• 1
cursuri arte martiale Bucuresti

Cursuri Arte Martiale Bucuresti Pregatire Prin ShuHaRi Dojo

Imi pare bine ca ne intalnim aici pentru a-ti explica de ce la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, ai parte de cea mai complexa pregatire in arte martiale.

Karate-ul este perceput mai degraba si din pacate, pentru latura sa sportiva. Chiar daca exista referinte de ‘’traditional’’, de prea putine ori sunt transmise cunostinte cu fundament real in acest sens.

Te poti gandi ca exista o diferenta sa participi la cursuri arte martiale Bucuresti, comparativ cu aceleasi cursuri in Tokio. Te imaginezi invatand de la sensei japonezi formati intr-o scoala traditionala de karate in adevaratul sens al cuvantului? Cum te simti imaginandu-ti chestia asta?

Simpla incercare de a-ti raspunde la aceste intrebari iti va arata o cale si niste criterii de alegere a unei scoli de arte martiale.

Complexitatea pregatirii tale sau a unui copil la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, are rolul de dezvolta cat mai multe laturi ale tale.

Sportul te dezvolta pana la un punct, in schimb cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, te pot duce cat mai departe. O asociere cu ce poti obtine prin practica unor arte martiale autentice poate fi facuta cu dezvoltarea personala. Am detaliat aceasta abordare pe pagina de profil pe care te invit sa o vizualizezi aici.

O alta abordare a complexitatii pregatirii tale in arte martiale Bucuresti

Un element important in pregatirea ta ca si practicant de karate, este chiar stilul de arta martiala ce il alegi.

La cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo se preda stilul de karate Wado Ryu.

Acest stil este creat din combinarea artelor martiale din Okinawa si Shinto Yoshin Ryu o straveche scoala de arta martiala japoneza.

La inceputul secolului trecut din cele 3 scoli de karate okinawan Shuri – te, Naha-te si Tomari-te au rezultat cele 4 mari stiluri de karate.

Wado Ryu la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi Dojo

Dintre toate, Wado ryu este cu preponderenta mostenitorul stilului Shuri-te [practicat de samuraii din Okinawa] dar care foloseste principiile de lupta ale samurailor din Japonia centrala. E o mare diferenta. Acestia din Japonia continentala, samuraii clasici, practicau Ken-jitsu [lupta cu sabia] si Jiu-Jitsu [lupta fara arme] in diverse scoli de arte martiale, Shinto Yoshin Ryu fiind una din ele.

Okinawa a fost un teritoriu aflat mereu la confluenta a 2 mari culturi japoneza si chinezeasca. Schimburile culturale avand loc pe mai multe planuri unul dintre ele fiind chiar artele martiale. Asa ca ce s-a dezvoltat in insula din sudul Japoniei, relativ izolata de Japonia continentala, a suferit puternice influente chinezesti. Acest gen de influente construit aceste stiluri clasice de karate intr-un lung sir de lovituri si blocaje.

In fapt Wado Ryu, aplicand principiile scolii japoneze stravechi Shinto Yoshin Ryu, se deosebeste esential de celelalte stiluri de karate. Arata la fel pentru un ochi de necunoscator, dar este in fapt complet diferit.

La cursuri arte martiale Bucuresti ShuHARi se vor preda principiile acestor arte martiale japoneze. Aplicarea lor dezvolta inteligenta si armonia mentala si fizica, prin folosirea energiei interne si cea externa, mai degraba decat puterea muschilor.

Practicantii vor invata sa opuna armonia fortei fizice brute si asta arata avantajele unei pregatiri complexe, caci muschii dispar cu timpul.

Lucrurile pot fi detaliate chiar mai mult dar nu are sens sa-ti spun caci poti sa le afli chiar tu daca te inscrii la cursuri arte martiale Bucuresti prin ShuHaRi Dojo.

Latura de sport la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi

Latura de sport este abordabila, cum e si normal, de copii incepand de la varsta de 4,5 ani. Ce ne intereseaza in cazul lor, este o pregatire fizica generala ca baza si apoi specifica in karate. Aceasta va avea drept consecinta dezvoltarea lor neurologica prin exercitii specifice, cu consecinta cresterii dexteritatii. Aceasta calitate va oferi avantaje acelui tanar devenind adult doar avantaje, putand invata mult mai usor atat mental cat si fizic lucruri noi.

Aceste cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi vor avea caracter de joc pentru copii cu aceasta varsta. Aici li se vor dezvolta calitatile fizice, inteligenta, disciplina, respectul, creativitatea, caracterul, lipsa violentei.

Orice incercare de a forta un copil sa obtina rezultate planificate la antrenamentele de karate, va duce la pierderea acestuia ca si [viitor] sportiv. Acesta este si motivul pentru care sportivi valorosi cu rezultate in competitii, nu ajung sa performeze ca si seniori, adica adulti. Ei renunta timpuriu din cauza supraefortului la care au fost solicitati.

Deci atentie parinti, incercati sa nu mai suprascrieti vointa si agenda voastra personala celei a antrenorului sau instructorului. Noi stim mai bine ce rezultate sunt OK de obtinut corelate cu varsta micutilor sportivi.

cursuri arte martiale bucuresti

Cursuri arte martiale Bucuresti pentru adolescenti

Atata timp cat sunt in crestere tinerii sportivi vor suferi un proces de adaptare permanenta. In fiecare an, datorita cresterii in inaltime, vor trebui sa-si regaseasca centrul de greutate. Din cauza cresterii si lungimii membrelor si a inaltimii ei vor trebui sa readapteze ceea ce stiu la noile conditii.

Acesta este motivul pentru care castigarea de medalii in competitii va avea caracter intamplator si nu planificat.

Latura traditionala a karate-ului reprezentat de kihon si kata vor fi intelese la un nivel din ce in ce mai crescut, odata cu cresterea in varsta.

Prin participarea la cursuri arte martiale Bucuresti, se vor dezvolta rezistenta fizica si forta la tineri. Incepand de la 18 ani sportivul isi va putea atinge planificat obiectivele pentru sportul de inalta performanta.

Mijloacele de pregatire de la general la specific, fac din arte martiale Bucuresti ShuHaRi, locul potrivit in antrenamentul artelor martiale japoneze.

Tinerilor li se va asigura neaparat o pregatire multilaterala generala, tocmai pentru a nu-i limita timpuriu in specificitatea karate-ului. Daca se intampla acest lucru nu mai putem vorbi de o crestere in calitati a tanarului sportiv, ceea ce i-ar limita rezultatele in competitii.

Intotdeauna dupa pregatirea generala, va urma cea specifica. Ea va culmina cu varful de performanta sportiva din timpul campionatului programat.

Latura de Budo traditionala la Arte Martiale Bucuresti ShuHaRi pentru Adulti

Adultii de asemenea pot practica cu succes Wado Ryu datorita laturii sale profunde de budo.

Principiile de miscare izvorate din filozofia Armoniei, fac ca partea traditionala a Wado Ryu sa fie studiata toata viata. Profunzimea invataturilor vor permite adultilor sa isi poata dezvolta abilitatea de miscare in acelasi timp cu evolutia spirituala.

Accentul va fi pus pe invatarea filozofiei de gandire, cu efect in miscarea fizica, mai degraba decat a unor simple tehnici.

Mai mult, se va invata generarea energiei interne (ki) si folosirea ei corelata cu energia externa (gravitatia). Aceasta va putea oferi eficienta crescuta tehnicilor de Wado practicantilor adulti a caror forma fizica nu mai corespunde laturii sportive.

Pe masura inaintarii in varsta energia interna ki va creste si va asigura o degradare mult mai lenta a corpului fizic. Astfel se va asigura practicantilor o viata lunga si sanatoasa.

Se spune ca maximul de intelegere, de invatare si crestere in stilul Wado Ryu se atinge intre 60 si 70 de ani.

Daca luam in considerare ca acest stil Wado Ryu:

  • a fost destinat practicarii studentilor, elitelor din Japonia inceputului de secol trecut
  • foloseste principiile vechilor arte martiale japoneze bazate pe armonie si nu forta
  • creste energia interna invatadu-i pe practicanti sa lucreze si cu cea externa

Putem spune la arte martiale Bucuresti ShuHaRi se vor dezvolta inteligenta, caracterul, mentalitatea, fizicul copiilor si spiritualitatea adultilor.

La inceput te-am pus sa-ti imaginezi cum ar fi sa inveti karate in Tokio Japonia, fata de Bucuresti. Arunca o privire te rog pe linia de invatare a karate-ului de catre instructorul ShuHaRi Dojo, prezentata aici Linia de Invatare a Karate in ShuHaRi

Acum iti dai seama de ce am facut referire in aceasta pagina la complexitatea unei arte martiale complete. Daca iti doresti sa pasesti pe acest drum al formarii complexe la cursuri arte martiale Bucuresti ShuHaRi, te invitam sa parcurgi pasii de mai jos.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

  • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
  • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
  • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
  • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

About Author

admin_shuhari

Simionescu Alexandru | Centura Neagra 3 DAN Acreditat Japan Karate Federation | Antrenor absolvent al Scolii Nationale de Antrenori pentru Sportul de Inalta Performanta | Component al Lotului National de Wado Ryu | Antrenor asistent la scoala japoneza de karate | Arbitru World Karate Federation | Experienta Profesionala si Alte Certificari | Absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje Constructii 1994 | Absolvent al Facultatii de Relatii Internationale ASE 2004 | Experienta de peste 30 ani in Relatii Comerciale Internationale si Corporate Engineering Comunicatii | Antreprenor

1 Comment

Vlad Simona

octombrie 5, 2020 at 11:05 am

Buna ziua,
As dori inscrierea unui baiat de 13 ani la cursurile dvs. Am prefera dimineata sau dupa ora 19, deoarece invata dupa-amiaza.
Multumesc,
Simona Vlad

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo