• 0
Shuhari Dojo clase de karate

Conditii La Clase de Karate Prin Scoala De Karate ShuHaRi

Category : clase de karate

La aceste clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo, se va respecta o anume eticheta de catre toti participantii si insotitorii lor.

Motivul acestei conduite obligatorii este dat de rezultatele la care trebuie sa ajungem cu totii, in timp.

Aceste clase de karate se deosebesc esential de orice alt tip de antrenament box, fotbal, etc.

Karate-ul are sau ar trebui sa aiba la baza, vechiul cod de conduita Bushido, ce insemna un set de reguli de respectat, cu un anume scop.

Prin Bushido samuraii ajungeau la loialitate, curaj, veridicitate, compasiune și onoare calitati importante, pentru a fi un model in societatea acelor vremuri.

Ei aveau un cult pentru aprecierea si respectarea vietii, in echilibru cu caracterul lor razboinic.

Dojo Kun sunt un set de reguli Bushido simplificate, adaptate epocii moderne pentru a fi folosite in Dojo.  Ele trebuiesc respectate in scoala de karate, pentru a face un model demn de urmat din practicant.

Departe de a forma o latura ”razboinica” din practicant, nici la propriu nici la figurat, la scoala de karate ShuHaRi este necesara o anumita conduita. Motivul acesteia il reprezinta obiectivele clubului nostru.

Simplu spus ne dorim doar persoane serioase, ce isi respecta un angajament luat. Adica odata ce te-ai hotarat sa participi, sa te si tii de treaba. Astfel te vei integra intr-o echipa omogena.

Conteaza mai putin talentulul tau sau al copilului tau, cat dorinta si straduinta ta de a evolua.

 

La ce este buna seriozitatea in clase de karate

clase de karate organizate de scoala de karate ShuHaRi Dojo

Consecventa este o calitate a celor putini din pacate. De aceea majoritatea nu ajunge macar la un nivel acceptabil in mai toate domeniile sociale si profesionale.

La aceste clase de karate, prin consecventa, copilul tau sau tu ca si adult, vei ajunge la o calitate buna a pregatirii.

Daca ajungi sa stii sa-ti antrenezi toate resursele si apoi sa si stii sa le si folosesti, atunci vei reusi ca si adult in multe privinte.

Dar regula de baza este ca rezultatele sa fie obtinute in timp. Nu poti forta un copil, in formare neurologica si fizica, sa dea rezultate dupa obiectivele si necesitatile unui adult. Spre exemplu un parinte vrea ca pustiul lui sa castige o medalie peste 3 luni si 7 zile. La copii nu merge asa, daca vrei cu adevarat ceva bun pentru ei.

Obiectivele noastre sunt stabilite:

 • pentru fiecare antrenament
 • saptamanale
 • lunare
 • trimestriale
 • anuale
 • pe mai multi ani

Exista un plan clar de antrenament la scoala de karate ShuHaRi Dojo. Am explicat mai sus la ce duce absenteismul sau nehotararea si nu ne dorim asta.

Desi studiul karate-ului este individual, omogenitatea echipei determina atingerea fiecarui obiectiv in parte.

 

Echipa si nu individul la ShuHaRi Dojo

Intr-o echipa neomogena, in care unul vine si altul pleaca dupa bunul plac, cu absente justificate sau nu, este foarte greu sa apara rezultate. Intr-un final acest lucru ii afecteaza pe cei prezenti, interesati, doritori, seriosi, implicati.

Din acest motiv alegem sa colaboram doar cu parinti implicati in educarea copiilor lor si adulti seriosi.

Ei ne inteleg ca obiectivele noastre de antrenament sunt si ale copilului lor.

Alte obiective aparute la clase de karate ShuHaRi Dojo, sunt legate de nevoia de adaptare fizica permanenta a copiilor.

Acestea implica readaptarea anuala a propriului corp la miscare. Datorita cresterii in inaltime, pozitia centrului de greutate se modifica si ea. Copilul trebuie anual sa-si redescopere  echilibrul prin exercitii specifice.

Daca va lipsi la antrenamente dupa cheful lui sau al parintilor sai, ce nu se implica cu seriozitate in cresterea copilului lor, calitatea tehnicilor sale va suferi. Astfel antrenamentele nu vor da roadele, obiectivele nu vor fi atinse, echipa va fi slaba si se pierde interesul pentru obiective. Nu dorim asa ceva.

 

Cine evalueaza pe cine la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Copiii sunt prin natura lor schimbatori si azi vor una, maine altceva. Din pacate din ce in ce mai putini copii vor sa faca miscare fizica educata, adica sa iasa din zona de confort.

Inainte copiii se jucau afara pe strada, sareau garduri, erau fugariti de vecinii carora le luau ciresele din pomi, spargeau un geam, jucau sotron.

Azi prefera sa se hipnotizeze cu telefonul sau tableta. Din pacate parintii accepta asta doar ca sa aiba liniste.

Rezultatul pe scurt este ca in tarisoara noastra sportul este pe ultimul loc in preferintele copiilor [adica ale parintilor], iar Romania printre ultimile in clasamentul international in multe ramuri sportive.

Inainte vreme, copii talentati erau luati de pe maidanul unde jucau fotbal, bagati in cluburi sportive si mai si primeau bani.

Azi parintii trebuie sa plateasca pentru a face sport. Datorita lipsei de educatie cel putin sportive, daca nu si celei financiare,  majoritatea lor crede ca daca plateste un abonament, au de a face cu un prestator de servicii.

Daca platesti esti Bosssss. Ei …. nu este asa.

Ca si parinte ar trebui sa intelegi ca prin acest ”daca ii place copilului” il transformi intr-un criteriu de decizie. Uite de ce vei gresi procedand asa:

 • copii au tendinta naturala, la varste mici, de a evita greutatile
 • se sperie de chestii ce ii scot din zona de confort
 • nu au cunostintele necesare sa inteleaga daca un antrenament sau obiectiv le va servi pe termen lung sau nu
 • ca sa ajungi la rezultate cu un sportiv, trebuie sa-l impingi intr-un fel peste limita. Aici in relatia sportiv – antrenor nu e mereu dragoste netarmurita, tocmai din acest motiv. Reducand la scara copilariei, simpla impingere peste ce considera el o limita, se va solda cu intreruperea antrenamentului.

Copilul va ”evalua” un antrenament dupa criteriile lui ”daca-l dor picioarele”, ”daca antrenorul nu a zambit”, etc. Aceste criterii nu au legatura cu ce poti face tu ca si antrenor pentru el, ani de zile de azi inainte. 

Sigur nu e cazul sa cazi in extrema celalata sa-ti fortezi copilul sa faca ceva daca chiar nu ii prieste.

Dar lasand extremele la o parte, copilul in mare asculta de parinti si cu drag fata de ei va face un sport tocmai ca parintii lui ii doresc binele.

 

Turismul sportiv la clase de karate saboteaza antrenamentul, clubul cat si sportul in sine

Ar trebui sa intelegi ca plimbatul de la o sala la alta, de la un sport la altul, doar ca sa aleaga copilul (cu criteriile lui limitate) saboteaza activitatea tuturor celor implicati.

Daca vrei sa-l dai spre exemplu la mai multe sporturi pe rand si el sa aleaga unde vrea el [cu capacitatea lui redusa de discernamant] colaborarea cu noi se va incheia brusc, cand vom afla acest lucru. Asta se numeste turism sportiv si este un sabotaj constient al carierei sportive al copilului si al activitatii clubului nostru.

Ce ”ii place” copilului, nu e totuna cu talentul sau ce poate fi exprimat ani mai tarziu, cand isi incheie un ciclu de dezvoltare.

 

Investitie versus Rezultate la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Sa investim ani de zile pregatind un copil, ca apoi sa paraseasca sala, echipa, dupa cheful parintilor sau al lui, este o pierdere nedorita de ambele parti. 

Spun ca noi investim, deoarece nu raportam pretul unui abonament la efortul si cunostintele noastre pe ani de zile. Investitia este a noastra, in timp ce abonamentul reprezinta angajamentul lui de a veni la sala pe luna respectiva.

Avand in vedere cele de mai sus, nu vrem sa colaboram cu parinti ce nu pricep ideile de mai sus. Odata ce-ti dai copilul la karate, bazat pe dorinta lui initiala clara de a face asta, iti dai si interesul de a-l tine pe directia asta.

O treaba serioasa se face cu oameni seriosi, ce stiu si pot sa-si tina niste angajamente fata de ei insisi, dar si fata de altii. Este ceva de baza, simplu dar care lipseste majoritatii.

La noi la antrenament sta 3 ore pe saptamana cu noi, acasa restul timpului si daca nu aude ce trebuie de la parinti, in timp se va lasa de sport.

 

Cine face selectia la scoala de karate ShuHaRi Dojo

Noi ca si Dojo facem selectia, atat cat vremurile si conditiile ne lasa sa o facem. In principiu aceasta selectie nu tine de talentul copilului sau sportivului, cat de bunul simt al lui, al parintilor sai, seriozitate si de dorinta de participare cat se poate din ambele directii.

Din pacate tot mai multi copii aleg prin parintii lor sa nu mai faca activitate fizica dupa ce implinesc 8 ani.

Trebuie sa intelegi ca la noi ShuHaRi Dojo, antrenamentul chiar daca pare o joaca [pentru copii mici], este unul serios. Daca observam lipsa de angajament din partea ta, disciplina in fond, renuntam la colaborare rapid.

Din aceasta grupa vor face parte doar cei ce dovedesc respect fata de activitatea noastra.

Instructorul va fi numit intotdeauna Sensei, adica Profesor in traducere din limba japoneza. Acesta nu este un prestator de servicii si nici un performer de stand-up comedy pentru copilul tau, ci un formator de oameni. Respectul este o conditie eliminatorie atat pentru parinti cat si pentru copii. 

Un lucru ar mai fi de adaugat si anume parintii nu pot asista la curs de karate in ShuHaRi Dojo, copii fiind astfel complet concentrati pe antrenament.

Astfel sabloanele de comportament nepotrivite cu respectul, vointa, determinarea, taria caracterului precum si alte slabiciuni, vor fi inlocuite cu unele potrivite karate-ului.

Obraznicia si lipsa de educatie sunt elemente eliminatorii pentru orice practicant, indiferent de vechime. Mai popular vorbind, cine o ia razna va parasi echipa, Dojo-ul, pentru alte oportunitati ce i se vor deschide.

Acum sper ca ai luat la cunostinta conduita necesara pentru a te integra in echipa deja formata.

Daca ai rezistat pana aici, te felicitam si iti facem curaj sa continui catre sectiunea de inscriere de mai jos sau din meniu.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo