• 0
cursuri karate copii shuhari dojo karate adulti

Cursuri Karate Copii si Karate Adulti Standard Japan Karate Federation

 

Citeste aceasta pagina pana jos, cu rabdare, ca sa ai criterii de alegere a unei scoli de karate si eventual a unui stil de arta martiala potrivit.

La noi la ShuHaRi Dojo se predau cursuri karate copii la standard Japan Karate Federation. Motivul pentru acest standard este dat de

  • acreditarea instructorului de karate ShuHaRi Dojo, Simionescu Alexandru acreditat 3 Dan la acest moment de Japan Karate Federation
  • statutul vicepresedintelui clubului nostru, Sensei Japonez multiplu campion al Japoniei, acreditat 6 Dan Japan Karate Federation

Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental. Este un stil autentic Japonez ce conserva in profunzime o arta martiala reala si completa.

Tine minte sau afla, ca arta martiala karate a fost creata in Japonia insulara, Okinawa, iar Wado Ryu stilul nostru, a fost singurul dezvoltat in Japonia continentala.

Okinawa a fost teritoriul ce s-a aflat sute de ani la confluenta celor 2 culturi, Chinezesti si Japoneze. Astfel au avut de-a lungul timpului schimburi culturale intre cele 2 parti cu rezultatul aparitiei si a stilurilor de karate Okinawan Shurite, Tomarite, Nahate.

Acestea au stat la baza formarii Shito Ryu, Goju Ryu, Shotokan, ce au drept consecinta foarte multe influente chinezesti (un sir de lovituri si blocaje) ce implica duritati inutile si multa forta musculara.

Pe de alta parte Wado Ryu are la baza principiile din Ken Jitsu (lupta cu sabia) si (Jiu Jitsu) lupta cu mana goala, specifice samurailor din Japonia Continentala.

Adica stilul nostru de karate Wado Ryu este singurul ce conserva si transmite mai departe, complet, cunostintele samurailor Japonezi.

De aceea am spus ca exista o diferenta certa intre karate Japonez [original] si karate occidental, cu o reala diferenta si in formarea practicantilor lor.

Cum se traduce diferenta dintre karate japonez si karate occidental

Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Forma sportiva a inlocuit-o pe cea traditionala, pentru spectaculozitate.

Goana dupa spectacol a fost generata de criteriile comerciale. Daca spectatorii nu stau cu gura cascata la TV si muta canalul din plictis in timpul unui meci de karate, sponsorii nu mai finanteaza. Simplu.
Lumea occidentala culturala, spirituala, este dominata de criteriile comerciale ale marketingului si vanzarii.

De aici si uitarea principiilor ce caracterizeaza o arta martiala reala. Nu s-a mai acordat atentie si s-au uitat, presupunand ca ar fi fost vreodata stiute.

Noi predam la clubul ShuHaRi Dojokarate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.

Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.

Lupta are loc cu mult inainte de cea fizica cu oponentul. De aceea poti vedea 2 luptatori foarte buni dejucandu-si intentiile reciproc, fara a se angaja in lupta efectiva, dar care nici pasivi nu sunt. In schimb pentru spectatorii neavizati, asta poate genera plictis, impresii gresite si in consecinta muta canalul cu consecinta pierderii sau reducerii sponsorizarii pentru aceste evenimente.

Cursuri karate copii si karate adulti complete si reale

Asta este motivul pentru care o arta martiala reala, profunda, adevarata nu poate face pereche cu criteriile comerciale exclusive ce domina viata occidentului. Se exclud una pe alta, iar tu intr-o nevoie de a alege cursuriile de karate copii, sau antrenamente de karate adulti, alegi spectaculosul, imaginea in defavoarea continutului.

Acum poate ai sa intelegi cum valoarea originalului se dilueaza intr-o mare de plina de imagine dar fara adancime, profunzime. Asa karate-ul a parcurs acelasi drum ca si Judo, a devenit in varianta occidentala doar un sport.

Participarea la cursuri karate copii autentic japoneze fata de karate sportiv occidental

Acum poate iti pui problema de ce sa inveti ceva original autentic Japonez, in loc sa faci doar un sport de lupta precum MMA, Krav Maga, autoaparare, box, etc.

Ce diferentiaza aceste cursuri karate copii de un sport fie si de lupta, sunt principiile si filozofia ce stau la baza stilului nostru de karate.

Asa cum a spus, dintre toate stilurile de karate, Wado Ryu foloseste principiile din Jiu Jitsu si Ken Jitsu, ce inseamna absoarberea, dirijarea si evitarea fortei adversarului, concomitent cu contra-atacuri deosebit de puternice.

Pe langa ca este total deosebit si complex, dobandirea unor astfel de abilitati face ca practicantul sa aiba caratceristici fizice, mentale, emotionale, net superioare fata de practicantii altor sporturi.

Mai clar spus copii vor invata Armonia, ce o vor opune fortei fizice brute a partenerului de lupta sau antrenament.

cursuri karate copii shuhari dojo karate adulti

Invata sa opui Armonia Fortei Fizice la cursuri karate copii si karate adulti

Astfel practicantii nostri de Wado Ryu, vor putea deveni adevarati razboinici pasnici, cunoscatori la nivelul profund a unei arte martiale complete, complexe, formatoare de caractere si spirite Armonioase.

Pe masura ce copii cresc in varsta, abilitati, vor percepe noi si noi aspecte a ceea ce deja au invatat, continuand sa evolueze fara o limita anume. Alte elemente noi vor veni de asemenea sa completeze antrenamentele atat sportive, traditionale cat si de mod de viata.

Adulti vor putea practica aceasta arta martiala fara sa implice un efort fizic deosebit si fara duritatile specifice altor arte martiale. Se vor echilibra, isi vor recastiga increderea in sine, dezvolta personal real.

La antrenamentele noastre de copii ShuHaRi Dojo dar si karate adulti se urmareste

• dezvoltarea fizica generala [cea mai complexa dintre toate sporturile, conform UNICEF]
dezvoltarea fizica specifica in tehnicile de karate proprii stilului nostru
• dezvoltarea neurologica si a inteligentei prin legaturile minte corp
• dezvoltarea dexteritatii mentale si fizice
• dezvoltarea si perfectionarea caracterului ca baza a atitudinii practicantului de karate
• invatarea si adaptarea la modul de viata specific Wado al practicantului de karate la standardul Japan Karate Federation.

Sa nu ai impresia ca acest standard ridica nivelul unor violente si agresivitati cu care ne-am obisnuit deja in sporturile de lupta, dimpotriva.

Accentul atat la copii cat si la karate adulti se va pune pe ARMONIE ce va fi inclusa in stilul zilnic de viata al fiecaruia. Asta face acest stil Wado Ryu potrivit practicarii atat de fete cat si de baieti, atat de copii cat si de adulti.

Participantii indiferent de varsta, vor putea practica pentru simpla placere, sau vor putea sa fie inclusi in circuitele sportive interne si internationale, proprii sau de interstiluri, agreate de Federatia Romana de Karate.

Senzatii tari la cursuri karate copii si karate adulti

Suntem abordati de destui ce isi doresc sa fie eficienti in autoaparare, in bataie de strada, dar fara a-i considera potriviti participarii la cursurile noastre.

La noi aplicatia practica a invataturilor de la cursuri karate copii cat si cele de la karate adulti, se va face strict la concursurile agreate FRK [Federatia Romana de Karate], sub regulament WKF [World Karate Federation].

Daca chestia asta ti se pare prea moale si lipsita de realitate, afla ca exact asta lipseste unuia care vrea autoaparare sau scheme de lupta sau ce mai are el in cap.

Competitiile sportive, iti vor oferi din plin o zona larga de realitate. Acolo vei realiza ce inseamna sa concurezi cu practicanti poate mai buni ca si tine, ce se scoala in dimineata aia cu o singura fixatie in cap. Anume aceea de a castiga.

Mai pune publicul, tensiunea si emotiile momentului, numarul mare de participanti cu ambitiile si orgoliile lor, prezenta mass mediei cu ”zoom-ul pe tine”, dar si alte elemente ce sa iti ofere o mare doze de ”senzatii tari”.

Crede-ma, dupa ce treci de cateva incercari de acest gen o sa ai aceeasi parere si anume ca aceste competitii sportive sunt tot ce-ti trebuie ca sa te simti verificat si rasverificat in cunostintele tale de karate copii si karate adulti. O proba vei da si la capitolul caracter, caci va trebui sa rezisti presiunii unui concurs cu tot ce vine la pachet.

Vrei sa devii o persoana mai capabila sau doar mai violenta?

Acum probabil ca nu mai visezi la caft pe strada, autoaparare inutila daca nu ai mental emotionalul pregatit pentru conflict subit si alte tampenii induse de filme proaste si mass media.

Daca invingi in concurs, ai parte de un loc pe podium, recunoastere, premii, masurarea evolutiei personale. Pe strada … te asteapta politia, avocatii, etc. Afla pentru ce doresti sa te pregatesti.

Ce ne intereseaza ca si organizatori ai acestor cursuri de karate copii si karate adulti, este ca participantii sa dea dovada de seriozitate, sa practice cu placere si intelegere o arta martiala deosebita si completa.

Acum poate ai mai multe criterii de a alege unde vrei sa inveti si ce anume. Daca rezonezi cu ce ai citit, continua lectura putin mai jos sa intelegi ce consideram noi a fi potriviti pentru ShuHaRi Dojo.

In concluzie predarea Caii Armoniei – Wa = Armonie si Do = cale – la cursuri karate copii si adulti se face doar in scopul performantei in sport si al dezvoltarii personale si spirituale reale, asa cum procedau si samuraii din vechime.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

  • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
  • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
  • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
  • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti