• 0
activitati dezvoltare personala copii

Cursuri Dezvoltare Personala Copii ShuHaRi Dojo Bucuresti

Aceste cursuri dezvoltare personala copii constau in mare parte si in antrenamentul mintii. Mintea copiilor va fi prima solicitata in a intelege in ce constau principiile karate-ului si cum sa le aplice prin corp.

Aceste principii stau de fapt la baza tehnicilor de karate, iar antrenamentele noastre vizeaza invatarea in primul rand a acestor principii. Este ceva deosebit fata de a invata fiecare tehnica in parte, fara sa stii numitorul lor comun.

Prin aceste cursuri dezvoltare personala copii, acestia dobandesc o altfel de intelegere in ce priveste legatura dintre minte si corp.

Principiile acestea definesc dezvoltarea copilului intr-un fel diferit fata de alte sporturi fotbal, volei, inot, etc.

Stilul nostru de karate Wado Ryu provine din lupta cu sabia, dar nu folosim armele ci doar principiile ce stau la baza folosirii lor.

De aceea noi nu antrenam pentru ”bataie”, autoaparare, etc. Noi avem o alta abordare in ce priveste antrenamentul de karate, mai ales la copii.

Astfel copilul va invata cunostintele vechilor samurai ce i-au format pe aceia ca si modele de urmat in societatea acelor vremuri.

Avand in vedere specificul scolii noastre si linia de invatare exclusiv Japoneza, ceea ce scriem aici sunt realitati si nu povesti de marketing.

Dezvoltare Personala Copii Prin Formarea caracterului vs perfectionarea atitudinii si atat

O latura importanta a filozofiei si principilor pe care trebuie sa se bazeze o dezvoltare personala copii la antrenamentele noastre, este formarea caracterului practicantului.

Astazi se pune accentul doar pe dezvoltarea unui tip de atitudine si atat.

Din pacate acest gen de ”luat pe scurtatura” precum ”haina face pe om”, creaza persoane superficiale.

In situatii critice oameni vor reactiona conform laturilor ascunse si nelucrate ale propriului caracter.

Atitudinea ”imbraca” comportamentul precum haina pe om. Un caracter se formeaza in zeci de ani, dar o haina o cumperi in 5 minute ca sa-ti stea bine pe tine.

De aceea cizelarea si formarea caracterului a fost atat de importanta in epoca samurailor, tocmai pentru ca acestia sa fie puternici in vremuri dificile.

Nici vremurile de astazi nu sunt usoare si de aceea un caracter puternic cu o minte calma si linistita, vor asigura sanse mai mari de reusita pentru practicantul de karate.

Pe de alta parte, cunostintele si calitatile dobandite la Dojo, se vor verifica doar in cadrul evenimentelor sportive.

Depinde de tine acum, ca si parinte daca vei considera aceasta abordare potrivita copilului tau la cursuri dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo.

In continuare vei afla si alte laturi comune cu practica artelor martiale japoneze de care tinerii practicanti pot beneficia direct la cursuri dezvoltare personala copii.

Aceste puncte comune, in vremuri dificile atunci dar si acum, te pot duce cu mintea la avantajele pe care practicantii acestui gen de arta martiala le pot avea.

Cursuri Dezvoltare Personala Copii prin ShuHaRi Dojo

Vorbim de cursuri dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo, pentru ca nu facem doar niste simple antrenamente de karate.

O practica corecta in arte martiale conduce obligatoriu la formarea unei persoane mai bune.

Daca doar dai din maini si picioare, tipi si bati bine, bine, nu intelegi ce inseamna lipsa ambitiilor si orgoliilor, nu s-ar chema chiar ca practici o arta.

Un practicant martial desavarsit, ajunge la rezultate doar prin instruire continua, antrenandu-si fizicul si mintea, invatand principiile traditionale autentice si adoptand modul de viata specific karate-ului.

La dezvoltare personala copii prin ShuHaRi Dojo acestia vor invata cea mai pretioasa lectie a lor.

O lectie pretioasa la dezvoltare personala copii

Anume sa stie cum sa-si poata stabili un scop important legat de propria persoana si sa-l si atinga. Asta apropo de perseverenta in a-si administra resursele intr-o singura directie si aia foarte clara.

Perseverenta este o calitate definitorie pentru succesul in viata, pe care o manifesta din ce in ce mai putini.

Altfel spus intr-o abordare mai clasica, aceste cursuri dezvoltare personala copii sunt altceva decat un simplu sport destinat castigarii locului pe podium.

Este o arta martiala ce formeaza practicantul in a se cunoaste pe sine la un nivel superior, sa stie cum sa-si administreze resursele mentale si fizice pentru un rezultat de calitate pe lunga durata.

Aceasta arta martiala este destinata sa dezvolte mintea, corpul si spiritul practicantului ca un tot unitar.

Perseverenta intr-o disciplina bazata pe formalism reguli si respect

Pentru ca aceste cursuri dezvoltare personala copii sa dea rezultate, ei trebuie sa urmeze o disciplina bazata pe reguli, principii, respect.

De aceea este necesar formalismul intr-o sala de karate, altfel mai bine faci fotbal sau alt sport ca tot aia este.

Baza acestei discipline este esenta Zen ce sta la baza Bushido, ce reprezinta si filozofia ShuHaRi.

Samuraii din vechime au ajuns la o minte calma si linistita in orice situatie intalnita, respectand Bushido.

Tot asa, practicantii de karate contemporani respecta Dojo Kun [Bushido simplificat si adaptat acestor timpuri] pentru o stare superioara a mintii.

Aceasta filozofie cu setul aferent de reguli, plus formalismul necesar in Dojo, creaza cadrul necesar evolutiei practicantului pe plan mental, spiritual si fizic, asa cum vei vedea mai jos.

Cursuri Karate pentru dezvoltare personala copii

Prin invatarea kihon-ului, kata si kumite practicantii de karate invata sa-si coordoneze mintea si corpul unitar. In acelasi timp invata sa si abandoneze controlul mintii, unui alt ”resort”. Corpul invata tehnicile de karate si le va aplica in conditiile in care mintea nu are timp sa gandeasca.

In esenta, corpul isi va aduce aminte cum sa se miste, iar mintea cum sa ramana linisita fara sa se concentreze la ceva anume.

Unitatea armonioasa dintre minte si corp este net superioara oricarei forte fizice ce i se opune.

Aceasta unitate este de fapt esenta artei martiale ce permite o miscare naturala, fara efort, cu incredere, pace interioara, cu performanta fizica maxima.

Asa cum am mai mentionat, la baza activitatii noastre de dezvoltare personala copii, sta Bushido, codul samurailor, bazat pe invataturile zen.

Acest cod de conduita intenționa in trecut, sa-i ajute pe samurai sa se stapâneasca, sa-și ințeleagă mintea și universul prin experiență directa. Tot prin aplicarea lui isi consolidau puterea, autocontrolul și înțelepciunea.

La antrenamentele noastre copii vor parcurge invataturile Bushido dar fara duritati si exagerari. Va fi o experienta utila de viata, ce ii va ajuta sa se creasca din toate punctele de vedere de la an la an.

cursuri dezvoltare personala copii

Karate Japonez este guvernat de Bushido ce are ca esenta Zen

Bushido practicat si respectat la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, se bazează pe șapte principii esențiale:

1. Seigi:        Decizia corectă și corectitudinea
2. Yuki:        Bravie și eroism
3. Jin:           Compasiune și bunăvoință pentru toți
4. Reigi:       Curtoazie și acțiuni corecte
5. Makoto:   Adevăr și sinceritate totală
6. Meiyo:     Onoare și glorie
7. Chugi:      Devotament și loialitate

De asemenea s-au urmarit si dezvoltarea spiritului martial si a curajului ca aspecte esentiale a Bushido. Samuraii urmau codul de conduita cu strictete pentru a-si armoniza mintea cu corpul si de a dezvolta calmul mintii. Acestia ajungeau la heijoshin ce inseamna o minte calma zi de zi in orice situatie.

Asemenea samurailor si practicantii de karate urmeaza acelasi cod de conduita in Dojo. Acesta le permite sa-si dezvolte aceleasi calitati.

Prin cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi Dojo, acestia ajung astfel la armonizarea mintii si corpului prin dezvoltarea calmului mintii in orice situatie.

Acum ai vazut un paralelism intre practicantii acestui gen de arta martiala si samuraii din vechime, pe baza principiilor comune ale unei arte martiale stravechi.

Daca te decizi ca aceasta practica este potrivita dezvoltarii copilului tau, viziteaza sectiunea de inscriere completand datele tale. Te vom contacta curand pentru restul detaliilor.

Regulile Dojo Kun la cursuri dezvoltare personala copii

Principiile de care s-a vorbit pana acum, ce guverneaza actiunile practicantilor la cursuri dezvoltare personala copii dar si in afara lor, sunt exprimate prin Dojo-kun.

dezvoltare personala copii

Jinkaku kansei ni tsutomuru koto

Sa-mi dezvolt continuu caraterul

Makoto no michi o mamoru koto

Sa caut adevarul

Doryoku no seishin o yashinau koto

Sa-mi dezvolt capacitatea de efort si tenacitatea

Reigi o omonzuru koto

Sa respect principiile morale

Kekki no yuu o imashimuru koto

Sa ma delimitez de violenta

In concluzie la cursuri dezvoltare personala copii ShuHaRi, se organizeaza cursuri de karate in stilul Wado Ryu. Acesta difera esential de celelalte stiluri de karate datorita:

  • principiilor adoptate direct din scoala stravehe japoneza Shinto Yoshin Ryu
  • adoptarii principilor din jiu jitsu, ce fac ca duritatea fizica sa fie eliminata din aceste cursuri karate
  • folosirii energiei interne (ki), celei externe (gravitatia), a sincronizarii, axei, principiilor de natura opusa
  • continuitatea invataturilor direct prin filiera japoneza a unui club de karate renumit in Japonia

Daca vrei si tu sa iei parte la aceste cursuri dezvoltare personala copii, acceseaza butonul de inscriere din meniu.

Inscriere cursuri de karate Bucuresti

Rezerva un loc acum la cursuri de karate Bucuresti ShuHaRi Dojo si te vom contacta curand pentru restul detaliilor necesare participarii.

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru |Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation |Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta |Component al Lotului National de Wado Ryu |Antrenor asistent la scoala japoneza de karate |Arbitru World Karate Federation |Experienta Profesionala si Alte Certificari |Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 |Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 |Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale siCorporate Engineering Comunicatii |Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cursuri Karate Copii si Adulti Pe Toata Perioada Verii, Luni si Miercuri 16.30 - 18.00, str Verzisori nr 2, Bucuresti, langa Pasaj Marasesti, Inscriere 0766440398.

Cursuri Karate Bucuresti Pe Toata Perioada Verii

Program Toata Vara [tot anul], Luni si Miercuri 16.30 – 18.00 grupa copii mici si mari |

Locatie: Sala de karate se afla in Piata Bucur, str Verzisori nr 2, langa pasaj Marasesti.

Telefon 0766440398

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Piata Bucur, str. Verzisori nr 2

sala pentru cursuri karate copii sector 4

Conditii de respectat pentru viitorii participanti la ShuHaRi Dojo

Shuhari Dojo clase de karate

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Ce crezi despre ShuHaRi Dojo ? Exprimă-ţi părerea pe CYLEX!

Urmărește-mă pe Twitter

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi