• 0
cursuri dezvoltare personala copiii

Cursuri Dezvoltare Personala Copii ShuHaRi Dojo Bucuresti

Sunt destui de multi parinti ce cauta cursuri de dezvoltare personala copii. Daca ne uitam la cum se prezinta copii in majoritatea lor, azi,  iti dai seama ca doar niste cursuri dezvoltare personala copii clasice, nu prea au sanse sa ii ajute cu adevarat.

Poti sa le lucrezi mintea, cunostintele, interactivitatea, lucrul manual poate, dar daca copilul nu face ce au facut altii atatea generatii, nu se poate dezvolta normal.

Cred ca e prima data intr-o istorie milenara cand generatii intregi de copii nu se mai misca fizic. Afara pe strada exclus la ce vremuri traim, iar in sala de sport nici atat.

Multi parinti au devenit sabotori si complici la distrugerea, cateodata cu buna stiinta pentru propriul confort, a sanatatii de maine a copiilor lor.

 

Cursuri dezvoltare personala copii fara implicarea miscarii fizice educate

Le dau tableta, telefon, televizor si alte hipnotizatoare menite sa le capteze atentia pentru a nu-si mai deranja parintii cu manifestarea normala a unei copilarii energice. Asa toata lumea e fericita in prezent, spre nenorocirea unor viitori adulti ce vor suferi aproape un handicap fizic in ciuda participarii lor doar la niste cursuri dezvoltare personala copii clasice.

In toata istoria omenirii pana acum, copii s-au jucat, alegrat, miscat, s-au catarat in pomi, au sarit garduri fugariti de proprietarii fructelor ”furate”, s-au jucat de-a razboiul sau diverse alte jocuri ce implicau tot ce am spus. Asa s-au format in oameni puternici mental si fizic, sanatosi, cu un bagaj de miscari foarte complexe, ce au dus si razboaie si munca si multe altele. Cu alte cuvinte au creat o istorie demna de relatat.

De cateva generatii, gata, toata aceasta formare naturala a incetat si a inceput hipnotizarea mintilor lor cu efecte directe in crearea de handicapuri mentale, emotionale, urmare a celei fizice.

Atata timp cat azi copilul nu poate, pentru ce nu stie:

 • sa fuga
 • sa sara fie si intr-un picior
 • sa se catere
 • sa cada
 • sa se ridice
 • sa dribleze cu o minge facuta din carpe macar
 • sa stea de dimineata pana seara afara
 • sa socializeze, etc

el nu va avea bagajul minim de miscari ce sa-i permita o folosire corespunzatoare a corpului. Si daca nu si-l foloseste macar la minim si mintea si emotionalul va avea de suferit.

 

Cat poate compensa un curs de dezvoltare personala copii

Bolile se vor instala mai repede si adultii de maine, copii de azi sunt pur si simplu victime ale comoditatii, nestiintei, sabotajului parintilor lor.

Degeaba ii dau la cursuri dezvoltare personala copii daca acestia raman sau se transforma in handicapati fizic. Nu uita ca mintea eterica in fond, produsul creierului, sta pe un corp. Intr-un fel sta pe unul sanatos si altfel pe unul nu prea OK.

Aveau latinii o vorba ”mens sana in corpore sano” adica minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

Consideratiile medicale pentru care se justifica necesitatea antrenarii corpului fizic ca sa fie si mintea sanatoasa, nu le expun considerandu-le clare.

Dar daca nici istoria nu valideaza dezvoltarea mentala, fizica, emotionala urmare a unei copilarii active fizic, nu mai am ce zice.

In acest context al schimbarii conditiilor in care cresc copii azi, sportul este imperios necesar pentru a avea generatii viitoare sanatoase din toate punctele de vedere.

Acum ca poate ai recunoscut si tu necesitatea miscarii educate a copiilor prin sport, ca cealalata prin joaca nu mai e posibila, sa vedem cum ei se pot dezvolta mai mult, mai complex personal, uman.

 

Caracter vs Atitudine la cursuri dezvoltare personala copii

In trecut nu existau cursuri dezvoltare personala copii, dar adultii pasonati de domeniu incepeau cu dezvoltarea caracterului. Dupa inceputul secolului XX niste destepti au sarit peste dezvoltarea caracterului direct in cea a atitudinii.

Atitudinea este de fapt consecinta, expresia caracterului si asa generatii intregi de dezvoltati personal cand au dat de greu si-au dezamagit cu brio ”followerii” dar si pe ei insisi.

Ca dezvoltarea atitudinii e doar o pacaleala de sine, se vede in sporturile de contact.

Cu ce atitudine mesterita pe bancile cursurilor de dezvoltare personala poti intra intr-un meci de box, MMA, karate, cand acolo te asteapta pumnii adversarului?

Iti cam tremura piciorusele si treaba nu tine, tradandu-ti originea nelucrata a atitudinii, adica de fapt caracterul neschimbat.

In concluzie, cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii sunt cele ce incep si implica dezvoltarea caracterului lor.

Caracterul sta la baza atitudinii fata de tot ce va intampina in viata acel copil. Un caracter slab va genera o atitudine slaba si nepotrivita, iar unul puternic va oferi o atitudine ferma potrivita situatiei in care se va afla persoana.

Sa mai tinem cont ca barbatii de azi nu mai sunt barbati, fiind agatati de fusta mamicii lor si la 40 si ceva de ani, iar femeile nici ele nu prea mai sunt ce au fost.

Daca vrei sa schimbi ceva la copilul tau sa nu ajunga in halul in care se prezinta multi in ziua de azi, schimbi ceva din caracterul lui incepand de azi.

Cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii sunt acelea ce implica toata dezvoltarea emotionala, mentala, a caracterului, inteligentei TOATE LA UN LOC drept impreuna cu cea fizica.

 

Antrenamentul de karate ShuHaRi Dojo ca si cursuri dezvoltare personala copii

Antrenamentele de karate din cauza resorturilor multiple implicate, pot fi considerate cele mai bune cursuri dezvoltare personala copii.

Hai sa vedem ce origini are karate-ul in general si in mod special stilul practicat la ShuHaRi Dojo, cu invataturile sale asociate.

Karate inseamna lupta, iar in trecut samuraii isi petreceau viata luptand pentru onoarea lor si pentru cea a stapanilor lor. Poate ai vazut in filmele bune, ce insemna sa fii samurai in acele vremuri din Japonia feudala. Ti le recomand pe cele in regia lui Akira Kurosawa cu Toshiro Mifune actor. Acolo mai vezi si alt punct de vedere decat cel al Holywood-ului ce a facut deservicii destul de mari tuturor artelor martiale.

 

Educatia de copii a samurailor din vechime si dezvoltare personala copii

Samuraii erai considerati modele de viata in acel tip de societate si nicidecum nu invarteau sabia deasupra capului ca nebunii taind oameni in stanga si dreapta. Partea cu capetele ce zburau in toate partile o spune Hollywood-ul, dar in realitate nu era deloc asa.

Samuraii parcurgeau o formare intensa catre perfectiune, de copii, printr-un cod de conduita numit Bushido. Ei detineau mai multe functii in stat ce implicau economia, administratia, fara a fi doar combatanti. Dar stiau toti sa lupte bine si sa fie model prin caracterul de care dadeau dovada, caracter ce nu-i trada in situatii critice.

Codul Bushido isi are originea in Zen ce este guvernat de principii cat mai aproape de cele obiective. Azi se opereaza cu principii subiective, adica adevarul este in functie de cum te aranjeaza sa-l spui conditionat de situatie.

Principiile obiective sunt la locul lor chiar daca tu existi sau nu, si-si fac simtite efectele respectarii lor sau nu, functie de deciziile tale de a le urma sau a nu le urma.

Cum ar arata viata ta sau a copilului tau daca te-ai dedica unei practici ce are la origine codul Bushido? Cum ar arata niste cursuri dezvoltare personala copii ce ar urma aceste principii?

 

Karate Japonez este guvernat de Bushido ce are ca esenta Zen

Bushido practicat si respectat la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, se bazează pe șapte principii esențiale:

1. Seigi: Decizia corectă și corectitudinea
2. Yuki: Bravie și eroism
3. Jin: Compasiune și bunăvoință pentru toți
4. Reigi: Curtoazie și acțiuni corecte
5. Makoto: Adevăr și sinceritate totală
6. Meiyo: Onoare și glorie
7. Chugi: Devotament și loialitate

Prin Bushido s-a urmarit si dezvoltarea spiritului martial si al curajului ca aspecte esentiale a Bushido. Samuraii urmau codul de conduita cu strictete pentru a-si armoniza mintea cu corpul si de a dezvolta calmul mintii. Acestia ajungeau la heijoshin ce inseamna o minte calma zi de zi, in orice situatie.

cursuri dezvoltare personala copiii
Asemenea samurailor si practicantii de karate de azi urmeaza acelasi cod de conduita in Dojo, in varianta sa moderna Dojo-kun. Respectarea acestuia le permite sa-si dezvolte aceleasi calitati in timp dar in conditiile unei societati moderne si contemporane.

Prin respectarea Dojo-kun la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, acestia ajung si ei la armonizarea mintii si corpului prin dezvoltarea calmului mintii in orice situatie. Situatiile sunt cele intalnite in sala de antrenament, variate, nerepetitive, ce implica lupta cu sinele in invatarea si lupta propriuzisa.

cursuri karate adulti bucuresti prin cursuri dezvoltare personala copii

Acum ai vazut un paralelism intre practicantii acestui gen de arta martiala contemporani si samuraii din vechime, pe baza principiilor comune ale unei arte martiale stravechi si cea predata la ShuHaRi Dojo.

Acum arunca o privire la regulile Dojo-kun ce provin din Bushido pentru a intelege de ce sunt potrivite pentru cursuri dezvoltare personala copii prin karate.

 

Regulile Dojo Kun la cursuri dezvoltare personala copii

Principiile de care s-a vorbit pana acum, ce guverneaza actiunile practicantilor la cursuri dezvoltare personala copii dar si in afara lor, sunt exprimate prin Dojo-kun.

Jinkaku kansei ni tsutomuru koto
Sa-mi dezvolt continuu caraterul

Makoto no michi o mamoru koto
Sa caut adevarul

Doryoku no seishin o yashinau koto
Sa-mi dezvolt capacitatea de efort si tenacitatea

Reigi o omonzuru koto
Sa respect principiile morale

Kekki no yuu o imashimuru koto
Sa ma delimitez de violenta

Dupa cum vezi antrenamentele de karate pot fi considerate adevarate cursuri dezvoltare personala copii prin dezvoltarea caracterului. Spuneam la inceput ca totul incepe cu dezvoltarea caracterului, iar efectul este o atitudine pe masura si nu invers, caci vei ajunge sa te tradezi singur la prima greutate intalnita.

Uite si in Busido cu varianta sa contemporana Dojo Kun, exista acelasi algoritm de dezvoltare a practicantului fara de care nu te poti raporta la adevar ca principu obiectiv.

Afla acum ca la ShuHaRi Dojo se tin antrenamente de karate cu specificul de cursuri dezvoltare personala copii. In plus stilul practicat la cursurile noastre difera esential de celelalte stiluri de karate datorita:

 • principiilor adoptate direct din scoala stravehe japoneza Shinto Yoshin Ryu
  adoptarii principilor din jiu jitsu, ce fac ca duritatea fizica sa fie eliminata din aceste cursuri karate
 • folosirii energiei interne (ki), celei externe (gravitatia), a sincronizarii, axei, principiilor de natura opusa
 • continuitatea invataturilor direct prin filiera japoneza a unui club de karate renumit in Japonia

Aceste cursuri dezvoltare personala copii constau in mare parte in antrenamentul mintii. Mintea copiilor va fi prima solicitata in a intelege in ce constau principiile karate-ului si cum sa le aplice prin corp.

 

Dezvoltare Personala Copii Prin Formarea caracterului vs perfectionarea atitudinii si atat

Acum o sa detaliez ce inseama raportarea ta la principiile obiective fata de cele subiective, dar si ce impact in viata ta pot avea respectarea unora sau a altora.

Latura importanta a filozofiei si principilor pe care trebuie sa se bazeze o dezvoltare personala copii la antrenamentele noastre, este formarea caracterului practicantului.
Astazi se pune accentul acolo unde mai exista interesul dezvoltarii personale, doar pe dezvoltarea unui tip de atitudine si atat. Asa ti-am aratat la inceput.

Din pacate acest gen de ”luat pe scurtatura” precum ”haina face pe om”, creaza persoane superficiale.

In situatii critice oameni vor reactiona conform laturilor ascunse si nelucrate ale propriului caracter.

Atitudinea ”imbraca” comportamentul precum haina pe om. Un caracter se formeaza in zeci de ani, dar o haina o cumperi in 5 minute ca sa-ti stea bine pe tine.

De aceea cizelarea si formarea caracterului a fost atat de importanta in epoca samurailor, tocmai pentru ca acestia sa fie puternici in vremuri dificile.

Nici vremurile de astazi nu sunt usoare si de aceea un caracter puternic cu o minte calma si linistita, vor asigura sanse mai mari de reusita pentru practicantul de karate.

Vremuri dificile atunci dar si acum, te pot duce cu mintea la necesitatea acestui tip de dezvoltare personala complexa a copilului tau.

Nimeni nu poate anticipa cum va fi maine, dar asa cum se prefigureaza acum vor veni vremuri grele. Asa se intampla intotdeauna dupa vremurile tulburi pe care le traim in momentul in care scriu acest text.

Societatea se va reaseza, raporturile sociale, economice vor suferi modificari, relatiile dintre oameni deja se schimba. Exista o alta dinamica a interactiunii umane ce a aparut doar de cativa ani si lucrurile se schimba in continuare.

Intr-o asemnea lume crezi ca se va descurca copilul tau daca sta acum apatic in fata calculatorului urmarind hipnotozat bitii pe ecran? Fa un exercitiu de imaginatie.

 

O lectie pretioasa la dezvoltare personala copii

Cea mai importanta lectie de viata la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo este ca acestia sa stie ca pot si cum anume sa-si atinga un scop ales de ei. Pentru asta au nevoie de perseverenta fara de care nu se pate face nimic.

Azi toti, dar toti vor totul de-a gata si repede. Nu ajung asa la rezultat, se plictisesc si renunta la fel de repede.

Perseverenta este o calitate definitorie pentru succesul in viata, pe care o manifesta din ce in ce mai putini, asa ca merita educata.

Noi predam o arta martiala ce formeaza practicantul in a se cunoaste pe sine la un nivel superior, sa stie cum sa-si administreze resursele mentale si fizice pentru un rezultat de calitate pe lunga durata.

Ca practicant cand vezi ca faci ce trebuie, esti perseverent si ai rabdare sa lasi timpul sa treaca facand ce stii ca este bine si ajungi la un rezultat ce te uimeste si pe tine, ala este raspunsul.

Odata invatata lectia asta o poti aplica in orice domeniu de activitate personal sau profesional. La asta serveste o arta martiala pur Japoneza abordata ca si dezvoltare personala copii la ShuHaRi Dojo.

Daca ai un copil ce sta abulic in fata calculatorului cu mintea tranchilizata de o dependenta bolnavicoasa fata de programe ce au tendinta sa se suprascrie pe creierul copilului tau, poate e bine sa te gandesti la viitorului lui. Daca il lasi asa cum va arata?

 

Cursuri Dezvoltare Personala Copii cu Impact Pozitiv Direct in Viitorul Lor

Dar daca il motivezi sa iasa din acest univers si sa intre in lumea reala si sa te implici in a-l trimite sa faca un sport, cum va arata?

Fa un exercitiu de imaginatie si proiecteaza-ti imaginea copilului tau intr-un viitor nu prea departat in ambele situatii.

Trage singur concluzia daca invatatea unei arte martiale reale abordata ca si cursuri dezvoltare personala copii in maniera prezentata, il poate ajuta si mai bine.

Daca vezi mai mult acum la finalul articolului decat inainte de a-l citi si vrei cu responsabilitate sa te implici in a-ti trimite copilul la astfel de cursuri dezvoltare personala copii, citeste textul de mai jos.

Daca esti de acord cu seriozitatea si perseveranta drept calitati de care trebuie sa dati impreuna dovada [copil – parinte] apasa pe butonul din josul paginii.

Astfel ai sa-l inscrii la antrenamentele noastre de karate ce nu sunt altceva decat cursuri dezvoltare personala copii. Te asteptam cu drag la una din grupele anuntate dimineata sau dupa amiaza.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti