• 0
cursuri karate copii shuhari dojo

Cursuri Karate Copii si Adulti Fara Agresivitate si Duritate

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri karate copii Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
 
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
 
Wado Ryu are la baza principiile din Ken Jitsu (lupta cu sabia) si (Jiu Jitsu) lupta cu mana goala, specifice samurailor din Japonia Centrala.
 
Toate celelalte stiluri de karate Shito Ryu, Goju Ryu, Shotokan, au foarte multe influente chinezesti (un sir de lovituri si blocaje) ce implica duritati inutile si forta musculara.
 

Karate japonez si karate occidental

Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva.
 
Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.
 
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
 
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.
 
Pe masura ce copii cresc in varsta, abilitati, vor percepe noi si noi aspecte a ceea ce deja au invatat, continuand sa evolueze fara o limita anume. Alte elemente noi vor veni de asemenea sa completeze antrenamentele atat sportive, traditionale cat si de mod de viata.
 
Adulti vor putea practica aceasta arta martiala fara sa implice un efort fizic deosebit si fara duritatile specifice altor arte martiale. Se vor echilibra sub multe aspecte, isi vor recastiga increderea in sine, dezvolta personal real.
 
Accentul atat la copii cat si la adulti se va pune pe ARMONIE ce va fi inclusa in stilul zilnic de viata al fiecaruia.
 
Urmarim dezvoltarea sportiva generala multilaterala, specifica a corpului in karate doar in functie de varsta, a mintii si spiritului, totul in acelasi timp.
 
Unitatea Spirit – Minte – Corp (Shin Gi Tai) dominata de Armonie, nu e doar o poveste de marketing, ci calea Wado Ryu.
 
Linia de invatare a instructorului Simionescu Alexandru este exclusiv Japoneza, exemplificata in poza.
 
Instructorul este certificat 3 Dan de Japan Karate Federation, cu examene sustinute cu comisie internationala alcatuita din Sensei Japonezi si de alte nationalitati, din tari precum UK, Ungaria, Suedia, etc.
 
Participantii indiferent de varsta, vor putea practica pentru simpla placere, sau vor putea sa fie inclusi in circuitele sportive interne si internationale agreate de Federatia Romana de Karate.
 
Ce ne intereseaza ca si organizatori ai acestor cursuri de karate, este ca participantii sa dea dovada de seriozitate, sa practice cu placere si intelegere o arta martiala deosebita si completa.
 
Astfel practicantii de Wado Ryu, vor putea deveni adevarati razboinici pasnici, cunoscatori la nivelul profund a unei arte martiale complete, complexe, formatoare de caractere si spirite Armonioase.

cursuri karate copii shuhari dojo

 

Karate copii ce trebuie sa stii

Noi nu predam la karate copii, ”bataie”, autoaparare, aplicatii contondente de strada, si altele de gen, ci oferim o linie de invatare foarte aproape de cea a vechiilor samurai, pentru:

 • o dezvoltare personala reala multilaterala
 • o alta abordare mentala si fizica a legaturii minte-corp
 • construirea dexteritatii mentale si fizice, cresterea inteligentei la copii
 • invatarea a unor noi principii de gandire si miscare, ce sa permita lucrul cu energia interna, gravitatia, axele corpului, si multe alte ”secrete” ale samurailor – ce permit o dezvoltare spirituala in fond, mult in afara sportului
 • un mijloc suplimentar de educatie pe mai multe planuri sportiv, traditional autentic Japonez, mod de viata, etc
 • pregatire generala fizica si specifica in acest stil deosebit de karate
 • includerea practicantilor in circuitele competitionale internationale de stil, cu energie buna, prieteni din multe tari ca Austria, Ungaria, Irlanda, Anglia, Japonia, etc, fara ambitii si orgolii ce strica atmosfera

Cunostintele dobandite de tine sau copilul tau la cursurile noastre de karate copii, pot fi aplicate practic doar in competitii.

 

De ce nu incurajam sa urmaresti eficienta de ”strada”

In afara unui alt principiu Dojo Kun ce conduce practicantul la a se delimita de violenta, mai sunt si niste aspecte practice pentru care nu ar fi bine sa escaladezi violenta de strada.

Acestea sunt gloantele [fie si de cauciuc] si avocatii. 

Si unul si altul se manifesta mai eficient decat cunostintele tale sau ale copilului tau de karate pe strada sau la scoala. De aceea nu agreem persoanele violente sau cu inclinatii de acest gen la cursuri karate copii sau adulti.

 

Senzatii tari si la cursuri karate copii

Asa ca motivatia ta de a practica acest stil de karate trebuie sa fie strict in zona de evolutie personala atat pentru tine cat si pentru copilul tau.

Competitiile sportive in schimb, iti vor oferi din plin o zona larga de realitate. Acolo vei realiza ce inseamna sa concurezi cu practicanti poate mai buni ca si tine, ce se scoala in dimineata aia cu o singura fixatie in cap. Anume aceea de a castiga.

Mai pune publicul, tensiunea si emotiile momentului, numarul mare de participanti cu ambitiile si orgoliile lor, prezenta mass mediei cu ”zoom-ul pe tine”, dar si alte elemente ce sa iti ofere o mare doze de ”senzatii tari”.

Crede-ma, dupa ce treci de cateva incercari de acest gen o sa ai aceeasi parere si anume ca aceste competitii sportive sunt tot ce-ti trebuie ca sa te simti verificat in cunostintele tale de karate copii si adulti.

Ele pot fi  interne si externe sub regulament World Karate Federation cu arbitru, judecatori, comisie, etc. Astfel daca invingi ai parte de un loc pe podium, recunoastere, premii. Pe strada … te asteapta altceva.

 

Cursuri karate copii ca si dezvoltare personala

O abordare mai aproape de ce urmarim noi prin cursurile noastre de arte martiale, este urmatoarea.

Odata cu decizia ta de a participa la aceste cursuri karate copii, pornesti de fapt intr-o calatorie. Tu deja traiesti intr-un anumit mediu si ai anumite valori si perceptii despre ce poti si nu poti face.

Prin tenacitatea ta ca la fiecare antrenament sa te depasesti pe tine insuti, iti vei schimba perceptia asupra propriei persoane.

Depasindu-ti inertia, zona de confort, temerile, discomfortul fizic, oboseala, iti vei crea treptat un alt model de realitate. Vei putea, fireste, mult mai multe decat inainte.

Lupta in sine nu este exclusa, dimpotriva, doar ca pana acolo se urmeaza o cale anume de dezvoltare a calitatilor atat la copii cat si adulti. Oricum este mult mai elegant si onorabil sa lupti in acest mod.

 

Cu rabdarea treci marea la cursuri karate copii ShuHaRi Dojo

La aceste cursuri karate copii si adulti creez mici ‘’misiuni’’ sub forma unor exercitii specifice, ce te vor provoca sa aduci de fiecare data doar cu 1% mai mult curaj, rezistenta, suflet, dorinta, mai putin atasament si ego.

Daca la fiecare antrenament aduci doar 1% in plus fata de cel precedent, gandeste-te unde vei fi intr-un an.

Intr-un an poti avea 90 antrenamente la care daca aduci de fiecare data doar 1% in plus, ai la finalul unui an castig de 90%.

Adica aproape ti-ai dublat calitatile fata de anul precedent ceea ce inseamna déjà foarte mult.

Modelul tau diferit de realitate [cea pe care ti-ai creat-o] va aduce cu sine si un alt sistem de viata ce sa-l intretina si sa-l dezvolte pe mai departe.

Practicarea acestui stil de karate, este de fapt un nou sistem de viata ce dezvolta in sens pozitiv modelele tale de realitate. De fiecare data vei putea mai mult, fata de tu cel de dinainte.

Efectul acestei transformari este de a-ti fi schimbat déjà atitudinea interioara inclusiv fata de conflicte.

Si numai prin prezenta de spirit si atitudine le poti evita fara sa le escaladezi.

Din cate vezi nu ti-am vorbit de tehnici, ci de cum te vei forma tu ca si persoana mai buna in viitor la antrenamentele noastre.

Asa ca iata ce diferenta de perceptie ai acum intre cea de la inceput de ”bataie” si ultima, in care se parcurge o continua transformare a practicantului intr-o persoana mai buna din toate punctele de vedere.

In concluzie predarea Caii Armoniei – Wa = Armonie si Do = cale – la cursuri karate copii si adulti se face doar in scopul performantei in sport si al dezvoltarii personale si spirituale reale, asa cum procedau si samuraii din vechime.

Cursuri karate copii Wado Ryu in afara tiparului clasic de ”karate”

Karate-ul este mai mult cunoscut prin latura sa sportiva, competitionala, artistica. Dar aceasta este doar una din cele 3 cai de invatare a unei arte martiale autentice.

Principiile de miscare si filozofice de care am vorbit pana acum, se reflecta de fapt in 3 moduri de antrenament:

 • sportiv cu posibilitatea de selectie pentru performanta
 • traditional autentic japonez cu explicatiile de rigoare
 • de mod de viata. 

Ce scoate cursuri karate copii Wado Ryu din tiparul clasic al artelor martiale si al genericului, sunt principiile pe care acest stil se bazeaza.

Wado Ryu desi la prima vedere nu se deosebeste de alte stiluri, are la baza principiile din jiu – jitsu [lupta cu mana goala], si ken jitsu [lupta cu sabia].

Asta il scoate de fapt din tiparul sirului de lovituri si blocaje, specifice stilurilor de karate cu influente puternice chinezesti.

Fiind mai ”soft” il face mult mai potrivit pentru karate copii si de fapt pentru toate categoriile de varsta.

 

Cum inveti sa opui Armonia Fortei Fizice 

In ziua de azi copii se joaca prea putin in natura si nu pot sa-si dezvolte natural calitatile fizice necesare unei vieti echilibrate. Din cauza ca nu mai alearga sau catara in copaci, nu si-au dezvoltat coordonarea dintre minte corp.

Stand prea mult pe telefon, tableta, copilul sau tanarul are echilibrul deranjat deoarece sistemul de referinta este virtual si nu real. Atentia devine deficitara si cu timpul se instaleaza zapaceala si superficialitatea.

Din acest motiv sportul este bun. Dar sporturile se impart in mai multe categorii:

 • miscari ciclice (repetitive precum alergatul)
 • miscari aciclice (luptele, boxul, artele martiale)
 • sporturi individuale
 • sporturi de echipa

Dintre toate, la karate copii Wado Ryu mintea si corpul practicantului invata sa opuna fortei fizice chiar armonia.

Asa se dezvolta capacitatea neurologica de adaptare la un mediu in schimbare ce impinge fizicul la performante superioare altor sporturi.

Asa cum a spus, dintre toate stilurile de karate, Wado – Ryu foloseste principiile din Jiu – Jitsu ce inseamna absoarberea, dirijarea si evitarea fortei adversarului. Pe langa ca este total deosebit si complex, dobandirea unor astfel de abilitati face ca practicantul sa aiba caratceristici fizice mentale emotionale, net superioare altor sporturi.

Antrenamentele noastre au caracter de joc pentru copii, iar pe masura inaintarii catre maturitate a practicantului capata caracter de educatie, dezvoltare mentala, emotionala, fizica dar si spirituala. 

Multi considera ca stiu ei ce inseamna karate copii, sau altii pur si simplu nu-i intereseaza decat sa-si ”dea copilul la karate” sa faca si el ceva sport.

Acum tu stii mult mai multe decat ceilalti si poti decide daca ce facem noi este pentru tine sau nu.

Daca consideri ca da, acceseaza acum sectiunea de inscriere la karate copii si adulti.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti | Citeste si apoi inscrie-te

Te rugam sa consideri urmatoarele, daca te inscrii la cursurile noastre:

 • prima sedinta nu este gratuita
 • singura cerinta din partea noastra pentru practicanti, indiferent de varsta, este seriozitatea
 • karate in sine acopera toate tipurile de efort conform UNICEF, deci nu este necesar sa faca si alte sporturi pentru o dezvoltare complexa. Dar daca tot iti doresti acest lucru macar sa nu faca 2 antrenamente in aceeasi zi
 • la cursurile noastre copii si adultii, nu fac contact fizic violent, agresiv, deci nimeni nu bate pe nimeni
 • nu permitem prezenta in si la sala noastra de antrenament, a adolescentilor ''precoce'' cu apucaturi nesanatoase si agresive
 • respectul este esential intre participanti, indiferent de varsta. Atmosfera la antrenament este senina, dar concentrata pe ceea ce avem de facut

Karate Japonez versus Karate Occidental - Nota explicativa

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat.
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.


About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shu = fii atent si asculta, Ha = intelege ce ti se explica, Ri = evolueaza pe baza ascultarii si a intelegerii. Urmeaza cea mai buna forma de dezvoltare personala pentru copii si adulti.

Preturi abonament

Reduceri aplicate la membri de familie
Ron 200 Lunar
 • 1 membru de familie
 • 2 membri 175 lei / persoana
 • 3 membri in sus 150 lei / persoana
Plata online

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti | Citeste si apoi inscrie-te

Te rugam sa consideri urmatoarele, daca te inscrii la cursurile noastre:

 • prima sedinta nu este gratuita
 • singura cerinta din partea noastra pentru practicanti, indiferent de varsta, este seriozitatea
 • karate in sine acopera toate tipurile de efort conform UNICEF, deci nu este necesar sa faca si alte sporturi pentru o dezvoltare complexa. Dar daca tot iti doresti acest lucru macar sa nu faca 2 antrenamente in aceeasi zi
 • la cursurile noastre copii si adultii, nu fac contact fizic violent, agresiv, deci nimeni nu bate pe nimeni
 • nu permitem prezenta in si la sala noastra de antrenament, a adolescentilor ''precoce'' cu apucaturi nesanatoase si agresive
 • respectul este esential intre participanti, indiferent de varsta. Atmosfera la antrenament este senina, dar concentrata pe ceea ce avem de facut

Karate Japonez versus Karate Occidental - Nota explicativa

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat.
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi

%d blogeri au apreciat: