• 0
Shuhari Dojo club de karate

Eticheta in Club de Karate ShuHaRi Dojo

Eticheta in club de karate ShuHaRi Dojo este necesara atunci cand se participa la curs de karate sau antrenament.

Un curs de karate se deosebeste esential de orice alt tip de antrenament box, fotbal, etc.

Vechiul cod de conduita Bushido insemna un set de reguli de respectat, cu un anume scop. Astfel samuraii ajungeau la loialitate, curaj, veridicitate, compasiune și onoare calitati importante, mai presus de toate.

Aprecierea și respectarea vietii a fost de asemenea imperativa, deoarece a adus un echilibru caracterului razboinic al samuraiului.

Dojo Kun sunt un set de reguli Bushido ce trebuiesc respectate intr-un club de karate, urmarind acelasi scop.

Astfel la intrarea in club de karate ShuHaRi Dojo practicantul se va apleca atat la intrare cat si la iesire.

Cand intram in dojo la curs de karate, ne aplecam afirmandu-ne intentia de a ne antrena din greu.

Cand plecam de asemenea ne aplecam pentru a ne arata gratitudinea pentru cunostintele primite.

La curs de karate nu se va fuma, bea, manca ori mesteca guma de mestecat. Aceasta eticheta in dojo se va respecta intotdeauna.

Eticheta in ShuHaRi Dojo garantia unui curs de karate eficient

Datoria fiecarui practicant este sa se asigure ca dojo-ul va fi intotdeauna curat. In Japonia in scoli nu exista oameni de serviciu, curatenia fiind facuta chiar de elevi.

Aceasta este iarasi o eticheta necesar a fi respectata in club de karate ShuHaRi .

Practicantii unui curs de karate trebuie sa-si intampine intotdeauna colegii in liniste. Atmosfera trebuie sa fie potrivita studiului, iar galagia doar va deranja.

Cand cei ce participa la curs de karate se odihnesc, ei se vor aseza in seiza sau cu picioarele inscrucisate. Vor ocupa pozitii pe marginea salii dar fara sa se sprijine de pereti sau altceva.

Cand studentul primeste instructiuni el va raspunde intotdeauna cu Ossu pentru a arata ca a inteles.

Profesorul va fi numit intotdeauna Sensei, traducere din limba japoneza.

Daca practicantul trebuie sa paraseasca ShuHaRi Dojo indiferent de motive, va cere intotdeauna permisiunea lui Sensei.

La curs de karate se va respecta intotdeauna o alta eticheta in dojo si anume un Gi curat. Imbracamintea practicantului nu este numita chimono ci Gi.

Nu exista scuze pentru Gi murdar sau rupt. De asemenea nodul de la centura va fi facut corect pentru a simboliza dorinta de a te antrena din inima cu tot corpul.

Nu se accepta bijuterii sau ornamente in timpul antrenamentului, deoarece pot provoca raniri serioase.

Daca practicantul trebuie sa-si reaseze Gi in timpul antrenamentului, acesta se va retrage din formatie. Dupa aranjare practicantul isi va relua locul pentru a continua antrenamentului.

De asemenea la curs de karate toti practicantii trebuie sa aiba parul curat si unghiile taiate. Aceasta eticheta in club de karate ShuHaRi dojo va face antrenamentul de karate mai placut si eficient.

Un lucru ar mai fi de adaugat si anume parintii nu pot asista la curs de karate in ShuHaRi Dojo copii fiind astfel complet concentrati pe antrenament.

Astfel sabloanele de comportament nepotrivite cu respectul, vointa, determinarea, taria caracterului precum si alte slabiciuni, vor fi inlocuite cu unele potrivite karate-ului.

Acum sper ca ai luat la cunostinta regulamentul obligatoriu de respectat si te poti intoarce la paginile initiale.


About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru Sensei 3 DAN conform Japan Karate Federation Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta Component al Lotului National de Wado Ryu Antrenor asistent la scoala japoneza de karate Arbitru World Karate Federation

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te invit sa studiezi acest site pentru a intelege ca specificul nostru este cel al transformarii si tranzitiei continue catre o persoana mai buna. La noi se intampla altfel si altceva decat se ''cunoaste'' in lumea karate-ului. Studierea acestui site implica parcurgerea unui drum asemanator al unui practicant de la nivel incepator la centura neagra. E un drum al cunoasterii si transformarii pe care te invit sa-l parcurgi mai intai aici. Daca dai dovada de CURIOZITATE pentru a patrunde diversele aspecte imbracate de karate Japonez pe care noi il predam, atunci ai sanse chiar sa ajungi la noi la club. Orice drum incepe cu primul pas. Al tau poate fi chiar acesta si nici nu stii unde te poate duce. Succes!

Informatii Cursuri Karate Bucuresti

Program Luni si Miercuri 18.15 – 19.40 grupa copii mici si mari | Locatie hotel Caro Intersectia Barbu Vacarescu cu Fabrica de Glucoza

Program 9.30 – 11.00 grupa in formare. Doritorii se pot inscrie si la un numar minim de participanti incepem antrenamentele.

Telefon 0766440398

Piata Bucur, str. Verzisori nr 2

sala pentru cursuri karate copii sector 4

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

LikeBox

Inscrie-te pe grupul nostru de discutii Google

Translate in your preferred language

Abonati-va si la canalul Youtube ShuHaRi Dojo

Ce crezi despre ShuHaRi Dojo ? Exprimă-ţi părerea pe CYLEX!

Urmeaza-ne aici