• 0
cursuri arte martiale copii

Un razboinic pasnic prin cursuri arte martiale copii ShuHaRi

Cursuri Arte Martiale Copii ShuHaRi Dojo

Majoritatea scolilor ce predau cursuri arte martiale copii indiferent de origine, declara ca isi educa practicantii pentru a nu fi violenti.

Dar din pacate se observa de multe ori opusul. Agresivitatea dobandita sau exacerbata de felul de a fi al antrenorului, sau al lipsei lui de cunostinte in ce priveste stilul predat, duce fix la asta.

Ca arbitru dar si ca sportiv am vazut sportivi ce nu intelegeau de ce se afla intr-un concurs. Din tribune li se striga de catre insotitori sa ‘’rupa capul’’ adversarului, antrenorii nervosi pe pretinsa lipsa de reactie a arbitrilor cu rezultatele pe masura. Consecinta era o si mai mare agresivitate a sportivului combinata cu mult orgoliu pentru castig.

Concluzia este ca acest tip de sportivi nu stiu de ce se afla la un concurs sau au uitat.

Cursuri Arte Martiale Copii ShuHaRi Pentru Delimitarea De Violenta

club de karate BucurestiPentru a nu ajunge in situatia asta, antrenamentele de arte martiale copii si adulti trebuie lipsite complet de agresivitate.

Stilul practicat la ShuHaRi Dojo este perfect pentru aceasta situatie deoarece principiile de lupta, miscare si gandire sunt altele decat un sir lung de lovituri si blocaje.

Stilul este centrat pe idea de Armonie iar asta sta la baza tuturor principilor ce stau la baza tehnicilor de Wado Ryu.

La cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo nu o sa-ti iasa nici o tehnica cum trebuie, daca nu folosesti Armonia asa cum vei fi invatat la antrenamente.

Aceasta va deveni o obisnuinta ce o vei intoduce in toate activitatile toate nu doar la cursuri arte martiale copii.

Specificul nostru de antrenament este complet deosebit fata de altele de karate deoarece solicita foarte mult intelegerea acestor principii.

 

Specificul ShuHaRi Dojo la cursuri arte martiale copii

Folosirea axei corpului pana o simti, invatarea deplasarii inainte si a retragerii ei, schimbarile de directie, variatia centrului de greutate al corpului tau atat fizic prin gravitatie cat si prin respiratie, eschiva, absoarberea fortei adversarului simultan cu un contra atac puternic si deciziv fac din acest stil unul imposibil de practicat pentru o persoana agresiva.

Principiile sunt mult mai multe dar ca prin pas, pentru a invata ceva din ce se preda, practicantii la cursuri arte martiale copii invata sa renunte la orgolii si ambitii personale.

Copii sunt si ei de diferite varste si le corespund capacitati diferite de intelegere. Dar indiferent de nivelul la care percep aceasta cunoastere aplicata prin propriul corp si minte, se intampla acelasi lucru, anume nu dezvolta violenta.

Singurul lucru ce conteaza cu adevarat in invatarea unei arte martiale reale este sa te invingi petine insuti in primul rand.

La antrenamentele de arte martiale copii asta corespunde renuntarii treptate la tot felul de comoditati. Copii treptat capata tendinta de a fi mai atenti, de a se concentra mai bine si mult in a intelege de la simplu la elaborat aceste principii de gandire, miscare, lupta in aceasta ordine.

 

Ce inveti in primul rand la arte martiale copii

Lupta in sine nu este exclusa, dimpotriva si imbraca forma de kumite cu adversar real si kata cu adversar imaginar.

Practicarea ambelor cu intelegere o va ridica pe cealalta in calitate. In schimb a practica doar kata sau kumite nu aduce limitare mare.

Cand inveti ca poti reusi sa treci peste fricile tale personale, confort, chef, dureri, limitari si reusesti sa avansezi in karate, atunci ai si tehnologia de avans personal in viata. Algoritmul este acelasi.

Cand invataturile astea iti intra in sange de la varste mai mici, ai tendinta de a deveni un razboinic pasnic.

cursuri arte martiale copii

Este infinit mai bine sa te pregatesti pentru o lupta sau razboi ce nu va avea niciodata loc datorita priceperii tale de a-l evita, decat de a te trezi intr-unul complet nepregatit.

In viata de toate zilele cam asta se intampla si cu tine. Nu te lucrezi, fizicul sta, nu stii sa treci cu adevarat peste tine, sa te invingi si astfel ajungi sa te lupti cu toti si cu toate prin propriile frustrari, preconceptii, angoase, frici.

Altfel, cand ajungi sa fii propriul tau maestru, stapan pe tine in primul rand, pregatit de orice lupta, ajungi sa nu mai ai vreuna caci prin atitudinea ta o faci imposibil de castigat inainte de a o incepe, pentru eventualii adversari.

La asta este buna practicarea unei arte martiale reale la cursuri arte martiale copii ShuHaRi Dojo

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

  • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
  • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
  • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
  • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo