karate adulti

Cursuri Arte Martiale Adulti Bucuresti Beneficii si Oportunitati

Cursuri karate adulti Bucuresti

Aceste cursuri karate adulti Bucuresti stilul Wado Ryu, sunt accesibile tuturor. Ele pot constitui o preocupare constructiva, de dezvoltare personala activa. Daca esti dedicat studiului evolutiei personale, atunci aici este locul tau.

Citeste mai departe si vei obtine informatii interesante despre ce poti face ca si adult la cursurile noastre de karate adulti ShuHaRi Dojo.

Mai jos gasesti un video despre beneficiile obtinute din practica artelor martiale pentru adulti, asa cum sunt predate la noi la ShuHaRi Dojo.

La cursuri karate adulti Bucuresti ShuHaRi Dojo scopul este cunoasterea

Aici nu se practica ”bataia” si asta inseamna ca nu ai sa treci la ”dat” si ”luat” lovituri. Nu asta este scopul cursurilor noastre de karate adulti.

Dimpotriva, vei invata principii, tehnici, tactici si strategii si vei ajunge sa demonstrezi aplicarea lor la la alt nivel, decat la copii sau tineri.

Pentru acestia este valabila latura de sport, pe cand la adulti, maturitatea impune un grad profund de intelegere al karate Wado Ryu.

Cadrul in care se vor demonstra cunostintele dobandite, este alcatuit din exercitii cu partener, intr-o secventa de 1, 2 sau 3 aplicari succesive de atac cu aparare.

Altfel, lupta sau kumite, va fi obligatoriu de sustinut la examinare, pentru examenul de centura. Vor fi de fapt niste meciuri de sparing, in care se va urmari aplicarea principiilor si tehnicilor invatate la curs karate adulti.

Protejarea colegului sau partenerului de examen va fi prioritara, prin echipamente de protectie precum manusi, tibiere.

Nu exista pericol de lovire sau accidentare unde exista prietenie si intelegere intre participantii de toate varstele.

Partea de kata, lupta cu partener imaginar, este o alta modalitate de perfectionare a tehnicilor la karate adulti.

Nu ne intereseaza la cursuri karate adulti Bucuresti ShuHaRi Dojo aplicarea tehnicilor in conditii reale, ci doar stiinta de karate. Mai jos am argumentat acest punct de vedere in legatura cu practica Wado Ryu.

Dorinta de a studia o arta in fond, indiferent de sexul feminin sau barbatesc al practicantilor, trebuie sa duca la evolutie, recastigarea increderii in sine, cunoastere, eliminarea barierelor proprii, intr-un cuvant dezvoltare personala.

 

Beneficiile practicarii Wado Ryu la cursuri arte martiale adulti Bucuresti

Alte avantaje pentru practicanti la cursuri karate adulti Bucuresti

cursuri karate adulti Bucuresti, cursuri arte martiale adulti Bucuresti

 • imbunatatirea conditiei fizice, mentale si emotionale, redobandirea increderii in tine
 • controlul stresului sau un bun management emotional al unei vieti profesionale active
 • implementarea in viata zilnica a unor principii filozofice proprii artei martiale, ce te vor aduce la o minte calma si linistita in orice situatie
 • scapi de temeri, frici, limitari, conditionari ce te tin pe loc. Vei invata pur si simplu ca si tu poti.
 • iti vei creste prin practica martiala nivelul energetic, ce la randul sau iti va sustine corpul in a ramane puternic si sanatos pana la varste inaintate
 • sa-ti largesti aria de cunoastere spirituala prin practica profunda a karate-ului pur japonez

Cursuri Arte Martiale Adulti Bucuresti Fara Agresivitate si Duritati 

Multi adulti influentati de competivitatea mediului corporatist [doar un exemplu] aleg calea sportului pe la 30 sau 40 de ani. Ca participa la maratoane, ori doar la orele de fitness, dar au inteles ce beneficii extraordinare aduce sanatatii miscarea fizica.

I-am auzit de multe ori ”M-as (re)apuca de karate , dar acum la varsta mea …”. Discutand cu ei am inteles ca se asteptau la ”bataie” (bineinteles). Sa dea si sa primeasca lovituri, sa lucreze cu forta, etc.

Lucrurile astea la noi la ShuHaRi Dojo nu exista. A invata o arta martiala la modul real, pentru un adult, implica foarte mult mintea.

Tinerilor, copiilor este accesibila partea de sport, pe cand tie ca si adult ai nevoie de gandirea principiilor, sa practici cu intelegere, profund, modul de viata de asemenea.

La cursuri arte martiale adulti Bucuresti nu exista lovituri, tipete, brutalitati menite sa te scoata din uz rapid.

La noi se practica partea nevazuta, lucrul cu interiorul, avansul maxim inregistrandu-se la 70 de ani.

Aici il vezi pe Senseiul fondator al stilului Wado la o varsta inaintata, practicand kata

Dupa cum vezi n loc de lovituri si blocaje ce cam ”rup oasele” de la o varsta incolo, in Wado avem absoarberea energiei, devierea ei, eschiva, energia interna, gravitatia, etc. Este de la sine inteles ca aceste cursuri sunt atractive pentru cei de varsta a doua spre a treia.

Cursuri Karate Adulti Bucuresti Pentru Sanatate si Tinerete

Wado Ryu predat la cursuri arte martiale adulti Bucuresti este singurul stil de karate ce continua traditia martiala a samurailor.

Adica in acest stil de karate se regasesc tehnicile traditionale de Ken Jitsu [lupta cu sabia] si Jiu Jitsu [lupta cu mana goala, fara sabie].

Sunt implicate tehnici de absoarbere, eschiva, deplasare specifica eficienta, variatie a propriei greutati, generarea energiei interne ki, folosirea energiei externe [gravitatia].

Toate acestea, plus filozofia stilului, dezvolta un corp si o minte puternica, armonizate perfect intre ele, indiferent de varsta.

In stilul Wado Ryu se considera ca varsta la care se atinge maximul de cunoastere si invatare este pe la 70 de ani.

In Japonia, exista participanti la concursuri de karate si de 80 de ani, chiar si mai mult.

Karate Wado Ryu te mentine mereu tanar si in forma. Dar ca sa ajungi aici, trebuie sa incepi devreme pentru ca va lua timp indelungat sa stapanesti profunzimile acestei arte martiale Japoneze.

Daca iti doresti o cale reala de evolutie personala, sa practici cu profunzime si intelegere, sa-ti cresti increderea in tine, sa evoluezi in fizic, minte, corp atunci te asteptam cu drag la cursurile noastre.

Sensei Ohtsuka Hironori creatorul stilului Wado Ryu

Stilul Wado Ryu potrivit tuturor categoriilor de varsta

cursuri arte martiale adulti BucurestiStilul de karate Wado Ryu este creat de Sensei Ohtsuka Hironori, prezent in demonstratia de mai sus. Acest stil de karate practicat la cursuri karate adulti Bucuresti, a fost creat pentru elevii si studentii acelor vremuri de inceput de secol XX. Din acest motiv practicarea acestuia constituie si o perfecta metoda de antrenament al mintii si nu doar al corpului.

Pe de alta parte, acest stil este alcatuit din stravechea arta martiala Japoneza Shinto Yoshin Ryu Jiu Jitsu peste care s-a adaptat karate-ul din Okinawa.

Din acest motiv tehnicile de karate ale acestui stil nu sunt dure, ci eficiente prin ”inteligenta”.

Practicantii isi vor folosi intens mintea pentru a intelege ce au de facut. Sabloanele limitative din gandire vor fi treptat inlocuite cu altele eficiente. 

Apoi prin specificul antrenamentelor isi vor transfera ”cunoasterea” in corp. Participantii la cursuri karate adulti Bucuresti vor invata sa-si dezvolte partea interioara, nevazuta, ce este de fapt cea mai importanta.

Efortul moderat spre scazut, activitatea mentala ridicata, lucrul mai degraba cu ”partea nevazuta”, vor declansa evolutia energetica si nu in ultimul rand spirituala a practicantului adult.

Stimularea energiei interne a practicantului [ki] va mentine corpul intr-o forma optima cat mai mult timp.

Daca si tu iti doresti sa practici Wado Ryu la cursuri karate adulti Bucuresti prin club de karate ShuHaRi,

Conditie de inscriere la cursuri arte martiale adulti Bucuresti

Viitorul practicant nu trebuie sa sufere de un handicap fizic.

Trebuie sa obtina de la medic o adeverinta ce sa ateste capacitatea de a sustine un efort moderat.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti | Citeste si apoi inscrie-te

Te rugam sa consideri urmatoarele, daca te inscrii la cursurile noastre:

 • prima sedinta nu este gratuita
 • singura cerinta din partea noastra pentru practicanti, indiferent de varsta, este seriozitatea
 • karate in sine acopera toate tipurile de efort conform UNICEF, deci nu este necesar sa faca si alte sporturi pentru o dezvoltare complexa. Dar daca tot iti doresti acest lucru macar sa nu faca 2 antrenamente in aceeasi zi
 • la cursurile noastre copii si adultii, nu fac contact fizic violent, agresiv, deci nimeni nu bate pe nimeni
 • nu permitem prezenta in si la sala noastra de antrenament, a adolescentilor ''precoce'' cu apucaturi nesanatoase si agresive
 • respectul este esential intre participanti, indiferent de varsta. Atmosfera la antrenament este senina, dar concentrata pe ceea ce avem de facut

Karate Japonez versus Karate Occidental - Nota explicativa

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat.
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.


Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shu = fii atent si asculta, Ha = intelege ce ti se explica, Ri = evolueaza pe baza ascultarii si a intelegerii. Urmeaza cea mai buna forma de dezvoltare personala pentru copii si adulti.

Preturi abonament

Reduceri aplicate la membri de familie
Ron 200 Lunar
 • 1 membru de familie
 • 2 membri 175 lei / persoana
 • 3 membri in sus 150 lei / persoana
Plata online

Inscriere Cursuri Karate

* indicates required

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti | Citeste si apoi inscrie-te

Te rugam sa consideri urmatoarele, daca te inscrii la cursurile noastre:

 • prima sedinta nu este gratuita
 • singura cerinta din partea noastra pentru practicanti, indiferent de varsta, este seriozitatea
 • karate in sine acopera toate tipurile de efort conform UNICEF, deci nu este necesar sa faca si alte sporturi pentru o dezvoltare complexa. Dar daca tot iti doresti acest lucru macar sa nu faca 2 antrenamente in aceeasi zi
 • la cursurile noastre copii si adultii, nu fac contact fizic violent, agresiv, deci nimeni nu bate pe nimeni
 • nu permitem prezenta in si la sala noastra de antrenament, a adolescentilor ''precoce'' cu apucaturi nesanatoase si agresive
 • respectul este esential intre participanti, indiferent de varsta. Atmosfera la antrenament este senina, dar concentrata pe ceea ce avem de facut

Karate Japonez versus Karate Occidental - Nota explicativa

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation.
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat.
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Lucrul cu gravitatia, energia interna, eschiva, absoarberea fortei oponentului, contra-atacul folosind simultan toate elementele descrise, dar si multe altele, fac din aceasta arta martiala, una a mintii in primul rand.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare.

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Ce beneficii ai participand la antrenamentele ShuHaRi Dojo

curs karate copii 4 ani

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Urmeaza-ne aici

Urmeaza arte martiale Bucuresti karate ShuHaRi

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti
%d blogeri au apreciat: