karate adulti

Cursuri Arte Martiale Adulti Bucuresti Beneficii si Oportunitati

Cursuri karate adulti Bucuresti

La cursuri karate adulti Bucuresti poti participa si tu. Daca esti dedicat evolutiei personale sub orice forma, personala, umana, spirituala atunci aici poate fi locul tau.

Acest tip de dezvoltare pentru adulti poate constitui o preocupare activa, zilnica, plina de pasiune, ce sa te motiveze in a merge mereu mai departe. Acest tip de activitate nu are un punct final, ci este un continuu proces de invatare.

Cum te simti acum gandindu-te ca ai deja o pasiune ce te preocupa constant si care te duce unde nici tu nu credeai?

Multi cauta asa ceva, fara sa stie ce ar putea incerca pentru a le aduce satisfactie. Uite, tu deja o ai in fata ochilor. Ce mai astepti ca sa ajungi sa te simti mai mare ca viata?

Participand la cursuri arte martiale adulti Bucuresti ShuHaRi Dojo, vei intalni o serie de oportunitati si avantaje fata de alte sporturi sau stiluri de lupta.

Cursuri Arte Martiale Adulti Bucuresti Fara Agresivitate si Duritati

La noi nu ai sa practici ‘’bataia’’ sau o violenta sub orice forma. Nimeni nu are interesul sa pleci de la sala de antrenament cu semne sau lovituri.

Multi adulti influentati de competivitatea mediului corporatist [doar un exemplu] aleg calea sportului pe la 30 sau 40 de ani. Ca participa la maratoane, ori doar la orele de fitness, dar au inteles ce beneficii extraordinare aduce sanatatii miscarea fizica.

I-am auzit de multe ori ”M-as (re)apuca de karate , dar acum la varsta mea …”. Discutand cu ei am inteles ca se asteptau la ”bataie” (bineinteles). Sa dea si sa primeasca lovituri, sa lucreze cu forta, etc.

A invata o arta martiala la modul real, pentru un adult, inseamna implicarea foarte mult a mintii cu consecinta conexiunilor din ce in ce mai complexe dintre ea si corp.

Conteaza foarte mult scopul pentru care ai dori sa practici, atunci cand nu cunosti despre ce este vorba. Spun asta pentru multi au impresii gresite de la bun inceput si-si fixeaza scopuri la fel de gresite. Asta ii deturneaza de la calea aleasa initial. 

Tinerilor, copiilor este accesibila mai ales partea de sport, pe cand tie ca si adult ai nevoie de gandirea principiilor, sa practici cu intelegere, placere, profund, cu influente directe in modul tau de viata.

La noi se practica partea nevazuta, lucrul cu interiorul, avansul maxim inregistrandu-se la 70 de ani.

Ce inseamna sa stii karate la cursuri arte martiale adulti Bucuresti

Consideram ca pentru un adult este suficienta demonstarea principiilor invatate la sala, atat in partea traditionala cat si cea sportiva. Asta inseamna sa stii, nu neaparat sa duci lupte epice de strada sau cine stie pe unde. Autoapararea in sine are mari sanse sa nu functioneze pentru ca nu te pregateste sa reactionezi in situatiile critice in care majoritatea se blocheaza. 

Pe strada lupta incepe cand nu te astepti si se poate termina mult dupa ce tu iti poti pierde cunostinta. Este periculos, asa ca nu-ti recomand sa te gandesti la asa ceva. Cand apare pericolul, unul neantrenat in lupte suprarealiste, are doar 2 optiuni

 • fuge pentru ca se declanseaza mecanismul de protectie al creierului arhaic
 • sau ramane pe loc si incercand sa faca ceva, orice   

De abia apoi, in ultima varianta, vin tehnicile invatate la autoaparare, sau cine stie unde.

Unde se cladeste taria si stapanirea de sine pentru a putea fi stapan pe ce stii?

Ce sens are ca si adult cu responsabilitati in societate, famile, sa te pregatesti pentru asa ceva? E o prostie ca adult sa te apuci de cursuri arte martiale adulti Bucuresti cu asa ceva in minte. Alta trebuie sa fie motivatia ta.

Ca idee, in sport avem competitii ce au rolul de a te pregati sa ai o minte calma si lucida in fata stresului de orice fel. Asta ar trebui sa-ti fie suficient si nu sa visezi sa te autoaperi daca nu stiu ce te ataca.

In viata reala un copil nu se poate pune cu un adult, o femeie nu face fata fortei unui barbat, indiferent de cantitatea si calitatea ”karatelor” invatate. Hai sa iesim din zona viselor si sa ne concentram pe beneficii reale. Invata arte martiale printr-o motivatie reala si asa ai sa ajungi departe.

A cunoaste karate prin cursuri arte martiale adulti Bucuresti inseamna in primul rand a sti sa te invingi pe tine insuti si asta poate imbraca o infinitate de forme. Daca iti reuseste chestia asta, poti mult mai usor sa castigi in fata adversarului in competitie sau in alt aspect al vietii profesionale sau personale.

Pana la urma participand la un concurs in regulament WKF, tot lupta va trebui sa duci si nu va fi usor. Lupta e lupta si nu va fi deloc ”soft”. Dar conteaza din ce perspectiva ai studiat si abordat artele martiale pana atunci. Bataita si atat, sau dezvoltare personala, umana, spirituala zi cum vrei.

Daca faci bine acolo la concurs, ar putea functiona treaba mult mai bine si pe strada in situatii critice. Asta deoarece stii sa treci peste blocajul inerent. Dar ca sa specific, nu suntem de acord cu dovedirea talentelor tale in afara salii de antrenament sau competitie.

Prin cursuri karate adulti Bucuresti ShuHaRi inveti cele descrise plus sa-ti antrenezi resursele fizice si mentale de energie.

Mai jos gasesti un video despre beneficiile obtinute din practica artelor martiale pentru adulti, asa cum sunt predate la noi la ShuHaRi Dojo.

 

Cursuri arte martiale adulti Bucuresti beneficii

 

Antrenamente fara riscuri la cursuri karate adulti ShuHaRi Dojo

Ce ne intereseaza sa inveti sunt principiile, tehnicile, tacticile si strategiile de lupta implicate in karate si sa poti demonstra aplicarea lor in kumite si kata in competitie. Activitatea competitionala se va desfasura DOAR in sala de sport, atat.

La adulti avantajul il constituie maturitatea, ce aduce cu sine un grad profund de intelegere al karate Wado Ryu.

Protejarea colegului sau partenerului de examen va fi prioritara, prin echipamente de protectie precum manusi, tibiere.

Nu exista pericol de lovire sau accidentare unde exista prietenie si intelegere intre participantii de toate varstele. Partea de lupta se va desfasura numai si numai dupa ce practicantii vor avea un autocontrol si incredere suficienta unul in altul.

Este mult mai riscant la ski decat la un antrenament competitional de karate si nu glumesc.

Partea de kata, lupta cu partener imaginar, este o alta modalitate de perfectionare a tehnicilor la karate adulti.

Dorinta de a studia o arta in fond, indiferent de sexul feminin sau barbatesc al practicantilor adulti, trebuie sa duca la evolutie, recastigarea increderii in sine, cunoastere, eliminarea barierelor proprii, intr-un cuvant dezvoltare personala, umana si de ce nu spirituala.

 

Alte avantaje pentru practicanti la cursuri karate adulti Bucuresti

cursuri karate adulti Bucuresti, cursuri arte martiale adulti Bucuresti

 • imbunatatirea conditiei fizice, mentale si emotionale, redobandirea increderii in tine
 • controlul stresului sau un bun management emotional al unei vieti profesionale active
 • implementarea in viata zilnica a unor principii filozofice proprii artei martiale, ce te vor aduce la o minte calma si linistita in orice situatie
 • scapi de temeri, frici, limitari, conditionari ce te tin pe loc. Vei invata pur si simplu ca si tu poti.
 • iti vei creste prin practica martiala nivelul energetic, ce la randul sau iti va sustine corpul in a ramane puternic si sanatos pana la varste inaintate
 • sa-ti largesti aria de cunoastere spirituala prin practica profunda a karate-ului pur japonez

Aici il vezi pe Senseiul fondator al stilului Wado la o varsta inaintata, practicand kata

 

Cursuri Arte Martiale Adulti Bucuresti potrivite tuturor categoriilor de varsta

cursuri arte martiale adulti BucurestiStilul de karate Wado Ryu este creat de Sensei Ohtsuka Hironori, prezent in demonstratia de mai sus.

Acest stil de karate practicat la cursuri karate adulti Bucuresti, a fost creat special pentru pentru elevii si studentii acelor vremuri de inceput de secol XX.

A fost creat pentru cercuri mai elevate de oameni inteligenti cu studii superioare.

Din acest motiv practicarea acestuia constituie si o perfecta metoda de antrenament al mintii si nu doar al corpului.

Pe de alta parte, acest stil este alcatuit din stravechea arta martiala Japoneza Shinto Yoshin Ryu Jiu Jitsu peste care s-a adaptat karate-ul din Okinawa.

Din acest motiv tehnicile de karate ale acestui stil nu sunt dure, ci eficiente prin ”inteligenta”.

Practicantii isi vor folosi intens mintea pentru a intelege ce au de facut. Sabloanele limitative din gandire vor fi treptat inlocuite cu altele eficiente.

Apoi prin specificul antrenamentelor isi vor transfera ”cunoasterea” in corp. Participantii la cursuri karate adulti Bucuresti vor invata sa-si dezvolte partea interioara, nevazuta, ce este de fapt cea mai importanta.

Efortul moderat spre scazut, activitatea mentala ridicata, lucrul mai degraba cu ”partea nevazuta”, vor declansa evolutia interioara in primul rand si apoi a celei exterioare.

Stimularea energiei interne a practicantului [ki] va mentine corpul intr-o forma optima cat mai mult timp.

Efortul fizic este facut cu cap, fara riscuri de accidentare, cel mult moderat, in acord cu varsta fiecarui participant la cursuri arte martiale adulti Bucuresti.

Daca si tu iti doresti sa practici Wado Ryu la cursuri karate adulti Bucuresti prin club de karate ShuHaRi, inscrie-te dupa ce parcurgi materialul de mai jos. Asa vei intelege ca la clubul nostru apreciem seriozitatea si respectul fata de angajamentul ce ti l-ai luat de a practica alaturi de noi.

Conditie de inscriere la cursuri arte martiale adulti Bucuresti

Viitorul practicant nu trebuie sa sufere de un handicap fizic, mental.

Trebuie sa obtina de la medic o adeverinta ce sa ateste capacitatea de a sustine un efort moderat.

Inscriere la cursuri de karate Bucuresti

Vrei sa te inscrii la cursurile noastre? Te felicitam pentru dorinta, dar mai intai citeste cele de mai jos pentru a nu ne pierde timpul reciproc:

 • prima sedinta nu este gratuita - site-ul iti sta la dispozitie ca sa intelegi de la inceput ce reprezentam in karate - anume Japan Karate Federation - apartenenta la marea familie internationala Wado, cu invataturile si nivelul de calitate corespunzator.
 • singurele noastre criterii de selectie a practicantilor nostri: SERIOZITATE, BUN SIMT, CONSECVENTA doar atat
 • sa poti plati un abonament lunar la o data anuntata in prealabil chestie de bun simt la urma urmei
 • nu acceptam adolescenti ''precoce'' cu apucaturi de adulti, 😱 nesanatoase si agresive

Daca rezonezi cu cele de mai sus, atunci te asteptam cu drag 🤗 in echipa noastra.

,

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

O Cale O metoda Un Sistem

Karate Japonez la ShuHaRi Dojo versus Karate Occidental predat peste tot

ShuHaRi Dojo este un club de karate in care se predau cursuri de arte martiale Japoneze, la standard Japan Karate Federation. 😎
Stilul predat la cursurile noastre este Wado Ryu, complet iesit din tiparele a ceea ce se cunoaste din filme sau al karate-ului occidental.
1) Karate-ul occidental, indiferent de stilul practicat, reprezinta de fapt o tendinta de a inlocui principiile de miscare si gandire ce caracterizeaza o arta martiala reala, doar cu spectaculozitatea si forma sportiva. Atat. 😒
2) Noi predam karate Japonez, ce reprezinta tot o tendinta si anume aceea de a conserva o arta martiala reala in intreaga ei forma.[vezi linia de predare si invatare a instructorului de karate ShuHaRi Dojo]
Tot acest site iti sta la dispozitie sa incerci sa intelegi in ce consta aceasta diferenta, pe cat posibil.
Fiecare practicant percepe complexitatea Wado Ryu la nivelul varstei sale si a nivelului sau de maturizare. Nu exista o limita a evolutiei tale personale, nu te vei plictisi practicand pentru ca mereu vei invata ceva nou

Beneficii Karate Copii ShuHaRi Dojo

Beneficii Karate Adulti ShuHaRi Dojo

Linia de invatare ShuHaRi Dojo

karate Bucuresti linia de invatare karate Wado Ryu

Accesati Profilul Google al ShuHaRi Dojo

Karate ShuHaRi Dojo | Arte Martiale Bucuresti