• 0
Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti ShuHaRi Cum Nu Credeai

Majoritatea celor ce isi doresc cursuri karate pentru ei sau copii lor nu au criterii clare si obiective de alegere a unor cursuri de karate pentru copii si adulti.

Daca si tu esti in situatia sa cauti, probabil ca acum iti vine in cap ca sala de antrenament sa fie aproape de job sau de casa ta.
Daca locatia salii de antrenament este principalul tau criteriu de alegere, inseamna ca le pierzi din vedere pe cele cu adevarat importante.

Uite cateva intrebari la care sa-ti raspunzi inainte de a analiza locatia geografica a salii de cursuri karate pentru copii si adulti

  • ce stil de karate se preda – stilul de arta martiala ales, formeaza practicantul in specificul sau, deci ce drum urmaresti sa parcurgi de fapt si cu ce rezultate in educatia ta?
  • Cine preda acel stil de arta martiala – ce il califica pe instructor sa predea, ce pregatire are, ce istoric, unde este format, din ce scoala face parte la randul lui, etc?
  • Ce urmaresti prin participarea ta sau a copilului la cursuri karate pentru copii?
  • Exista un model, patern de invatare ce odata invatat sa te ajute si in alte aspecte de viata personala sau profesionala?

Odata ce-ti sunt clare raspunsurile la aceste intrebari, poti analiza si locatia salii de antrenament doar ca factor secundar. Astfel inseamna ca ar conta in primul rezultatele ce speri sa le obtii prin cursuri karate pentru copii si adulti si apoi confortul personal.

Acum poate intelegi ca nu adresa salii de karate iti va face copilul sau pe tine priceput intr-o directie si cu rezultate.


Cursuri Karate In Afara Superficialitatii

Studiul artelor martiale reale ne face pe toti sa scapam de superficialitate si confort si sa intelegem ce ne transforma cu adevarat in persoane mai bune.

Aici am sa-ti ofer un raspuns la ultima intrebare, pentru ca ai la dispozitie tot site-ul nostru pentru a-ti raspunde la celelalte.

In consecinta, in loc sa ”fac si eu niste karate”, te gandesti ca sala de antrenament inseamna un spatiu destinat invatarii si evolutiei tale intr-o persoana mai buna pe toate planurile.

La aceste cursuri karate pentru copii organizate de ShuHaRi Dojo, vei intalni aceleasi principii ca in orice sistem de educatie serios.

Aceste principii sunt exprimate in limba japoneza ca si chiiku (dezvoltare mentala), tokuiku (dezvoltare morala), taiiku (dezvoltare fizica). Nu conteaza limba in care sunt exprimate, dar am dorit sa-ti arat ca folosim un model de dezvoltare ce deja a dat rezultate remarcabile.

Respectarea lor prin consecventa, influenteaza mentalitatea, comportamentul etic si dezvolta fizic practicantul la un nivel superior.

Consecventa, singura calitate prin care poti atinge rezultate de calitate si durabile se invata si ea. Din pacate in ziua de azi nimeni nu o mai educa si nici nu o mai practica.

Majoritatea renunta la prima piedica intalnita in cale, la prima greutate si apoi dau vina pe alte chestii de propria nereusita.

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti
Karate Pentru Copii prin Specificul Shu-Ha-Ri Dojo

Clubul de karate ShuHaRi are ca si deviza insasi numele lui. Este un concept ce poate fi dezvoltat mai mult, dar aici i-am dat o semnificatie cat mai simpla pentru a fi inteles si de copii.

Shu inseamna dezvoltarea atentiei si ascultarii asupra explicatiilor oferite la karate pentru copii si adulti. Daca practicantul nu are dezvoltata ascultarea, nu este indeplinita conditia principala de evolutie personala. Chestia asta cu observarea atenta, este folositoare mai ales la copii.

Datorita specificului nostru de antrenament la cursuri karate, practicantii vor fi mult mai atenti si concentrati in executarea cu acuratete a tehnicilor de karate. Aceste tehnici fie ca sunt de kumite (lupta) sau kata, trebuie aplicate cu viteza, forma buna, putere, concentrare, echilibru, prezenta de lupta, sincronizare.

Ha semnifica intelegerea a ceea ce copilul sau practicantul a observat. Fara Intelegere a ceea ce a observat, nu poti face pasul urmator, acela de a aplica corect explicatiile.

Fara privit si ascultat, nu putem vorbi de intelegere, si din acest motiv este atat de importanta concentrarea.

La cursuri karate pentru copii ShuHaRi Dojo mentalul lor se va dezvolta datorita incercarilor repetate de a intelege simplitatea unor principii, ce alcatuiesc tehnici din ce in ce mai complexe.

Ri semnifica evolutia pe care practicantul o parcurge la cursuri karate ShuHaRi, dupa ce a observat cu atentie si a inteles ce i s-a explicat.

Fara ascultare nu poti intelege si fara intelegere nu poti evolua.

Astfel ShuHaRi iti va servi drept model de evolutie intr-o persoana mai buna pe toate planurile.

Vei lua cu tine din Dojo acest tipar de crestere si-l vei putea aplica oriunde vei avea nevoie.

Acest concept atat de des intalnit in afara, ShuHaRi, poate fi explicat mult mai elaborat. Dar asta numai pentru cei ce participa la cursuri karate pentru copii si adulti organizate de noi.

Acest ciclu Ascultare – Intelegere – Evolutie, are consecinta in complexitatea crescuta a executiilor si este data de capacitatea creierului de a gestiona legatura minte-corp in secvente de miscari.

Se numeste Dexteritate si ea nu este posibila fara dezvoltare mentala. De fapt coordonarea, se va dezvolta pana la varsta de 12 ani prin exercitii specifice. Apoi ea va asigura adultului o dexteritate sporita in a invata [mentalul], orice lucruri noi.

Astfel se creaza o legatura intre chiiku (dezvoltare mentala), tokuiku (dezvoltare morala), taiiku (dezvoltare fizica) si ShuHaRi ca model de invatare.

 

Cursuri Karate Pentru Copii si Adulti Cu Regula de 1%

Majoritatea [folosesc des expresia, nu-i asa?] vrea rezultate pe repede inainte. Asa au invatat multi intr-un sistem de invatamant prost si neperformant, ce nu da rezultate. Nu au rabdare, vad ca este greu si renunta inainte de a vedea ca se intampla ceva cu ei.

Pentru a nu pune o presiune inutila pe practicanti la cursuri karate pentru copii si adulti, folosesc regula de 1%.

Astfel ii domolesc pe cei grabiti sa obtina rezultate si le creez o viziune, un rezultat de atins in timp. Daca vezi ca nu poti face, desi incerci, asta nu inseamna ca esti incapabil.

Inseamna ca o arta martiala nu este o joaca si ca rezultatele se obtin in timp, printr-o modelarea mintii, corpului si a legaturilor dintre cele 2 parti.

Asa ca sfatul meu pentru tine daca participi la cursuri karate ShuHaRi, este ca la fiecare curs de karate pentru copii si adulti, sa aduci doar 1% in plus fata de antrenamntul precedent.

Intr-un an vei avea aproximativ 90 de antrenamente la incepatori. Daca aduci cu tine 1% in plus la fiecare din ele, intr-un an vei avea crestere de 90%, adica iti dublezi abilitatile de la an la an prin specificul nostru de antrenament.

Doar atat si este suficient sa obtii rezultatele dorite, dar atentie, in timp.

Daca faci o legatura intre conceptul avansat de evolutie ShuHaRi si regula de 1%, ai sa ai raspunsul la intrebarea pusa la inceput.
Ai cel putin un motiv acum sa alegi in cunostinta de cauza cursuri karate pentru copii si adulti ShuHaRi Dojo, indiferent unde se afla locatia salii noastre de antrenament.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

  • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
  • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
  • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
  • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo