dar nu este chiar asa, iar Hollywood-ul nu a reprezentat istoria lor corespunzator.

Dintre multele stiluri de arte martiale, cele japoneze numite karate,  s-au dezvoltat ca o combinatie intre un sistem de lupte numit te (ti) specific insulei Okinawa si arte martiale chinezesti .

In anul 1372  in scopul unui schimb cultural sau stabilit mari comunitati chinezesti in aceasta insula.

Asa au fost prezentate si introduse ramuri de arte martiale specifice precum kung-fu, boxul chinezesc si shaolin quang-fa.

Din cauza conditiilor politice si militare, au fost interzise in 1609 folosirea armelor. Practicantii de arte martiale din Okinawa au trebuit sa se adapteze acestor noi conditii. Astfel s-au dezvoltat tehnici de lupta fara arme, in functie de localitatile in care s-au perfectionat. Ele sunt  Shuri-te, Naha-te, Tomari-te.

Stiluri de arte martiale japoneze

Fiecare din aceste stiluri de arte martiale japoneze erau diferite atat in tehnici cat si in principii de lupta.

Sensei Itosu Anko pe baza invataturii primite de la predecesorii sai, a creat formele de kata (lupta cu adversarul imaginar). El le-a simplificat  pentru practicantii incepatori. Astfel karate-ul a fost introdus in scolile publice din Okinawa incepand cu anul 1901.

In secolul 20 Sensei Gichin Funakoshi impreuna cu alti mari sensei , Kenwa Mabuni si Motobu Chōki , au facut cunoscut karate-ul in toata Japonia continentala.

Din cele 3 mari stiluri de arte martiale aparute in Okinawa, s-au dezvoltat alte stiluri sau scoli de karate recunoscute ca Japoneze. In japoneza ryu inseamna scoala.

stiluri de arte martiale japoneze

Antrenament de arte martiale karate la castelul Shuri

Shotokan

Este un stil de karate dezvoltat de Gichin Funakoshi. Technicile se aplica cu putere si dinamism in pozitii lungi, stabile.

Goju-ryu

Fondatorul acestui stil  este Chōjun Miyagi. Acesta stil incorporeaza tehnici in care se combina miscarile liniare cu cele circulare. Atacurile prin lovituri puternice cu pumnul, din distanta mica, se combina cu tehnici blande circulare cu mana deschisa, pentru atac, blocaj si control al adversarului.

Shito –ryu

Este este un stil creat de Kenwa Mabuni, ca o sinteza de stiluri de arte martiale din Okinawa. Pe de-o parte se manifesta puterea fizica si pozitiile lungi din stilurile derivate din Shuri-te. Pe de alta parte se folosesc miscari puternice si blande, puterea respiratiei caracteristice stilurilor Naha-te.

Acest stil de arte martiale japoneze este caracterizat de viteza si putere mare de executie, dar poate fi si foarte artistic in acelasi timp.

Wado ryu

A fost creat de Hironori Ōtsuka in 1934. Acest stil poate fi privit ca o combinatie de 2 arte martiale japoneze dezvoltate chiar in insula centrala, ce se regasesc in Shintō Yōshin-ryū (o scoala traditionala de arte martiale japoneze). Ele sunt Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jiu Jitsu [lupta cu mana goala].

Acest stil de arte martiale este singurul Japonez, ce nu are influenta chinezeasca. El provine din Shuri-te okinawan [practicat de samuraii stationati la castelul Shuri din Okinawa] combinat cu arte martiale japoneze, specifice samurailor din insula centrala a Japoniei. Acestea au fost perfectionate in Japonia centrala in peste 900 de ani.

La prima vedere Wado Ryu poate seamana cu alte stiluri, in special shotokan. In fapt acest stil de arte matiale difera esential de acestea.

Wado-ryu este unul dintre cele mai complexe, beneficiile practicarii acestuia fiind multiple la orice varsta.

stiluri de arte martiale japoneze

De la stanga la dreapta Toyama Kanken, Ohtsuka Hironori, Shimoda Takeshi, Funakoshi Gichin, Motobu Choki, Mabuni Kenwa, Nakasone Genwa and Taira Shinken

Arte martiale japoneze ce trebuie sa stii

Indiferent de stilul de karate de care vorbim acestea prezinta toate 3 elemente:

Kihon

Inseamna baza karate-ului. Invatarea acestuia constituie fundamentul pe care vor sta toate tehnicile avansate, atat in kata cat si in kumite. In functie de cum vor fi invatate aceste tehnici de baza practicantul va fi mai mult sau mai putin priceput in arta karate-ului.

Aceasta metoda de studiu – kihon –  se refera la pozitia corecta a corpului, folosirea respiratiei, executarea corecta a deplasarilor si loviturilor de pumni si picioare, a blocajelor si aruncarilor.

Kata

Inseamna lupta cu adversari imaginari, utilizand propriul tau corp. Fiecare kata va fi executat de fiecare data in acelasi mod si incepe si se termina cu un salut.  Fiecare miscare din kata se executa cu un motiv bine determinat. Kata poate ascunde o tehnica secreta greu identificabila la prima vedere.  In Okinawa scolile in care se practicau stiluri de arte martiale diferite, se aflau una in apropierea altora. De aceea elevii se spionau reciproc in vederea insusirii cunostintelor altor scoli. Din acest motiv maestrii stilurilor diferite de arte martiale Japoneze, au ascuns tehnicile reale in miscari stilizate.

Kata constituie esenta stilului respectiv de karate, trebuind executata cu acelasi efort fizic, ritm, cu mentinerea permanenta a echilibrului precum si in lupta reala.  Scopul antrenamentului de kata este insusirea corecta a tehnicilor de karate si mentinerea lor la un nivel ridicat.

Kata constituie modalitatea de a transmite corect estenta stilului respectiv de karate din generatie in generatie.

Kumite

Este latura sportiva a karate-ului, ce presupune lupta reala cu un adversar conform unor reguli adoptate de federatiile sportive de profil, cum ar fi World Karate Federation.

Spre deosebire de alte sporturi de full contact precum boxul, mixed martial arts, kick box, in kumite se foloseste semicontactul in loc de full contact. Asta inseamna ca loviturile trebuie aplicate in forma corecta, la timpul potrivit, cu energia si hotararea necesara, atingand usor adversarul pentru a fi punctate. La categoria seniori peste 18 ani, se va permite un contact usor la fata iar la corp unul mai ferm. La copii si juniori atingerea fetei este in – terzisa fiind penalizata, iar la corp fiind permis contactul usor.

De asemenea in kumite se va folosi echipament de protectie la maini, corp si picioare pentru a impiedica eventualele accidentari.

Pe suprafata de lupta va fi prezent un arbitru si 4 judecatori, ce vor semnaliza punctele sau penalizarile in functie de corectitudinea tehnicilor celor 2 oponenti.

Avantajul practicarii kumite consta in dezvoltarea sportiva multilaterala a practicantului, a capacitatii sale de previziune si creativitate. Acestea il vor ajuta sa abordeze  orice domeniu din viata sa.

Intre cele 3 domenii mentionate: kihon, kata si kumite, exista o stransa interdependenta ce influenteaza fizicul, mintea, simtirea si spiritualitatea fiecarui practicant de arte martiale in parte. Astfel activitatea fiecarui practicant indiferent de ce stiluri de arte martiale practica, se poate ridica la nivel de arta.

Daca vrei si tu sa practici aceste unul din aceste stiluri de arte martiale japoneze, inscrie-te ori in zona dedicata din menu, ori in bara laterala, ori accesand butonul de mai jos.

Inscriere la arte martiale japoneze

Daca doresti participarea la antrenamentele noastre, completeaza formularul apasand butonul de mai jos si te vom contacta curand pentru restul detaliilor.

Cursuri Karate Copii si Adulti Pe Toata Perioada Verii, Luni si Miercuri 16.30 - 18.00, str Verzisori nr 2, Bucuresti, langa Pasaj Marasesti, Inscriere 0766440398.

Cursuri Karate Bucuresti Pe Toata Perioada Verii

Program Toata Vara [tot anul], Luni si Miercuri 16.30 – 18.00 grupa copii mici si mari |

Locatie: Sala de karate se afla in Piata Bucur, str Verzisori nr 2, langa pasaj Marasesti.

Telefon 0766440398

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Piata Bucur, str. Verzisori nr 2

sala pentru cursuri karate copii sector 4

Conditii de respectat pentru viitorii participanti la ShuHaRi Dojo

Shuhari Dojo clase de karate

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Ce crezi despre ShuHaRi Dojo ? Exprimă-ţi părerea pe CYLEX!

Urmărește-mă pe Twitter

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi
Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti