• 2
cursuri karate adulti si cursuri de karate bucuresti

Cursuri de Karate Bucuresti Wado Ryu la Scoala ShuHaRi Dojo

Stilul practicat la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi este Wado Ryu, ce in japoneza inseamna “calea pacii”.

Practicantii de Wado Ryu karate invata de fapt arta pacii si nu cea a razboiului, precum este gresit inteles karate-ul. Spre deosebire de aste stiluri de arte martiale, in Wado Ryu karate inveti cum sa obligi adversarul sa renunte la lupta, decat sa-l distrugi fizic. Este o cale mult mai eleganta si folositoare cu invataminte pozitive in viata de zi cu zi.

Practicantii de Wado Ryu invata astfel sa devina niste razboinici pasnici, urmand de asemenea o filozofie aparte dintre cele ce stau la baza multor alte stiluri de lupta.

Aceste cursuri de karate Bucuresti, se adreseaza celor ce isi doresc o schimbare profunda la toate nivelele.

Am identificat 12 categorii de influente pozitive prin care un adult isi poate schimba viata:

 1. sanatatea si conditia fizica

 2. capacitatea intelectuala

 3. partea emotionala

 4. caracterul

 5. viata spirituala

 6. relationarea cu ceilalti

 7. parentingul

 8. viata sociala

 9. aspectul financiar – oare nu te ”vinzi” mai bine cand esti sigur pe tine?

 10. cariera profesionala

 11. calitatea vietii

 12. viziunea de viata

Prin participarea ta la cursurile de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo iti poti influenta pozitiv de departe, cele mai multe dintre ele. Asta spre deosebire de cursurile de dezvoltare personala ce in cele mai bune cazuri ating doar cateva.

Sigur, pentru copii pot fi valabile doar anumite puncte in functie si de vizunea parintilor lor.

 

Despre Wado Ryu karate prin Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

Exista o diferenta in abordarea Wado Ryu, fata de alte stiluri de arte martiale si anume sa nu-ti distrugi adversarul. Acest principiu este luat din vechea scoala de arte martiale ale samurailor japonezi, deoarece acest stil a fost singurul dezvoltat in Japonia continentala.

Aceasta abordare arata cat de diferit sunt percepute artele martiale datorita mass mediei, fata de ce sunt ele in realitate.

cursuri de karate bucuresti

Sigla Wado

Wado Ryu Calea Pacii si Armoniei

Wa-do mai inseamna si “calea armoniei”. Caracterul “Wa” se regaseste in primul articol al primei Constitutii Japoneze, semnificand ca Wa este insusi spiritual japonez.

“Do” inseamna cale de urmat, drum. Deci in traducere din japoneza Wado – inseamna calea armoniei dintre cer, pamant si oameni, armonie ce se va regasi in toate tehnicile acestui stil de karate.

Wado ryu karate – a fost creat de sensei Otsuka Hironori ( 1892 – 1982) in 1934 prin imbinarea karate-ului traditional din Okinawa, cu o alta arta martiala traditionala japoneza Shinto- yoshin – ryu Jyujutsu.

 

Avantajele practicarii Wado Ryu la karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In acest stil de arta martiala nu se foloseste forta fizica, ci mai degraba principiile de gandire si lupta folosite de samurai: Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jyu Jitsu [lupta cu sabia/arma].

Pozitiile folosite sunt naturale, fara a induce tensiuni inutile in ligamente, articulatii, tendoane, muschi. Astfel se evita aparitia in timp a accidentarilor sau uzurilor specifice practicarii karate.

De fapt la antrenamentele de Wado Ryu karate Bucuresti ShuHaRi, practicantii de Wado vor invata sa-si relaxeze corpul. Asa vor invata sa se miste cu ajutorul energiei interne (ki) si cu ajutorul energiei externe (gravitatia).

Sensei Naka un profesor renumit al altui stil de karate si unul din actorii principali ai filmului Kuro Obi, prezinta interesul sau in studiul in detaliu al stilului Wado Ryu. Acesta este uimit de profunzimea Wado Ryu si de principiile profunde ale acestui stil de karate.

Sensei Naka un profesor renumit al altui stil de karate si unul din actorii principali ai filmului Kuro Obi, prezinta interesul sau in studiul in detaliu al stilului Wado Ryu karate. Acesta este uimit de profunzimea Wado Ryu si de principiile profunde ale acestui stil de karate.

 

Specificul Wado la Karate Bucuresti ShuHaRi Dojo

In toate tehnicile de Wado Ryu karate se vor urmari in primul rand respectarea principiilor de miscare. Acestea conduc la eficacitate prin dinamica corpului si nu prin folosirea muschilor. Asta da multa autonomie pana la varste inaintate.

Deci aceste principii de miscare urmaresc armonia si nu forta fizica, aranjand corpul natural in tranzitia dintre 2 pozitii initiala si finala.

Stiinta de karate daca vrei, este reprezentata de cum executi si ce intelegi din aceasta tranzitie in care se intampla foarte multe lucruri. Cum iti reprezinti axa corpului si variatia centrului de greutate in raport cu ea, cum o deplasezi inainte, inapoi, cum schimbi directia, cu avansezi cum te retragi, cum si cand respiri, cum generezi energia interna, cum o variezi pe cea externa si multe altele.

Acest efectiv mare CUM FACI iti creaza multe intrebari. Cand ai si raspunsurile si le poti aplica, atunci poti spune ca stii karate si nu ca dai doar din maini picioare si tipi cu parul zburlit pe ceafa.

Blocajele spre deosebire de alte stiluri de karate vor absobi si devia atacul adversarului. Deplasarea se va face prin modificarea greutatii proprii in raport cu solul. Forta in lovire se va obtine respectind principul armoniei si nu al folosirii muschilor.

Toate acestea provin din influenta Shinto Yoshin Ryu. Aceasta este stravechea arta martiala Japoneza a carui principii guverneaza stilul Wado. La Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se pune accent in primul rand pe respectarea acestor principii:

 • generarea energiei interne (ki)

 • folosirea energiei externe (gravitatia)

 • armonia principiilor de natura opusa generatoare de energie si mai putin a fortei fizice brute

Astfel acest stil de karate practicat la clubul nostru de karate Bucuresti este potrivit:

 • copiilor pentru dezvoltarea fizica multilaterala armonioasa si a caracterului

 • tinerilor pentru sportul competitional eliminand uzurile fizice si accidentarile specifice karate-ului

 • adultilor datorita laturii adanci si complexe traditionale a wado ryu potrivita dezvoltarii fizice si spirituale

 

Wado Ryu Karate potrivit dezvoltarii inteligentei

Acest stil de karate mosteneste foarte mult din stilul traditional okinawan shuri-te. Miscarile specifice sunt foarte rapide si lungi, specific samurailor.

Sensei Otsuka Hironori, a creat Wado Ryu pentru a-l introduce studentilor japonezi, elitelor de atunci. A rezultat un stil foarte inteligent de karate, dar in acelasi timp, la prima vedere, foarte complex.

Odata intelese aceste principii de miscare izvorite din insasi filozofia Armoniei, practicantul de Wado are marele avantaj al avansului spiritual.

Dupa cel de al doilea razboi mondial Wado Ryu s-a raspandit in intreaga lume.

 

Generatii de Sensei Wado Ryu

Prima generatie de Sensei a apartinut Sensei Suzuki, Sensei Takashima si Sensei Arakawa.

Mai tarziu Senseii Kono, Shiomitsu, Ishikawa, Iwasaki, Sugasawa, Sakagami si Ajari au raspandit invataturile Wado.

Aceasta este genealogia raspandirii Wado Ryu karate in Europa dar si Romania.

cursuri de karate bucuresti wado ryu karate

Astfel la Club de Karate Bucuresti ShuHaRi se va invata karate-ul japonez conform genealogiei prezentate mai sus.

Daca doresti si tu sa practici cel mai frumos si inteligent stil de karate te poti inscrie pentru unul din locurile disponibile.

Inscrierea la Wado Ryu karate Bucuresti se face dupa ce parcurgi textul de mai jos si prin acceptarea seriozitatii si perseverentei drept calitati tabu in a reusi de fapt in orice. Daca esti OK cu aceste 2 valori macar, te asteptam cu drag la cursuri de karate Bucuresti Shu HaRi Dojo.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

2 Comments

Adrian Munteanu

ianuarie 6, 2020 at 1:30 pm

Buna ziua,

E vreo sansa sa mai reveniti cu cursuri pentru copii pe Brezoianu (la Universul)?

Cu stima, Adrian M.

  admin_shuhari

  ianuarie 6, 2020 at 4:54 pm

  Buna ziua,
  Din pacate in zona Brezoianu nu mai pot reveni, deoarece am deschis o sala aproape de metrou Unirii, langa intersectia cu Blvd Marasesti langa maternitatea Bucur. Acolo se ajunge in 7 minute de la metrou dar si cu masina. In zona Brezoianu accesul era dificil cu masina mai ales la ore de varf.
  O zi frumoasa

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti