• 0
cursuri arte martiale copii

Un razboinic pasnic prin cursuri arte martiale copii ShuHaRi

Cursuri Arte Martiale Copii ShuHaRi Dojo

Majoritatea scolilor ce predau cursuri arte martiale copii indiferent de origine, declara ca isi educa practicantii pentru a nu fi violenti.

Dar din pacate se observa de multe ori opusul. Agresivitatea dobandita sau exacerbata de felul de a fi al antrenorului, sau al lipsei lui de cunostinte in ce priveste stilul predat, duce fix la asta.

Ca arbitru dar si ca sportiv am vazut sportivi ce nu intelegeau de ce se afla intr-un concurs. Din tribune li se striga de catre insotitori sa ‘’rupa capul’’ adversarului, antrenorii nervosi pe pretinsa lipsa de reactie a arbitrilor cu rezultatele pe masura. Consecinta era o si mai mare agresivitate a sportivului combinata cu mult orgoliu pentru castig.

Concluzia este ca acest tip de sportivi nu stiu de ce se afla la un concurs sau au uitat.

Cursuri Arte Martiale Copii ShuHaRi Pentru Delimitarea De Violenta

club de karate BucurestiPentru a nu ajunge in situatia asta, antrenamentele de arte martiale copii si adulti trebuie lipsite complet de agresivitate.

Stilul practicat la ShuHaRi Dojo este perfect pentru aceasta situatie deoarece principiile de lupta, miscare si gandire sunt altele decat un sir lung de lovituri si blocaje.

Stilul este centrat pe idea de Armonie iar asta sta la baza tuturor principilor ce stau la baza tehnicilor de Wado Ryu.

La cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo nu o sa-ti iasa nici o tehnica cum trebuie, daca nu folosesti Armonia asa cum vei fi invatat la antrenamente.

Aceasta va deveni o obisnuinta ce o vei intoduce in toate activitatile toate nu doar la cursuri arte martiale copii.

Specificul nostru de antrenament este complet deosebit fata de altele de karate deoarece solicita foarte mult intelegerea acestor principii.

 

Specificul ShuHaRi Dojo la cursuri arte martiale copii

Folosirea axei corpului pana o simti, invatarea deplasarii inainte si a retragerii ei, schimbarile de directie, variatia centrului de greutate al corpului tau atat fizic prin gravitatie cat si prin respiratie, eschiva, absoarberea fortei adversarului simultan cu un contra atac puternic si deciziv fac din acest stil unul imposibil de practicat pentru o persoana agresiva.

Principiile sunt mult mai multe dar ca prin pas, pentru a invata ceva din ce se preda, practicantii la cursuri arte martiale copii invata sa renunte la orgolii si ambitii personale.

Copii sunt si ei de diferite varste si le corespund capacitati diferite de intelegere. Dar indiferent de nivelul la care percep aceasta cunoastere aplicata prin propriul corp si minte, se intampla acelasi lucru, anume nu dezvolta violenta.

Singurul lucru ce conteaza cu adevarat in invatarea unei arte martiale reale este sa te invingi petine insuti in primul rand.

La antrenamentele de arte martiale copii asta corespunde renuntarii treptate la tot felul de comoditati. Copii treptat capata tendinta de a fi mai atenti, de a se concentra mai bine si mult in a intelege de la simplu la elaborat aceste principii de gandire, miscare, lupta in aceasta ordine.

 

Ce inveti in primul rand la arte martiale copii

Lupta in sine nu este exclusa, dimpotriva si imbraca forma de kumite cu adversar real si kata cu adversar imaginar.

Practicarea ambelor cu intelegere o va ridica pe cealalta in calitate. In schimb a practica doar kata sau kumite nu aduce limitare mare.

Cand inveti ca poti reusi sa treci peste fricile tale personale, confort, chef, dureri, limitari si reusesti sa avansezi in karate, atunci ai si tehnologia de avans personal in viata. Algoritmul este acelasi.

Cand invataturile astea iti intra in sange de la varste mai mici, ai tendinta de a deveni un razboinic pasnic.

cursuri arte martiale copii

Este infinit mai bine sa te pregatesti pentru o lupta sau razboi ce nu va avea niciodata loc datorita priceperii tale de a-l evita, decat de a te trezi intr-unul complet nepregatit.

In viata de toate zilele cam asta se intampla si cu tine. Nu te lucrezi, fizicul sta, nu stii sa treci cu adevarat peste tine, sa te invingi si astfel ajungi sa te lupti cu toti si cu toate prin propriile frustrari, preconceptii, angoase, frici.

Altfel, cand ajungi sa fii propriul tau maestru, stapan pe tine in primul rand, pregatit de orice lupta, ajungi sa nu mai ai vreuna caci prin atitudinea ta o faci imposibil de castigat inainte de a o incepe, pentru eventualii adversari.

La asta este buna practicarea unei arte martiale reale la cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
scoala de karate pentru copii

Inscriere Scoala De Karate Pentru Copii si Karate Adulti

Inscriere scoala de karate pentru copii si karate adulti

* indicates required
Alege orarul antrenamentelor potrivit tie *

Preturi abonament

Reduceri aplicate la membri de familie
Ron 200 Lunar
 • 1 membru de familie
 • 2 membri 175 lei / persoana
 • 3 membri in sus 150 lei / persoana
Plata online

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
cursuri karate copii shuhari dojo karate adulti

Cursuri Karate Copii si Karate Adulti Standard Japan Karate Federation

 

Citeste aceasta pagina pana jos, cu rabdare, ca sa ai criterii de alegere a unei scoli de karate si eventual a unui stil de arta martiala potrivit.

La noi la ShuHaRi Dojo se predau cursuri karate copii la standard Japan Karate Federation. Motivul pentru acest standard este dat de

 • acreditarea instructorului de karate ShuHaRi Dojo, Simionescu Alexandru acreditat 3 Dan la acest moment de Japan Karate Federation
 • statutul vicepresedintelui clubului nostru, Sensei Japonez multiplu campion al Japoniei, acreditat 6 Dan Japan Karate Federation

Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental. Este un stil autentic Japonez ce conserva in profunzime o arta martiala reala si completa.

Tine minte sau afla, ca arta martiala karate a fost creata in Japonia insulara, Okinawa, iar Wado Ryu stilul nostru, a fost singurul dezvoltat in Japonia continentala.

Okinawa a fost teritoriul ce s-a aflat sute de ani la confluenta celor 2 culturi, Chinezesti si Japoneze. Astfel au avut de-a lungul timpului schimburi culturale intre cele 2 parti cu rezultatul aparitiei si a stilurilor de karate Okinawan Shurite, Tomarite, Nahate.

Acestea au stat la baza formarii Shito Ryu, Goju Ryu, Shotokan, ce au drept consecinta foarte multe influente chinezesti (un sir de lovituri si blocaje) ce implica duritati inutile si multa forta musculara.

Pe de alta parte Wado Ryu are la baza principiile din Ken Jitsu (lupta cu sabia) si (Jiu Jitsu) lupta cu mana goala, specifice samurailor din Japonia Continentala.

Adica stilul nostru de karate Wado Ryu este singurul ce conserva si transmite mai departe, complet, cunostintele samurailor Japonezi.

De aceea am spus ca exista o diferenta certa intre karate Japonez [original] si karate occidental, cu o reala diferenta si in formarea practicantilor lor.

Cum se traduce diferenta dintre karate japonez si karate occidental

Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Forma sportiva a inlocuit-o pe cea traditionala, pentru spectaculozitate.

Goana dupa spectacol a fost generata de criteriile comerciale. Daca spectatorii nu stau cu gura cascata la TV si muta canalul din plictis in timpul unui meci de karate, sponsorii nu mai finanteaza. Simplu.
Lumea occidentala culturala, spirituala, este dominata de criteriile comerciale ale marketingului si vanzarii.

De aici si uitarea principiilor ce caracterizeaza o arta martiala reala. Nu s-a mai acordat atentie si s-au uitat, presupunand ca ar fi fost vreodata stiute.

Noi predam la clubul ShuHaRi Dojokarate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.

Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.

Lupta are loc cu mult inainte de cea fizica cu oponentul. De aceea poti vedea 2 luptatori foarte buni dejucandu-si intentiile reciproc, fara a se angaja in lupta efectiva, dar care nici pasivi nu sunt. In schimb pentru spectatorii neavizati, asta poate genera plictis, impresii gresite si in consecinta muta canalul cu consecinta pierderii sau reducerii sponsorizarii pentru aceste evenimente.

Cursuri karate copii si karate adulti complete si reale

Asta este motivul pentru care o arta martiala reala, profunda, adevarata nu poate face pereche cu criteriile comerciale exclusive ce domina viata occidentului. Se exclud una pe alta, iar tu intr-o nevoie de a alege cursuriile de karate copii, sau antrenamente de karate adulti, alegi spectaculosul, imaginea in defavoarea continutului.

Acum poate ai sa intelegi cum valoarea originalului se dilueaza intr-o mare de plina de imagine dar fara adancime, profunzime. Asa karate-ul a parcurs acelasi drum ca si Judo, a devenit in varianta occidentala doar un sport.

Participarea la cursuri karate copii autentic japoneze fata de karate sportiv occidental

Acum poate iti pui problema de ce sa inveti ceva original autentic Japonez, in loc sa faci doar un sport de lupta precum MMA, Krav Maga, autoaparare, box, etc.

Ce diferentiaza aceste cursuri karate copii de un sport fie si de lupta, sunt principiile si filozofia ce stau la baza stilului nostru de karate.

Asa cum a spus, dintre toate stilurile de karate, Wado Ryu foloseste principiile din Jiu Jitsu si Ken Jitsu, ce inseamna absoarberea, dirijarea si evitarea fortei adversarului, concomitent cu contra-atacuri deosebit de puternice.

Pe langa ca este total deosebit si complex, dobandirea unor astfel de abilitati face ca practicantul sa aiba caratceristici fizice, mentale, emotionale, net superioare fata de practicantii altor sporturi.

Mai clar spus copii vor invata Armonia, ce o vor opune fortei fizice brute a partenerului de lupta sau antrenament.

cursuri karate copii shuhari dojo karate adulti

Invata sa opui Armonia Fortei Fizice la cursuri karate copii si karate adulti

Astfel practicantii nostri de Wado Ryu, vor putea deveni adevarati razboinici pasnici, cunoscatori la nivelul profund a unei arte martiale complete, complexe, formatoare de caractere si spirite Armonioase.

Pe masura ce copii cresc in varsta, abilitati, vor percepe noi si noi aspecte a ceea ce deja au invatat, continuand sa evolueze fara o limita anume. Alte elemente noi vor veni de asemenea sa completeze antrenamentele atat sportive, traditionale cat si de mod de viata.

Adulti vor putea practica aceasta arta martiala fara sa implice un efort fizic deosebit si fara duritatile specifice altor arte martiale. Se vor echilibra, isi vor recastiga increderea in sine, dezvolta personal real.

La antrenamentele noastre de copii ShuHaRi Dojo dar si karate adulti se urmareste

• dezvoltarea fizica generala [cea mai complexa dintre toate sporturile, conform UNICEF]
dezvoltarea fizica specifica in tehnicile de karate proprii stilului nostru
• dezvoltarea neurologica si a inteligentei prin legaturile minte corp
• dezvoltarea dexteritatii mentale si fizice
• dezvoltarea si perfectionarea caracterului ca baza a atitudinii practicantului de karate
• invatarea si adaptarea la modul de viata specific Wado al practicantului de karate la standardul Japan Karate Federation.

Sa nu ai impresia ca acest standard ridica nivelul unor violente si agresivitati cu care ne-am obisnuit deja in sporturile de lupta, dimpotriva.

Accentul atat la copii cat si la karate adulti se va pune pe ARMONIE ce va fi inclusa in stilul zilnic de viata al fiecaruia. Asta face acest stil Wado Ryu potrivit practicarii atat de fete cat si de baieti, atat de copii cat si de adulti.

Participantii indiferent de varsta, vor putea practica pentru simpla placere, sau vor putea sa fie inclusi in circuitele sportive interne si internationale, proprii sau de interstiluri, agreate de Federatia Romana de Karate.

Senzatii tari la cursuri karate copii si karate adulti

Suntem abordati de destui ce isi doresc sa fie eficienti in autoaparare, in bataie de strada, dar fara a-i considera potriviti participarii la cursurile noastre.

La noi aplicatia practica a invataturilor de la cursuri karate copii cat si cele de la karate adulti, se va face strict la concursurile agreate FRK [Federatia Romana de Karate], sub regulament WKF [World Karate Federation].

Daca chestia asta ti se pare prea moale si lipsita de realitate, afla ca exact asta lipseste unuia care vrea autoaparare sau scheme de lupta sau ce mai are el in cap.

Competitiile sportive, iti vor oferi din plin o zona larga de realitate. Acolo vei realiza ce inseamna sa concurezi cu practicanti poate mai buni ca si tine, ce se scoala in dimineata aia cu o singura fixatie in cap. Anume aceea de a castiga.

Mai pune publicul, tensiunea si emotiile momentului, numarul mare de participanti cu ambitiile si orgoliile lor, prezenta mass mediei cu ”zoom-ul pe tine”, dar si alte elemente ce sa iti ofere o mare doze de ”senzatii tari”.

Crede-ma, dupa ce treci de cateva incercari de acest gen o sa ai aceeasi parere si anume ca aceste competitii sportive sunt tot ce-ti trebuie ca sa te simti verificat si rasverificat in cunostintele tale de karate copii si karate adulti. O proba vei da si la capitolul caracter, caci va trebui sa rezisti presiunii unui concurs cu tot ce vine la pachet.

Vrei sa devii o persoana mai capabila sau doar mai violenta?

Acum probabil ca nu mai visezi la caft pe strada, autoaparare inutila daca nu ai mental emotionalul pregatit pentru conflict subit si alte tampenii induse de filme proaste si mass media.

Daca invingi in concurs, ai parte de un loc pe podium, recunoastere, premii, masurarea evolutiei personale. Pe strada … te asteapta politia, avocatii, etc. Afla pentru ce doresti sa te pregatesti.

Ce ne intereseaza ca si organizatori ai acestor cursuri de karate copii si karate adulti, este ca participantii sa dea dovada de seriozitate, sa practice cu placere si intelegere o arta martiala deosebita si completa.

Acum poate ai mai multe criterii de a alege unde vrei sa inveti si ce anume. Daca rezonezi cu ce ai citit, continua lectura putin mai jos sa intelegi ce consideram noi a fi potriviti pentru ShuHaRi Dojo.

In concluzie predarea Caii Armoniei – Wa = Armonie si Do = cale – la cursuri karate copii si adulti se face doar in scopul performantei in sport si al dezvoltarii personale si spirituale reale, asa cum procedau si samuraii din vechime.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
Shuhari Dojo clase de karate

Conditii La Clase de Karate Prin Scoala De Karate ShuHaRi

Category : clase de karate

La aceste clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo, se va respecta o anume eticheta de catre toti participantii si insotitorii lor.

Motivul acestei conduite obligatorii este dat de rezultatele la care trebuie sa ajungem cu totii, in timp.

Aceste clase de karate se deosebesc esential de orice alt tip de antrenament box, fotbal, etc.

Karate-ul are sau ar trebui sa aiba la baza, vechiul cod de conduita Bushido, ce insemna un set de reguli de respectat, cu un anume scop.

Prin Bushido samuraii ajungeau la loialitate, curaj, veridicitate, compasiune și onoare calitati importante, pentru a fi un model in societatea acelor vremuri.

Ei aveau un cult pentru aprecierea si respectarea vietii, in echilibru cu caracterul lor razboinic.

Dojo Kun sunt un set de reguli Bushido simplificate, adaptate epocii moderne pentru a fi folosite in Dojo.  Ele trebuiesc respectate in scoala de karate, pentru a face un model demn de urmat din practicant.

Departe de a forma o latura ”razboinica” din practicant, nici la propriu nici la figurat, la scoala de karate ShuHaRi este necesara o anumita conduita. Motivul acesteia il reprezinta obiectivele clubului nostru.

Simplu spus ne dorim doar persoane serioase, ce isi respecta un angajament luat. Adica odata ce te-ai hotarat sa participi, sa te si tii de treaba. Astfel te vei integra intr-o echipa omogena.

Conteaza mai putin talentulul tau sau al copilului tau, cat dorinta si straduinta ta de a evolua.

 

La ce este buna seriozitatea in clase de karate

clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo

Consecventa este o calitate a celor putini din pacate. De aceea majoritatea nu ajunge macar la un nivel acceptabil in mai toate domeniile sociale si profesionale.

La aceste clase de karate, prin consecventa, copilul tau sau tu ca si adult, vei ajunge la o calitate buna a pregatirii.

Daca ajungi sa stii sa-ti antrenezi toate resursele si apoi sa si stii sa le si folosesti, atunci vei reusi ca si adult in multe privinte.

Dar regula de baza este ca rezultatele sa fie obtinute in timp. Nu poti forta un copil, in formare neurologica si fizica, sa dea rezultate dupa obiectivele si necesitatile unui adult. Spre exemplu un parinte vrea ca pustiul lui sa castige o medalie peste 3 luni si 7 zile. La copii nu merge asa, daca vrei cu adevarat ceva bun pentru ei.

Obiectivele noastre sunt stabilite:

 • pentru fiecare antrenament
 • saptamanale
 • lunare
 • trimestriale
 • anuale
 • pe mai multi ani

Exista un plan clar de antrenament la scoala de karate ShuHaRi Dojo. Am explicat mai sus la ce duce absenteismul sau nehotararea si nu ne dorim asta.

Desi studiul karate-ului este individual, omogenitatea echipei determina atingerea fiecarui obiectiv in parte.

 

Echipa si nu individul la ShuHaRi Dojo

Intr-o echipa neomogena, in care unul vine si altul pleaca dupa bunul plac, cu absente justificate sau nu, este foarte greu sa apara rezultate. Intr-un final acest lucru ii afecteaza pe cei prezenti, interesati, doritori, seriosi, implicati.

Din acest motiv alegem sa colaboram doar cu parinti implicati in educarea copiilor lor si adulti seriosi.

Ei ne inteleg ca obiectivele noastre de antrenament sunt si ale copilului lor.

Alte obiective aparute la clase de karate ShuHaRi Dojo, sunt legate de nevoia de adaptare fizica permanenta a copiilor.

Acestea implica readaptarea anuala a propriului corp la miscare. Datorita cresterii in inaltime, pozitia centrului de greutate se modifica si ea. Copilul trebuie anual sa-si redescopere  echilibrul prin exercitii specifice.

Daca va lipsi la antrenamente dupa cheful lui sau al parintilor sai, ce nu se implica cu seriozitate in cresterea copilului lor, calitatea tehnicilor sale va suferi. Astfel antrenamentele nu vor da roadele, obiectivele nu vor fi atinse, echipa va fi slaba si se pierde interesul pentru obiective. Nu dorim asa ceva.

 

Cine evalueaza pe cine la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Copiii sunt prin natura lor schimbatori si azi vor una, maine altceva. Din pacate din ce in ce mai putini copii vor sa faca miscare fizica educata, adica sa iasa din zona de confort.

Inainte copiii se jucau afara pe strada, sareau garduri, erau fugariti de vecinii carora le luau ciresele din pomi, spargeau un geam, jucau sotron.

Azi prefera sa se hipnotizeze cu telefonul sau tableta. Din pacate parintii accepta asta doar ca sa aiba liniste.

Rezultatul pe scurt este ca in tarisoara noastra sportul este pe ultimul loc in preferintele copiilor [adica ale parintilor], iar Romania printre ultimile in clasamentul international in multe ramuri sportive.

Inainte vreme, copii talentati erau luati de pe maidanul unde jucau fotbal, bagati in cluburi sportive si mai si primeau bani.

Azi parintii trebuie sa plateasca pentru a face sport. Datorita lipsei de educatie cel putin sportive, daca nu si celei financiare,  majoritatea lor crede ca daca plateste un abonament, au de a face cu un prestator de servicii.

Daca platesti esti Bosssss. Ei …. nu este asa.

Ca si parinte ar trebui sa intelegi ca prin acest ”daca ii place copilului” il transformi intr-un criteriu de decizie. Uite de ce vei gresi procedand asa:

 • copii au tendinta naturala, la varste mici, de a evita greutatile
 • se sperie de chestii ce ii scot din zona de confort
 • nu au cunostintele necesare sa inteleaga daca un antrenament sau obiectiv le va servi pe termen lung sau nu
 • ca sa ajungi la rezultate cu un sportiv, trebuie sa-l impingi intr-un fel peste limita. Aici in relatia sportiv – antrenor nu e mereu dragoste netarmurita, tocmai din acest motiv. Reducand la scara copilariei, simpla impingere peste ce considera el o limita, se va solda cu intreruperea antrenamentului.

Copilul va ”evalua” un antrenament dupa criteriile lui ”daca-l dor picioarele”, ”daca antrenorul nu a zambit”, etc. Aceste criterii nu au legatura cu ce poti face tu ca si antrenor pentru el, ani de zile de azi inainte. 

Sigur nu e cazul sa cazi in extrema celalata sa-ti fortezi copilul sa faca ceva daca chiar nu ii prieste.

Dar lasand extremele la o parte, copilul in mare asculta de parinti si cu drag fata de ei va face un sport tocmai ca parintii lui ii doresc binele.

 

Turismul sportiv la clase de karate saboteaza antrenamentul, clubul cat si sportul in sine

Ar trebui sa intelegi ca plimbatul de la o sala la alta, de la un sport la altul, doar ca sa aleaga copilul (cu criteriile lui limitate) saboteaza activitatea tuturor celor implicati.

Daca vrei sa-l dai spre exemplu la mai multe sporturi pe rand si el sa aleaga unde vrea el [cu capacitatea lui redusa de discernamant] colaborarea cu noi se va incheia brusc, cand vom afla acest lucru. Asta se numeste turism sportiv si este un sabotaj constient al carierei sportive al copilului si al activitatii clubului nostru.

Ce ”ii place” copilului, nu e totuna cu talentul sau ce poate fi exprimat ani mai tarziu, cand isi incheie un ciclu de dezvoltare.

 

Investitie versus Rezultate la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Sa investim ani de zile pregatind un copil, ca apoi sa paraseasca sala, echipa, dupa cheful parintilor sau al lui, este o pierdere nedorita de ambele parti. 

Spun ca noi investim, deoarece nu raportam pretul unui abonament la efortul si cunostintele noastre pe ani de zile. Investitia este a noastra, in timp ce abonamentul reprezinta angajamentul lui de a veni la sala pe luna respectiva.

Avand in vedere cele de mai sus, nu vrem sa colaboram cu parinti ce nu pricep ideile de mai sus. Odata ce-ti dai copilul la karate, bazat pe dorinta lui initiala clara de a face asta, iti dai si interesul de a-l tine pe directia asta.

O treaba serioasa se face cu oameni seriosi, ce stiu si pot sa-si tina niste angajamente fata de ei insisi, dar si fata de altii. Este ceva de baza, simplu dar care lipseste majoritatii.

La noi la antrenament sta 3 ore pe saptamana cu noi, acasa restul timpului si daca nu aude ce trebuie de la parinti, in timp se va lasa de sport.

 

Cine face selectia la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Noi ca si Dojo facem selectia, atat cat vremurile si conditiile ne lasa sa o facem. In principiu aceasta selectie nu tine de talentul copilului sau sportivului, cat de bunul simt al lui, al parintilor sai, seriozitate si de dorinta de participare cat se poate din ambele directii.

Din pacate tot mai multi copii aleg prin parintii lor sa nu mai faca activitate fizica dupa ce implinesc 8 ani.

Trebuie sa intelegi ca la noi ShuHaRi Dojo, antrenamentul chiar daca pare o joaca [pentru copii mici], este unul serios. Daca observam lipsa de angajament din partea ta, disciplina in fond, renuntam la colaborare rapid.

Din aceasta grupa vor face parte doar cei ce dovedesc respect fata de activitatea noastra.

Instructorul va fi numit intotdeauna Sensei, adica Profesor in traducere din limba japoneza. Acesta nu este un prestator de servicii si nici un performer de stand-up comedy pentru copilul tau, ci un formator de oameni. Respectul este o conditie eliminatorie atat pentru parinti cat si pentru copii. 

Un lucru ar mai fi de adaugat si anume parintii nu pot asista la curs de karate in ShuHaRi Dojo, copii fiind astfel complet concentrati pe antrenament.

Astfel sabloanele de comportament nepotrivite cu respectul, vointa, determinarea, taria caracterului precum si alte slabiciuni, vor fi inlocuite cu unele potrivite karate-ului.

Obraznicia si lipsa de educatie sunt elemente eliminatorii pentru orice practicant, indiferent de vechime. Mai popular vorbind, cine o ia razna va parasi echipa, Dojo-ul, pentru alte oportunitati ce i se vor deschide.

Acum sper ca ai luat la cunostinta conduita necesara pentru a te integra in echipa deja formata.

Daca ai rezistat pana aici, te felicitam si iti facem curaj sa continui catre sectiunea de inscriere de mai jos sau din meniu.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
Tehnici Specifice Predate la Curs Karate Copii Sector 3

Vezi Ce Tehnici Sunt Predate la Curs Karate Copii Sector 3

La curs karate copii sector 3 ShuHaRi Dojo se predau tehnici de Wado Ryu. Ele sunt complet diferite fata de cele folosite in alte stiluri de karate.

Acest lucru se datoreaza unicitatii acestui stil predat la curs karate ShuHaRi Dojo ce mosteneste principiile din jiu jitsu. Vechile arte martiale japoneze practicate de samuraii perioadei feudale a shogunatului erau:curs karate copii sector 3

 1. Kenjutsu – lupta cu sabia
 2. Jiu jitsu – lupta fara arme

Stilul Wado predat la curs karate copii sector 3 ShuHaRi, mosteneste aceste principii de miscare ce includ armonia si nu duritatea. Tehnicile de atac sunt lungi si ascutite precum cele ale vechilor samurai.

Tehnicile de blocaj ale loviturilor adversarului implica neaparat absoarberea si devierea energiei acestuia. Pozitiile de lupta si de kata sunt mai naturale, inalte, apropae de mersul obisnuit.

curs karate

Tehnicile de deplasare Wado Ryu au fost preluate din cele ale samurailor. Ei aveau armura grea si o sabie de cateva kilograme asa ca nu-si permiteau sa lucreze cu muschii. Importanta este pozitionarea axei proprii si a centrului de greutate in raport cu membrele.

Intotdeauna la deplasarea spre inainte se va intra pe calcai altfel greutatea sabiei i-ar dezechilibra. Tehnica de retragere  va fi cu varful piciorului tot din acest motiv.

Tehnicile folosite implica cat mai putina energie musculara in schimbul energiei interne (ki) si a celei externe (gravitatia). Acestea sunt doar cateva avantaje ale practicarii Wado Ryu la curs karate copii sector 3 ShuHaRi Dojo.

 

Curs Karate ShuHaRi Principii Traditionale Ale Vechilor Samurai

La curs karate Bucuresti ShuHaRi participantii vor invata sa induca partenerului schimbarea perceptiei asupra propriei greutati. Variind propria greutate asemena vechiilor samurai, deplasarea se va face pe distante mai mari si fara un efort deosebit.

Acestea au fost doar cateva repere ce face stilul Wado Ryu deosebit fata de altele de karate.

Un exemplu concret asupra unicitatii karate in stilul Wado Ryu il reprezinta conceptul TENITENTAITENGI.

TENI inseamna schimbarea pozitiei. TENTAI inseamna schimbarea formei. TENGI inseamna schimbarea tehnicii.

Este foarte important ca practicantul unui curs de karate sa foloseasca toate cele 3 miscari impreuna pentru a iesi de pe directia de atac a oponentului. Astfel atacul adversarului va deveni ineficient. Practicantul de Wado va evita forta mare a atacului opunand o forta mica cu castig de timp.

Aceasta sincronicitate in cele 3 miscari se numeste SANMI ITTAI.

Un alt principiu de miscare este numit IRIMI ce vizeaza deplasarea spre inainte prin intrarea cu soldul.  Fata de axa corpului ce trece prin centrul de greutate jumatatea din fata se deschide. Toata miscarea e condusa de sold intrand pe calcai.

Tehnici speciale stilului Wado invatate la curs karate copii sector 3 Bucuresti

NAGASU – eschiva prin miscarea fluida a corpului utilizata impotriva atacatorului

INASU – contraatacul simultan cu cel al oponentului. Atacul utilizand  miscarea atacatorului si greutatea corpului pentru a-l dezechilibra in combinatie cu NAGASU

NORU – inseamna sa nu opui rezistenta atacatorului in schimb sa devii una cu el, utilizand propria greutate. Astfel se va obtine un efect maxim in controlul si dezechilibrarea oponentului. Aceasta tehnica se aseamana cu cea a unui surfer mergand mereu in directia valului fara a i se opune.

Acestea sunt doar cateva principii si tehnici caracteristice Wado, ce se invata la curs karate copii sector 3 ShuHaRi.

Practicantii unui curs karate indiferent de varsta, vor incepe cu studiul kihonului adica a tehnicilor de baza. Astfel se vor invata deplasarile si tehnicile de lovire combinate caracteristice Wado Ryu.

Al doilea pas va fi acela de a invata kata, o forma de lupta cu adversar imaginar. Kata include toate tehnicile traditionale, ascunzand de multe ori si secret in miscarile stilizate.

Kumite sau lupta propriuzisa va fi invatala la curs karate copii sector 3 Bucuresti ca si latura sportiva.

Inscrierea la cursurile noastre se face prin butonul de mai jos.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
cursuri dezvoltare personala copiii

Cursuri Dezvoltare Personala Copii ShuHaRi Dojo Bucuresti

Sunt destui de multi parinti ce cauta cursuri de dezvoltare personala copii. Daca ne uitam la cum se prezinta copii in majoritatea lor, azi,  iti dai seama ca doar niste cursuri dezvoltare personala copii clasice, nu prea au sanse sa ii ajute cu adevarat.

Poti sa le lucrezi mintea, cunostintele, interactivitatea, lucrul manual poate, dar daca copilul nu face ce au facut altii atatea generatii, nu se poate dezvolta normal.

Cred ca e prima data intr-o istorie milenara cand generatii intregi de copii nu se mai misca fizic. Afara pe strada exclus la ce vremuri traim, iar in sala de sport nici atat.

Multi parinti au devenit sabotori si complici la distrugerea, cateodata cu buna stiinta pentru propriul confort, a sanatatii de maine a copiilor lor.

 

Cursuri dezvoltare personala copii fara implicarea miscarii fizice educate

Le dau tableta, telefon, televizor si alte hipnotizatoare menite sa le capteze atentia pentru a nu-si mai deranja parintii cu manifestarea normala a unei copilarii energice. Asa toata lumea e fericita in prezent, spre nenorocirea unor viitori adulti ce vor suferi aproape un handicap fizic in ciuda participarii lor doar la niste cursuri dezvoltare personala copii clasice.

In toata istoria omenirii pana acum, copii s-au jucat, alegrat, miscat, s-au catarat in pomi, au sarit garduri fugariti de proprietarii fructelor ”furate”, s-au jucat de-a razboiul sau diverse alte jocuri ce implicau tot ce am spus. Asa s-au format in oameni puternici mental si fizic, sanatosi, cu un bagaj de miscari foarte complexe, ce au dus si razboaie si munca si multe altele. Cu alte cuvinte au creat o istorie demna de relatat.

De cateva generatii, gata, toata aceasta formare naturala a incetat si a inceput hipnotizarea mintilor lor cu efecte directe in crearea de handicapuri mentale, emotionale, urmare a celei fizice.

Atata timp cat azi copilul nu poate, pentru ce nu stie:

 • sa fuga
 • sa sara fie si intr-un picior
 • sa se catere
 • sa cada
 • sa se ridice
 • sa dribleze cu o minge facuta din carpe macar
 • sa stea de dimineata pana seara afara
 • sa socializeze, etc

el nu va avea bagajul minim de miscari ce sa-i permita o folosire corespunzatoare a corpului. Si daca nu si-l foloseste macar la minim si mintea si emotionalul va avea de suferit.

 

Cat poate compensa un curs de dezvoltare personala copii

Bolile se vor instala mai repede si adultii de maine, copii de azi sunt pur si simplu victime ale comoditatii, nestiintei, sabotajului parintilor lor.

Degeaba ii dau la cursuri dezvoltare personala copii daca acestia raman sau se transforma in handicapati fizic. Nu uita ca mintea eterica in fond, produsul creierului, sta pe un corp. Intr-un fel sta pe unul sanatos si altfel pe unul nu prea OK.

Aveau latinii o vorba ”mens sana in corpore sano” adica minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

Consideratiile medicale pentru care se justifica necesitatea antrenarii corpului fizic ca sa fie si mintea sanatoasa, nu le expun considerandu-le clare.

Dar daca nici istoria nu valideaza dezvoltarea mentala, fizica, emotionala urmare a unei copilarii active fizic, nu mai am ce zice.

In acest context al schimbarii conditiilor in care cresc copii azi, sportul este imperios necesar pentru a avea generatii viitoare sanatoase din toate punctele de vedere.

Acum ca poate ai recunoscut si tu necesitatea miscarii educate a copiilor prin sport, ca cealalata prin joaca nu mai e posibila, sa vedem cum ei se pot dezvolta mai mult, mai complex personal, uman.

 

Caracter vs Atitudine la cursuri dezvoltare personala copii

In trecut nu existau cursuri dezvoltare personala copii, dar adultii pasonati de domeniu incepeau cu dezvoltarea caracterului. Dupa inceputul secolului XX niste destepti au sarit peste dezvoltarea caracterului direct in cea a atitudinii.

Atitudinea este de fapt consecinta, expresia caracterului si asa generatii intregi de dezvoltati personal cand au dat de greu si-au dezamagit cu brio ”followerii” dar si pe ei insisi.

Ca dezvoltarea atitudinii e doar o pacaleala de sine, se vede in sporturile de contact.

Cu ce atitudine mesterita pe bancile cursurilor de dezvoltare personala poti intra intr-un meci de box, MMA, karate, cand acolo te asteapta pumnii adversarului?

Iti cam tremura piciorusele si treaba nu tine, tradandu-ti originea nelucrata a atitudinii, adica de fapt caracterul neschimbat.

In concluzie, cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii sunt cele ce incep si implica dezvoltarea caracterului lor.

Caracterul sta la baza atitudinii fata de tot ce va intampina in viata acel copil. Un caracter slab va genera o atitudine slaba si nepotrivita, iar unul puternic va oferi o atitudine ferma potrivita situatiei in care se va afla persoana.

Sa mai tinem cont ca barbatii de azi nu mai sunt barbati, fiind agatati de fusta mamicii lor si la 40 si ceva de ani, iar femeile nici ele nu prea mai sunt ce au fost.

Daca vrei sa schimbi ceva la copilul tau sa nu ajunga in halul in care se prezinta multi in ziua de azi, schimbi ceva din caracterul lui incepand de azi.

Cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii sunt acelea ce implica toata dezvoltarea emotionala, mentala, a caracterului, inteligentei TOATE LA UN LOC drept impreuna cu cea fizica.

 

Antrenamentul de karate ShuHaRi Dojo ca si cursuri dezvoltare personala copii

Antrenamentele de karate din cauza resorturilor multiple implicate, pot fi considerate cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii.

Hai sa vedem ce origini are karate-ul in general si in mod special stilul practicat la ShuHaRi Dojo, cu invataturile sale asociate.

Karate inseamna lupta, iar in trecut samuraii isi petreceau viata luptand pentru onoarea lor si pentru cea a stapanilor lor. Poate ai vazut in filmele bune, ce insemna sa fii samurai in acele vremuri din Japonia feudala. Ti le recomand pe cele in regia lui Akira Kurosawa cu Toshiro Mifune actor. Acolo mai vezi si alt punct de vedere decat cel al Holywood-ului ce a facut deservicii destul de mari tuturor artelor martiale.

 

Educatia de copii a samurailor din vechime si dezvoltare personala copii

Samuraii erai considerati modele de viata in acel tip de societate si nicidecum nu invarteau sabia deasupra capului ca nebunii taind oameni in stanga si dreapta. Partea cu capetele ce zburau in toate partile o spune Hollywood-ul, dar in realitate nu era deloc asa.

Samuraii parcurgeau o formare intensa catre perfectiune, de copii, printr-un cod de conduita numit Bushido. Ei detineau mai multe functii in stat ce implicau economia, administratia, fara a fi doar combatanti. Dar stiau toti sa lupte bine si sa fie model prin caracterul de care dadeau dovada, caracter ce nu-i trada in situatii critice.

Codul Bushido isi are originea in Zen ce este guvernat de principii cat mai aproape de cele obiective. Azi se opereaza cu principii subiective, adica adevarul este in functie de cum te aranjeaza sa-l spui conditionat de situatie.

Principiile obiective sunt la locul lor chiar daca tu existi sau nu, si-si fac simtite efectele respectarii lor sau nu, functie de deciziile tale de a le urma sau a nu le urma.

Cum ar arata viata ta sau a copilului tau daca te-ai dedica unei practici ce are la origine codul Bushido? Cum ar arata niste cursuri dezvoltare personala copii ce ar urma aceste principii?

 

Karate Japonez este guvernat de Bushido ce are ca esenta Zen

Bushido practicat si respectat la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, se bazează pe șapte principii esențiale:

1. Seigi: Decizia corectă și corectitudinea
2. Yuki: Bravie și eroism
3. Jin: Compasiune și bunăvoință pentru toți
4. Reigi: Curtoazie și acțiuni corecte
5. Makoto: Adevăr și sinceritate totală
6. Meiyo: Onoare și glorie
7. Chugi: Devotament și loialitate

Prin Bushido s-a urmarit si dezvoltarea spiritului martial si al curajului ca aspecte esentiale a Bushido. Samuraii urmau codul de conduita cu strictete pentru a-si armoniza mintea cu corpul si de a dezvolta calmul mintii. Acestia ajungeau la heijoshin ce inseamna o minte calma zi de zi, in orice situatie.

cursuri dezvoltare personala copiii
Asemenea samurailor si practicantii de karate de azi urmeaza acelasi cod de conduita in Dojo, in varianta sa moderna Dojo-kun. Respectarea acestuia le permite sa-si dezvolte aceleasi calitati in timp dar in conditiile unei societati moderne si contemporane.

Prin respectarea Dojo-kun la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, acestia ajung si ei la armonizarea mintii si corpului prin dezvoltarea calmului mintii in orice situatie. Situatiile sunt cele intalnite in sala de antrenament, variate, nerepetitive, ce implica lupta cu sinele in invatarea si lupta propriuzisa.

cursuri karate adulti bucuresti prin cursuri dezvoltare personala copii

Acum ai vazut un paralelism intre practicantii acestui gen de arta martiala contemporani si samuraii din vechime, pe baza principiilor comune ale unei arte martiale stravechi si cea predata la ShuHaRi Dojo.

Acum arunca o privire la regulile Dojo-kun ce provin din Bushido pentru a intelege de ce sunt potrivite pentru cursuri dezvoltare personala copii prin karate.

 

Regulile Dojo Kun la cursuri dezvoltare personala copii

Principiile de care s-a vorbit pana acum, ce guverneaza actiunile practicantilor la cursuri dezvoltare personala copii dar si in afara lor, sunt exprimate prin Dojo-kun.

Jinkaku kansei ni tsutomuru koto
Sa-mi dezvolt continuu caraterul

Makoto no michi o mamoru koto
Sa caut adevarul

Doryoku no seishin o yashinau koto
Sa-mi dezvolt capacitatea de efort si tenacitatea

Reigi o omonzuru koto
Sa respect principiile morale

Kekki no yuu o imashimuru koto
Sa ma delimitez de violenta

Dupa cum vezi antrenamentele de karate pot fi considerate adevarate cursuri dezvoltare personala copii prin dezvoltarea caracterului. Spuneam la inceput ca totul incepe cu dezvoltarea caracterului, iar efectul este o atitudine pe masura si nu invers, caci vei ajunge sa te tradezi singur la prima greutate intalnita.

Uite si in Busido cu varianta sa contemporana Dojo Kun, exista acelasi algoritm de dezvoltare a practicantului fara de care nu te poti raporta la adevar ca principu obiectiv.

Afla acum ca la ShuHaRi Dojo se tin antrenamente de karate cu specificul de cursuri dezvoltare personala copii. In plus stilul practicat la cursurile noastre difera esential de celelalte stiluri de karate datorita:

 • principiilor adoptate direct din scoala stravehe japoneza Shinto Yoshin Ryu
  adoptarii principilor din jiu jitsu, ce fac ca duritatea fizica sa fie eliminata din aceste cursuri karate
 • folosirii energiei interne (ki), celei externe (gravitatia), a sincronizarii, axei, principiilor de natura opusa
 • continuitatea invataturilor direct prin filiera japoneza a unui club de karate renumit in Japonia

Aceste cursuri dezvoltare personala copii constau in mare parte in antrenamentul mintii. Mintea copiilor va fi prima solicitata in a intelege in ce constau principiile karate-ului si cum sa le aplice prin corp.

 

Dezvoltare Personala Copii Prin Formarea caracterului vs perfectionarea atitudinii si atat

Acum o sa detaliez ce inseama raportarea ta la principiile obiective fata de cele subiective, dar si ce impact in viata ta pot avea respectarea unora sau a altora.

Latura importanta a filozofiei si principilor pe care trebuie sa se bazeze o dezvoltare personala copii la antrenamentele noastre, este formarea caracterului practicantului.
Astazi se pune accentul acolo unde mai exista interesul dezvoltarii personale, doar pe dezvoltarea unui tip de atitudine si atat. Asa ti-am aratat la inceput.

Din pacate acest gen de ”luat pe scurtatura” precum ”haina face pe om”, creaza persoane superficiale.

In situatii critice oameni vor reactiona conform laturilor ascunse si nelucrate ale propriului caracter.

Atitudinea ”imbraca” comportamentul precum haina pe om. Un caracter se formeaza in zeci de ani, dar o haina o cumperi in 5 minute ca sa-ti stea bine pe tine.

De aceea cizelarea si formarea caracterului a fost atat de importanta in epoca samurailor, tocmai pentru ca acestia sa fie puternici in vremuri dificile.

Nici vremurile de astazi nu sunt usoare si de aceea un caracter puternic cu o minte calma si linistita, vor asigura sanse mai mari de reusita pentru practicantul de karate.

Vremuri dificile atunci dar si acum, te pot duce cu mintea la necesitatea acestui tip de dezvoltare personala complexa a copilului tau.

Nimeni nu poate anticipa cum va fi maine, dar asa cum se prefigureaza acum vor veni vremuri grele. Asa se intampla intotdeauna dupa vremurile tulburi pe care le traim in momentul in care scriu acest text.

Societatea se va reaseza, raporturile sociale, economice vor suferi modificari, relatiile dintre oameni deja se schimba. Exista o alta dinamica a interactiunii umane ce a aparut doar de cativa ani si lucrurile se schimba in continuare.

Intr-o asemnea lume crezi ca se va descurca copilul tau daca sta acum apatic in fata calculatorului urmarind hipnotozat bitii pe ecran? Fa un exercitiu de imaginatie.

 

O lectie pretioasa la dezvoltare personala copii

Cea mai importanta lectie de viata la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo este ca acestia sa stie ca pot si cum anume sa-si atinga un scop ales de ei. Pentru asta au nevoie de perseverenta fara de care nu se pate face nimic.

Azi toti, dar toti vor totul de-a gata si repede. Nu ajung asa la rezultat, se plictisesc si renunta la fel de repede.

Perseverenta este o calitate definitorie pentru succesul in viata, pe care o manifesta din ce in ce mai putini, asa ca merita educata.

Noi predam o arta martiala ce formeaza practicantul in a se cunoaste pe sine la un nivel superior, sa stie cum sa-si administreze resursele mentale si fizice pentru un rezultat de calitate pe lunga durata.

Ca practicant cand vezi ca faci ce trebuie, esti perseverent si ai rabdare sa lasi timpul sa treaca facand ce stii ca este bine si ajungi la un rezultat ce te uimeste si pe tine, ala este raspunsul.

Odata invatata lectia asta o poti aplica in orice domeniu de activitate personal sau profesional. La asta serveste o arta martiala pur Japoneza abordata ca si dezvoltare personala copii la ShuHaRi Dojo.

Daca ai un copil ce sta abulic in fata calculatorului cu mintea tranchilizata de o dependenta bolnavicoasa fata de programe ce au tendinta sa se suprascrie pe creierul copilului tau, poate e bine sa te gandesti la viitorului lui. Daca il lasi asa cum va arata?

 

Cursuri Dezvoltare Personala Copii cu Impact Pozitiv Direct in Viitorul Lor

Dar daca il motivezi sa iasa din acest univers si sa intre in lumea reala si sa te implici in a-l trimite sa faca un sport, cum va arata?

Fa un exercitiu de imaginatie si proiecteaza-ti imaginea copilului tau intr-un viitor nu prea departat in ambele situatii.

Trage singur concluzia daca invatatea unei arte martiale reale abordata ca si cursuri dezvoltare personala copii in maniera prezentata, il poate ajuta si mai bine.

Daca vezi mai mult acum la finalul articolului decat inainte de a-l citi si vrei cu responsabilitate sa te implici in a-ti trimite copilul la astfel de cursuri dezvoltare personala copii, citeste textul de mai jos.

Daca esti de acord cu seriozitatea si perseveranta drept calitati de care trebuie sa dati impreuna dovada [copil – parinte] apasa pe butonul din josul paginii.

Astfel ai sa-l inscrii la antrenamentele noastre de karate ce nu sunt altceva decat cursuri dezvoltare personala copii. Te asteptam cu drag la una din grupele anuntate dimineata sau dupa amiaza.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti ShuHaRi Cum Nu Credeai

Majoritatea celor ce isi doresc cursuri karate pentru ei sau copii lor nu au criterii clare si obiective de alegere a unor cursuri de karate pentru copii si adulti.

Daca si tu esti in situatia sa cauti, probabil ca acum iti vine in cap ca sala de antrenament sa fie aproape de job sau de casa ta.
Daca locatia salii de antrenament este principalul tau criteriu de alegere, inseamna ca le pierzi din vedere pe cele cu adevarat importante.

Uite cateva intrebari la care sa-ti raspunzi inainte de a analiza locatia geografica a salii de cursuri karate pentru copii si adulti

 • ce stil de karate se preda – stilul de arta martiala ales, formeaza practicantul in specificul sau, deci ce drum urmaresti sa parcurgi de fapt si cu ce rezultate in educatia ta?
 • Cine preda acel stil de arta martiala – ce il califica pe instructor sa predea, ce pregatire are, ce istoric, unde este format, din ce scoala face parte la randul lui, etc?
 • Ce urmaresti prin participarea ta sau a copilului la cursuri karate pentru copii?
 • Exista un model, patern de invatare ce odata invatat sa te ajute si in alte aspecte de viata personala sau profesionala?

Odata ce-ti sunt clare raspunsurile la aceste intrebari, poti analiza si locatia salii de antrenament doar ca factor secundar. Astfel inseamna ca ar conta in primul rezultatele ce speri sa le obtii prin cursuri karate pentru copii si adulti si apoi confortul personal.

Acum poate intelegi ca nu adresa salii de karate iti va face copilul sau pe tine priceput intr-o directie si cu rezultate.


Cursuri Karate In Afara Superficialitatii

Studiul artelor martiale reale ne face pe toti sa scapam de superficialitate si confort si sa intelegem ce ne transforma cu adevarat in persoane mai bune.

Aici am sa-ti ofer un raspuns la ultima intrebare, pentru ca ai la dispozitie tot site-ul nostru pentru a-ti raspunde la celelalte.

In consecinta, in loc sa ”fac si eu niste karate”, te gandesti ca sala de antrenament inseamna un spatiu destinat invatarii si evolutiei tale intr-o persoana mai buna pe toate planurile.

La aceste cursuri karate pentru copii organizate de ShuHaRi Dojo, vei intalni aceleasi principii ca in orice sistem de educatie serios.

Aceste principii sunt exprimate in limba japoneza ca si chiiku (dezvoltare mentala), tokuiku (dezvoltare morala), taiiku (dezvoltare fizica). Nu conteaza limba in care sunt exprimate, dar am dorit sa-ti arat ca folosim un model de dezvoltare ce deja a dat rezultate remarcabile.

Respectarea lor prin consecventa, influenteaza mentalitatea, comportamentul etic si dezvolta fizic practicantul la un nivel superior.

Consecventa, singura calitate prin care poti atinge rezultate de calitate si durabile se invata si ea. Din pacate in ziua de azi nimeni nu o mai educa si nici nu o mai practica.

Majoritatea renunta la prima piedica intalnita in cale, la prima greutate si apoi dau vina pe alte chestii de propria nereusita.

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti
Karate Pentru Copii prin Specificul Shu-Ha-Ri Dojo

Clubul de karate ShuHaRi are ca si deviza insasi numele lui. Este un concept ce poate fi dezvoltat mai mult, dar aici i-am dat o semnificatie cat mai simpla pentru a fi inteles si de copii.

Shu inseamna dezvoltarea atentiei si ascultarii asupra explicatiilor oferite la karate pentru copii si adulti. Daca practicantul nu are dezvoltata ascultarea, nu este indeplinita conditia principala de evolutie personala. Chestia asta cu observarea atenta, este folositoare mai ales la copii.

Datorita specificului nostru de antrenament la cursuri karate, practicantii vor fi mult mai atenti si concentrati in executarea cu acuratete a tehnicilor de karate. Aceste tehnici fie ca sunt de kumite (lupta) sau kata, trebuie aplicate cu viteza, forma buna, putere, concentrare, echilibru, prezenta de lupta, sincronizare.

Ha semnifica intelegerea a ceea ce copilul sau practicantul a observat. Fara Intelegere a ceea ce a observat, nu poti face pasul urmator, acela de a aplica corect explicatiile.

Fara privit si ascultat, nu putem vorbi de intelegere, si din acest motiv este atat de importanta concentrarea.

La cursuri karate pentru copii ShuHaRi Dojo mentalul lor se va dezvolta datorita incercarilor repetate de a intelege simplitatea unor principii, ce alcatuiesc tehnici din ce in ce mai complexe.

Ri semnifica evolutia pe care practicantul o parcurge la cursuri karate ShuHaRi, dupa ce a observat cu atentie si a inteles ce i s-a explicat.

Fara ascultare nu poti intelege si fara intelegere nu poti evolua.

Astfel ShuHaRi iti va servi drept model de evolutie intr-o persoana mai buna pe toate planurile.

Vei lua cu tine din Dojo acest tipar de crestere si-l vei putea aplica oriunde vei avea nevoie.

Acest concept atat de des intalnit in afara, ShuHaRi, poate fi explicat mult mai elaborat. Dar asta numai pentru cei ce participa la cursuri karate pentru copii si adulti organizate de noi.

Acest ciclu Ascultare – Intelegere – Evolutie, are consecinta in complexitatea crescuta a executiilor si este data de capacitatea creierului de a gestiona legatura minte-corp in secvente de miscari.

Se numeste Dexteritate si ea nu este posibila fara dezvoltare mentala. De fapt coordonarea, se va dezvolta pana la varsta de 12 ani prin exercitii specifice. Apoi ea va asigura adultului o dexteritate sporita in a invata [mentalul], orice lucruri noi.

Astfel se creaza o legatura intre chiiku (dezvoltare mentala), tokuiku (dezvoltare morala), taiiku (dezvoltare fizica) si ShuHaRi ca model de invatare.

 

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti Cu Regula de 1%

Majoritatea [folosesc des expresia, nu-i asa?] vrea rezultate pe repede inainte. Asa au invatat multi intr-un sistem de invatamant prost si neperformant, ce nu da rezultate. Nu au rabdare, vad ca este greu si renunta inainte de a vedea ca se intampla ceva cu ei.

Pentru a nu pune o presiune inutila pe practicanti la cursuri karate pentru copii si adulti, folosesc regula de 1%.

Astfel ii domolesc pe cei grabiti sa obtina rezultate si le creez o viziune, un rezultat de atins in timp. Daca vezi ca nu poti face, desi incerci, asta nu inseamna ca esti incapabil.

Inseamna ca o arta martiala nu este o joaca si ca rezultatele se obtin in timp, printr-o modelarea mintii, corpului si a legaturilor dintre cele 2 parti.

Asa ca sfatul meu pentru tine daca participi la cursuri karate ShuHaRi, este ca la fiecare curs de karate pentru copii si adulti, sa aduci doar 1% in plus fata de antrenamntul precedent.

Intr-un an vei avea aproximativ 90 de antrenamente la incepatori. Daca aduci cu tine 1% in plus la fiecare din ele, intr-un an vei avea crestere de 90%, adica iti dublezi abilitatile de la an la an prin specificul nostru de antrenament.

Doar atat si este suficient sa obtii rezultatele dorite, dar atentie, in timp.

Daca faci o legatura intre conceptul avansat de evolutie ShuHaRi si regula de 1%, ai sa ai raspunsul la intrebarea pusa la inceput.
Ai cel putin un motiv acum sa alegi in cunostinta de cauza cursuri karate pentru copii si adulti ShuHaRi Dojo, indiferent unde se afla locatia salii noastre de antrenament.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 1
cursuri arte martiale Bucuresti

Cursuri Arte Martiale Bucuresti Pregatire Prin ShuHaRi Dojo

Imi pare bine ca ne intalnim aici pentru a-ti explica de ce la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, ai parte de cea mai complexa pregatire in arte martiale.

Karate-ul este perceput mai degraba si din pacate, pentru latura sa sportiva. Chiar daca exista referinte de ‘’traditional’’, de prea putine ori sunt transmise cunostinte cu fundament real in acest sens.

Te poti gandi ca exista o diferenta sa participi la cursuri arte martiale Bucuresti, comparativ cu aceleasi cursuri in Tokio. Te imaginezi invatand de la sensei japonezi formati intr-o scoala traditionala de karate in adevaratul sens al cuvantului? Cum te simti imaginandu-ti chestia asta?

Simpla incercare de a-ti raspunde la aceste intrebari iti va arata o cale si niste criterii de alegere a unei scoli de arte martiale.

Complexitatea pregatirii tale sau a unui copil la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, are rolul de dezvolta cat mai multe laturi ale tale.

Sportul te dezvolta pana la un punct, in schimb cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, te pot duce cat mai departe. O asociere cu ce poti obtine prin practica unor arte martiale autentice poate fi facuta cu dezvoltarea personala. Am detaliat aceasta abordare pe pagina de profil pe care te invit sa o vizualizezi aici.

O alta abordare a complexitatii pregatirii tale in arte martiale Bucuresti

Un element important in pregatirea ta ca si practicant de karate, este chiar stilul de arta martiala ce il alegi.

La cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo se preda stilul de karate Wado Ryu.

Acest stil este creat din combinarea artelor martiale din Okinawa si Shinto Yoshin Ryu o straveche scoala de arta martiala japoneza.

La inceputul secolului trecut din cele 3 scoli de karate okinawan Shuri – te, Naha-te si Tomari-te au rezultat cele 4 mari stiluri de karate.

Wado Ryu la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo

Dintre toate, Wado ryu este cu preponderenta mostenitorul stilului Shuri-te [practicat de samuraii din Okinawa] dar care foloseste principiile de lupta ale samurailor din Japonia centrala. E o mare diferenta. Acestia din Japonia continentala, samuraii clasici, practicau Ken-jitsu [lupta cu sabia] si Jiu-Jitsu [lupta fara arme] in diverse scoli de arte martiale, Shinto Yoshin Ryu fiind una din ele.

Okinawa a fost un teritoriu aflat mereu la confluenta a 2 mari culturi japoneza si chinezeasca. Schimburile culturale avand loc pe mai multe planuri unul dintre ele fiind chiar artele martiale. Asa ca ce s-a dezvoltat in insula din sudul Japoniei, relativ izolata de Japonia continentala, a suferit puternice influente chinezesti. Acest gen de influente construit aceste stiluri clasice de karate intr-un lung sir de lovituri si blocaje.

In fapt Wado Ryu, aplicand principiile scolii japoneze stravechi Shinto Yoshin Ryu, se deosebeste esential de celelalte stiluri de karate. Arata la fel pentru un ochi de necunoscator, dar este in fapt complet diferit.

La cursuri arte martiale Bucuresti ShuHARi se vor preda principiile acestor arte martiale japoneze. Aplicarea lor dezvolta inteligenta si armonia mentala si fizica, prin folosirea energiei interne si cea externa, mai degraba decat puterea muschilor.

Practicantii vor invata sa opuna armonia fortei fizice brute si asta arata avantajele unei pregatiri complexe, caci muschii dispar cu timpul.

Lucrurile pot fi detaliate chiar mai mult dar nu are sens sa-ti spun caci poti sa le afli chiar tu daca te inscrii la cursuri arte martiale Bucuresti prin ShuHaRi Dojo.

Latura de sport la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi

Latura de sport este abordabila, cum e si normal, de copii incepand de la varsta de 4,5 ani. Ce ne intereseaza in cazul lor, este o pregatire fizica generala ca baza si apoi specifica in karate. Aceasta va avea drept consecinta dezvoltarea lor neurologica prin exercitii specifice, cu consecinta cresterii dexteritatii. Aceasta calitate va oferi avantaje acelui tanar devenind adult doar avantaje, putand invata mult mai usor atat mental cat si fizic lucruri noi.

Aceste cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi vor avea caracter de joc pentru copii cu aceasta varsta. Aici li se vor dezvolta calitatile fizice, inteligenta, disciplina, respectul, creativitatea, caracterul, lipsa violentei.

Orice incercare de a forta un copil sa obtina rezultate planificate la antrenamentele de karate, va duce la pierderea acestuia ca si [viitor] sportiv. Acesta este si motivul pentru care sportivi valorosi cu rezultate in competitii, nu ajung sa performeze ca si seniori, adica adulti. Ei renunta timpuriu din cauza supraefortului la care au fost solicitati.

Deci atentie parinti, incercati sa nu mai suprascrieti vointa si agenda voastra personala celei a antrenorului sau instructorului. Noi stim mai bine ce rezultate sunt OK de obtinut corelate cu varsta micutilor sportivi.

cursuri arte martiale bucuresti

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru adolescenti

Atata timp cat sunt in crestere tinerii sportivi vor suferi un proces de adaptare permanenta. In fiecare an, datorita cresterii in inaltime, vor trebui sa-si regaseasca centrul de greutate. Din cauza cresterii si lungimii membrelor si a inaltimii ei vor trebui sa readapteze ceea ce stiu la noile conditii.

Acesta este motivul pentru care castigarea de medalii in competitii va avea caracter intamplator si nu planificat.

Latura traditionala a karate-ului reprezentat de kihon si kata vor fi intelese la un nivel din ce in ce mai crescut, odata cu cresterea in varsta.

Prin participarea la cursuri arte martiale Bucuresti, se vor dezvolta rezistenta fizica si forta la tineri. Incepand de la 18 ani sportivul isi va putea atinge planificat obiectivele pentru sportul de inalta performanta.

Mijloacele de pregatire de la general la specific, fac din arte martiale Bucuresti ShuHaRi, locul potrivit in antrenamentul artelor martiale japoneze.

Tinerilor li se va asigura neaparat o pregatire multilaterala generala, tocmai pentru a nu-i limita timpuriu in specificitatea karate-ului. Daca se intampla acest lucru nu mai putem vorbi de o crestere in calitati a tanarului sportiv, ceea ce i-ar limita rezultatele in competitii.

Intotdeauna dupa pregatirea generala, va urma cea specifica. Ea va culmina cu varful de performanta sportiva din timpul campionatului programat.

Latura de Budo traditionala la Arte Martiale Bucuresti ShuHaRi pentru Adulti

Adultii de asemenea pot practica cu succes Wado Ryu datorita laturii sale profunde de budo.

Principiile de miscare izvorate din filozofia Armoniei, fac ca partea traditionala a Wado Ryu sa fie studiata toata viata. Profunzimea invataturilor vor permite adultilor sa isi poata dezvolta abilitatea de miscare in acelasi timp cu evolutia spirituala.

Accentul va fi pus pe invatarea filozofiei de gandire, cu efect in miscarea fizica, mai degraba decat a unor simple tehnici.

Mai mult, se va invata generarea energiei interne (ki) si folosirea ei corelata cu energia externa (gravitatia). Aceasta va putea oferi eficienta crescuta tehnicilor de Wado practicantilor adulti a caror forma fizica nu mai corespunde laturii sportive.

Pe masura inaintarii in varsta energia interna ki va creste si va asigura o degradare mult mai lenta a corpului fizic. Astfel se va asigura practicantilor o viata lunga si sanatoasa.

Se spune ca maximul de intelegere, de invatare si crestere in stilul Wado Ryu se atinge intre 60 si 70 de ani.

Daca luam in considerare ca acest stil Wado Ryu:

 • a fost destinat practicarii studentilor, elitelor din Japonia inceputului de secol trecut
 • foloseste principiile vechilor arte martiale japoneze bazate pe armonie si nu forta
 • creste energia interna invatadu-i pe practicanti sa lucreze si cu cea externa

Putem spune la arte martiale Bucuresti ShuHaRi se vor dezvolta inteligenta, caracterul, mentalitatea, fizicul copiilor si spiritualitatea adultilor.

La inceput te-am pus sa-ti imaginezi cum ar fi sa inveti karate in Tokio Japonia, fata de Bucuresti. Arunca o privire te rog pe linia de invatare a karate-ului de catre instructorul ShuHaRi Dojo, prezentata aici Linia de Invatare a Karate in ShuHaRi

Acum iti dai seama de ce am facut referire in aceasta pagina la complexitatea unei arte martiale complete. Daca iti doresti sa pasesti pe acest drum al formarii complexe la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, te invitam sa parcurgi pasii de mai jos.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 2
cursuri karate adulti si cursuri de karate bucuresti

Cursuri de Karate Bucuresti Wado Ryu la Scoala ShuHaRi Dojo

Stilul practicat la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi este Wado Ryu, ce in japoneza inseamna “calea pacii”.

Practicantii de Wado Ryu karate invata de fapt arta pacii si nu cea a razboiului, precum este gresit inteles karate-ul. Spre deosebire de aste stiluri de arte martiale, in Wado Ryu karate inveti cum sa obligi adversarul sa renunte la lupta, decat sa-l distrugi fizic. Este o cale mult mai eleganta si folositoare cu invataminte pozitive in viata de zi cu zi.

Practicantii de Wado Ryu invata astfel sa devina niste razboinici pasnici, urmand de asemenea o filozofie aparte dintre cele ce stau la baza multor alte stiluri de lupta.

Aceste cursuri de karate Bucuresti, se adreseaza celor ce isi doresc o schimbare profunda la toate nivelele.

Am identificat 12 categorii de influente pozitive prin care un adult isi poate schimba viata:

 1. sanatatea si conditia fizica

 2. capacitatea intelectuala

 3. partea emotionala

 4. caracterul

 5. viata spirituala

 6. relationarea cu ceilalti

 7. parentingul

 8. viata sociala

 9. aspectul financiar – oare nu te ”vinzi” mai bine cand esti sigur pe tine?

 10. cariera profesionala

 11. calitatea vietii

 12. viziunea de viata

Prin participarea ta la cursurile de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo iti poti influenta pozitiv de departe, cele mai multe dintre ele. Asta spre deosebire de cursurile de dezvoltare personala ce in cele mai bune cazuri ating doar cateva.

Sigur, pentru copii pot fi valabile doar anumite puncte in functie si de vizunea parintilor lor.

 

Despre Wado Ryu karate prin Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

Exista o diferenta in abordarea Wado Ryu, fata de alte stiluri de arte martiale si anume sa nu-ti distrugi adversarul. Acest principiu este luat din vechea scoala de arte martiale ale samurailor japonezi, deoarece acest stil a fost singurul dezvoltat in Japonia continentala.

Aceasta abordare arata cat de diferit sunt percepute artele martiale datorita mass mediei, fata de ce sunt ele in realitate.

cursuri de karate bucuresti

Sigla Wado

Wado Ryu Calea Pacii si Armoniei

Wa-do mai inseamna si “calea armoniei”. Caracterul “Wa” se regaseste in primul articol al primei Constitutii Japoneze, semnificand ca Wa este insusi spiritual japonez.

“Do” inseamna cale de urmat, drum. Deci in traducere din japoneza Wado – inseamna calea armoniei dintre cer, pamant si oameni, armonie ce se va regasi in toate tehnicile acestui stil de karate.

Wado ryu karate – a fost creat de sensei Otsuka Hironori ( 1892 – 1982) in 1934 prin imbinarea karate-ului traditional din Okinawa, cu o alta arta martiala traditionala japoneza Shinto- yoshin – ryu Jyujutsu.

 

Avantajele practicarii Wado Ryu la karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In acest stil de arta martiala nu se foloseste forta fizica, ci mai degraba principiile de gandire si lupta folosite de samurai: Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jyu Jitsu [lupta cu sabia/arma].

Pozitiile folosite sunt naturale, fara a induce tensiuni inutile in ligamente, articulatii, tendoane, muschi. Astfel se evita aparitia in timp a accidentarilor sau uzurilor specifice practicarii karate.

De fapt la antrenamentele de Wado Ryu karate Bucuresti ShuHaRi, practicantii de Wado vor invata sa-si relaxeze corpul. Asa vor invata sa se miste cu ajutorul energiei interne (ki) si cu ajutorul energiei externe (gravitatia).

Sensei Naka un profesor renumit al altui stil de karate si unul din actorii principali ai filmului Kuro Obi, prezinta interesul sau in studiul in detaliu al stilului Wado Ryu. Acesta este uimit de profunzimea Wado Ryu si de principiile profunde ale acestui stil de karate.

Sensei Naka un profesor renumit al altui stil de karate si unul din actorii principali ai filmului Kuro Obi, prezinta interesul sau in studiul in detaliu al stilului Wado Ryu karate. Acesta este uimit de profunzimea Wado Ryu si de principiile profunde ale acestui stil de karate.

 

Specificul Wado la Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In toate tehnicile de Wado Ryu karate se vor urmari in primul rand respectarea principiilor de miscare. Acestea conduc la eficacitate prin dinamica corpului si nu prin folosirea muschilor. Asta da multa autonomie pana la varste inaintate.

Deci aceste principii de miscare urmaresc armonia si nu forta fizica, aranjand corpul natural in tranzitia dintre 2 pozitii initiala si finala.

Stiinta de karate daca vrei, este reprezentata de cum executi si ce intelegi din aceasta tranzitie in care se intampla foarte multe lucruri. Cum iti reprezinti axa corpului si variatia centrului de greutate in raport cu ea, cum o deplasezi inainte, inapoi, cum schimbi directia, cu avansezi cum te retragi, cum si cand respiri, cum generezi energia interna, cum o variezi pe cea externa si multe altele.

Acest efectiv mare CUM FACI iti creaza multe intrebari. Cand ai si raspunsurile si le poti aplica, atunci poti spune ca stii karate si nu ca dai doar din maini picioare si tipi cu parul zburlit pe ceafa.

Blocajele spre deosebire de alte stiluri de karate vor absobi si devia atacul adversarului. Deplasarea se va face prin modificarea greutatii proprii in raport cu solul. Forta in lovire se va obtine respectind principul armoniei si nu al folosirii muschilor.

Toate acestea provin din influenta Shinto Yoshin Ryu. Aceasta este stravechea arta martiala Japoneza a carui principii guverneaza stilul Wado. La Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se pune accent in primul rand pe respectarea acestor principii:

 • generarea energiei interne (ki)

 • folosirea energiei externe (gravitatia)

 • armonia principiilor de natura opusa generatoare de energie si mai putin a fortei fizice brute

Astfel acest stil de karate practicat la clubul nostru de karate Bucuresti este potrivit:

 • copiilor pentru dezvoltarea fizica multilaterala armonioasa si a caracterului

 • tinerilor pentru sportul competitional eliminand uzurile fizice si accidentarile specifice karate-ului

 • adultilor datorita laturii adanci si complexe traditionale a wado ryu potrivita dezvoltarii fizice si spirituale

 

Wado Ryu Karate potrivit dezvoltarii inteligentei

Acest stil de karate mosteneste foarte mult din stilul traditional okinawan shuri-te. Miscarile specifice sunt foarte rapide si lungi, specific samurailor.

Sensei Otsuka Hironori, a creat Wado Ryu pentru a-l introduce studentilor japonezi, elitelor de atunci. A rezultat un stil foarte inteligent de karate, dar in acelasi timp, la prima vedere, foarte complex.

Odata intelese aceste principii de miscare izvorite din insasi filozofia Armoniei, practicantul de Wado are marele avantaj al avansului spiritual.

Dupa cel de al doilea razboi mondial Wado Ryu s-a raspandit in intreaga lume.

 

Generatii de Sensei Wado Ryu

Prima generatie de Sensei a apartinut Sensei Suzuki, Sensei Takashima si Sensei Arakawa.

Mai tarziu Senseii Kono, Shiomitsu, Ishikawa, Iwasaki, Sugasawa, Sakagami si Ajari au raspandit invataturile Wado.

Aceasta este genealogia raspandirii Wado Ryu karate in Europa dar si Romania.

cursuri de karate bucuresti wado ryu karate

Astfel la Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se va invata karate-ul japonez conform genealogiei prezentate mai sus.

Daca doresti si tu sa practici cel mai frumos si inteligent stil de karate te poti inscrie pentru unul din locurile disponibile.

Inscrierea la Wado Ryu karate Bucuresti se face dupa ce parcurgi textul de mai jos si prin acceptarea seriozitatii si perseverentei drept calitati tabu in a reusi de fapt in orice. Daca esti OK cu aceste 2 valori macar, te asteptam cu drag la cursuri de karate Bucuresti Shu HaRi Dojo.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

 • 0
stiluri de arte martiale japoneze

Afla Cate Stiluri de Arte Martiale Japoneze Exista De Fapt

Cand vorbim de arte martiale japoneze, te gandesti automat la Karate. Dar nu este chiar asa, iar Hollywood-ul nu a reprezentat istoria lor corespunzator, atribuind stiluri de arte martiale cui nu era cazul.

Dintre multele stiluri de arte martiale, cele japoneze numite karate,  s-au dezvoltat ca o combinatie intre un sistem de lupte numit te (ti) specific insulei Okinawa si arte martiale chinezesti .

In anul 1372  in scopul unui schimb cultural sau stabilit mari comunitati chinezesti in aceasta insula.

Asa au fost prezentate si introduse ramuri de arte martiale specifice precum kung-fu, boxul chinezesc si shaolin quang-fa.

Din cauza conditiilor politice si militare, au fost interzise in 1609 folosirea armelor. Practicantii de arte martiale din Okinawa au trebuit sa se adapteze acestor noi conditii. Astfel s-au dezvoltat tehnici de lupta fara arme, in functie de localitatile in care s-au perfectionat. Ele sunt  Shuri-te, Naha-te, Tomari-te.

 

Stiluri de arte martiale considerate japoneze

Fiecare din aceste stiluri de arte martiale japoneze erau diferite atat in tehnici cat si in principii de lupta.

Sensei Itosu Anko pe baza invataturii primite de la predecesorii sai, a creat formele de kata (lupta cu adversarul imaginar). El le-a simplificat  pentru practicantii incepatori. Astfel karate-ul a fost introdus in scolile publice din Okinawa incepand cu anul 1901.

In secolul 20 Sensei Gichin Funakoshi impreuna cu alti mari sensei , Kenwa Mabuni si Motobu Chōki , au facut cunoscut karate-ul in toata Japonia continentala.

Din cele 3 mari stiluri de arte martiale aparute in Okinawa, s-au dezvoltat alte stiluri sau scoli de karate recunoscute ca Japoneze. In japoneza ryu inseamna scoala.

stiluri de arte martiale japoneze

Antrenament de arte martiale karate la castelul Shuri

Shotokan

Este un stil de karate dezvoltat de Gichin Funakoshi. Technicile se aplica cu putere si dinamism in pozitii lungi, stabile.

Goju-ryu

Fondatorul acestui stil  este Chōjun Miyagi. Acesta stil incorporeaza tehnici in care se combina miscarile liniare cu cele circulare. Atacurile prin lovituri puternice cu pumnul, din distanta mica, se combina cu tehnici blande circulare cu mana deschisa, pentru atac, blocaj si control al adversarului.

Shito –ryu

Este este un stil creat de Kenwa Mabuni, ca o sinteza de stiluri de arte martiale din Okinawa. Pe de-o parte se manifesta puterea fizica si pozitiile lungi din stilurile derivate din Shuri-te. Pe de alta parte se folosesc miscari puternice si blande, puterea respiratiei caracteristice stilurilor Naha-te.

Acest stil de arte martiale japoneze este caracterizat de viteza si putere mare de executie, dar poate fi si foarte artistic in acelasi timp.

Wado ryu

A fost creat de Hironori Ōtsuka in 1934. Acest stil poate fi privit ca o combinatie de 2 arte martiale japoneze dezvoltate chiar in insula centrala, ce se regasesc in Shintō Yōshin-ryū (o scoala traditionala de arte martiale japoneze). Ele sunt Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jiu Jitsu [lupta cu mana goala].

Acest stil de arte martiale este singurul Japonez, ce nu are influenta chinezeasca. El provine din Shuri-te okinawan [practicat de samuraii stationati la castelul Shuri din Okinawa] combinat cu arte martiale japoneze, specifice samurailor din insula centrala a Japoniei. Acestea au fost perfectionate in Japonia centrala in peste 900 de ani.

La prima vedere Wado Ryu poate seamana cu alte stiluri, in special shotokan. In fapt acest stil de arte matiale difera esential de acestea.

Wado-ryu este unul dintre cele mai complexe, beneficiile practicarii acestuia fiind multiple la orice varsta.

stiluri de arte martiale japoneze

De la stanga la dreapta Toyama Kanken, Ohtsuka Hironori, Shimoda Takeshi, Funakoshi Gichin, Motobu Choki, Mabuni Kenwa, Nakasone Genwa and Taira Shinken

Arte martiale japoneze ce trebuie sa stii

 

Indiferent de stilul de karate de care vorbim acestea prezinta toate 3 elemente:

Kihon

Inseamna baza karate-ului. Invatarea acestuia constituie fundamentul pe care vor sta toate tehnicile avansate, atat in kata cat si in kumite. In functie de cum vor fi invatate aceste tehnici de baza practicantul va fi mai mult sau mai putin priceput in arta karate-ului.

Aceasta metoda de studiu – kihon –  se refera la pozitia corecta a corpului, folosirea respiratiei, executarea corecta a deplasarilor si loviturilor de pumni si picioare, a blocajelor si aruncarilor.

Kata

Inseamna lupta cu adversari imaginari, utilizand propriul tau corp. Fiecare kata va fi executat de fiecare data in acelasi mod si incepe si se termina cu un salut.  Fiecare miscare din kata se executa cu un motiv bine determinat. Kata poate ascunde o tehnica secreta greu identificabila la prima vedere.  In Okinawa scolile in care se practicau stiluri de arte martiale diferite, se aflau una in apropierea altora. De aceea elevii se spionau reciproc in vederea insusirii cunostintelor altor scoli. Din acest motiv maestrii stilurilor diferite de arte martiale Japoneze, au ascuns tehnicile reale in miscari stilizate.

Kata constituie esenta stilului respectiv de karate, trebuind executata cu acelasi efort fizic, ritm, cu mentinerea permanenta a echilibrului precum si in lupta reala.  Scopul antrenamentului de kata este insusirea corecta a tehnicilor de karate si mentinerea lor la un nivel ridicat.

Kata constituie modalitatea de a transmite corect estenta stilului respectiv de karate din generatie in generatie.

Kumite

Este latura sportiva a karate-ului, ce presupune lupta reala cu un adversar conform unor reguli adoptate de federatiile sportive de profil, cum ar fi World Karate Federation.

Spre deosebire de alte sporturi de full contact precum boxul, mixed martial arts, kick box, in kumite se foloseste semicontactul in loc de full contact. Asta inseamna ca loviturile trebuie aplicate in forma corecta, la timpul potrivit, cu energia si hotararea necesara, atingand usor adversarul pentru a fi punctate. La categoria seniori peste 18 ani, se va permite un contact usor la fata iar la corp unul mai ferm. La copii si juniori atingerea fetei este in – terzisa fiind penalizata, iar la corp fiind permis contactul usor.

De asemenea in kumite se va folosi echipament de protectie la maini, corp si picioare pentru a impiedica eventualele accidentari.

Pe suprafata de lupta va fi prezent un arbitru si 4 judecatori, ce vor semnaliza punctele sau penalizarile in functie de corectitudinea tehnicilor celor 2 oponenti.

Avantajul practicarii kumite consta in dezvoltarea sportiva multilaterala a practicantului, a capacitatii sale de previziune si creativitate. Acestea il vor ajuta sa abordeze  orice domeniu din viata sa.

Intre cele 3 domenii mentionate: kihon, kata si kumite, exista o stransa interdependenta ce influenteaza fizicul, mintea, simtirea si spiritualitatea fiecarui practicant de arte martiale in parte. Astfel activitatea fiecarui practicant indiferent de ce stiluri de arte martiale practica, se poate ridica la nivel de arta.

Daca vrei si tu sa practici aceste unul din aceste stiluri de arte martiale japoneze, inscrie-te ori in zona dedicata din menu, ori in bara laterala, ori accesand butonul de mai jos.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti